Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ Β ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Κατ’ αρχήν η ΕΟΚΑ Β υπήρξε η οργάνωση εκείνη που αντιπροσώπευε το ενωτικό κίνημα , την εθνική ενωτική παράταξη της Κύπρου .Ο πόλεμος συνεπώς , κατά της ΕΟΚΑ Β εξασφάλιζε στο πολιτικό , οικονομικό και πνευματικό κατεστημένο της Ζυρίχης τα κάτωθι :

Πρώτο . Έθετε σε πολιτική απομόνωση ολόκληρη την ενωτική παράταξη και άφηνε ανενόχλητες τις δυνάμεις της υποχώρησης και της συνδιαλλαγής να πράξουν κατά βούληση .

Δεύτερο . Φόρτωνε όλες τις ενοχές του συστήματος πάνω στην ΕΟΚΑ Β και έτσι έβγαινε μπροστά καθαρό και αμόλυντο . Κάτω από τον ορυμαγδό των διώξεων ,των απειλών και των ύβρεων τα εγκλήματα του Ζυριχικού κατεστημένου σφραγίζονταν στα συρτάρια της λήθης .Ποιος θα τολμούσε να μιλήσει πια για το αίσχος της Ζυρίχης , για τις δολοφονίες των αντιφρονούντων , για τη πράσινη γραμμή , για την μεθοδευμένη εκδίωξη της μεραρχίας , για τον εξοπλισμό των τουρκικών θυλάκων , για την πρόκληση του πραξικοπήματος τη στιγμή της πλήρους κατίσχυσης του Μακαριακού καθεστώτος , για το λόγο του Μακαρίου στο συμβούλιο ασφαλείας και στη συνέχεια για την προδοτική συμφωνία κορυφής του 1977 όπου το ένα τρίτο του εδάφους μας παραχωρήθηκε στους Τούρκους ; Ποιος θα μπορούσε να σταματήσει την καθοδική πορεία του κατεστημένου μετά το 1977 που διέρχεται μέσα από το σχέδιο Ανάν , το άνοιγμα των οδοφραγμάτων , και τη τωρινή πολιτική του ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ , με την εκ περιτροπής προεδρία και την αποδοχή της παραμονής πενήντα και πλέον χιλιάδων εποίκων ;

Καμιά φωνή σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης δεν ακούστηκε από το 1974 μέχρι σήμερα . Μονάχα κάποιες αντιομοσπνδιακές φωνές από διάφορες μικροομάδες και τίποτα περισσότερο .

Η αλήθεια είναι ότι οι ιθύνοντες της ΕΟΚΑ Β εδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων μετά την ήττα του 1974 .Άφησαν απροστάτευτο το λαό που τους ακολούθησε , να υποστεί τις διώξεις , τις στερήσεις , τις φυλακίσεις και αυτοί έτρεξαν σαν τρομαγμένα σπουργίτια να κρυφτούν κάτω από τα δώματα του Δημοκρατικού Συναγερμού και των άλλων κομμάτων που ευθύνονται για το κατάντημα του τόπου . Ίσως έπραξαν έτσι από έλλειψη ικανοτήτων . Αυτή θα ήταν η πλέον επιεικής αιτιολόγηση ης υποχώρησης των .

Όμως από την αισχρή υποχώρηση των ηγετών τη ΕΟΚΑ Β έμεινε η εθνική νεολαία της Κύπρου απροστάτευτη και ακαθοδήγητη όλα αυτά τα χρόνια Έρμαιο των κομμάτων της παρακμής και της υποταγής που οδηγούν τη πατρίδα στον αφανισμό .

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ως η πολιτική φωνή των ελλήνων της Κύπρου δεν θα υποχωρήσει στην επίθεση του ψεύδους αλλά με γενναιότητα θα σταθεί να πολεμήσει την στρατηγική του κατεστημένου εναντίον της ενωτικής εθνικής παράταξης .Στην αντιπαράθεση αυτή , για λόγους ιστορικής αλήθειας και πολιτικής εναντίωσης στα σχέδια των τουρκοπροσκυνημένων , θα υπερασπιστούμε σθεναρά τη λαϊκή εθνική εξέγερση που η ΕΟΚΑ Β αντιπροσώπευε κατά της Ζυριχικής τυραννίας. Μια εξέγερση αυθόρμητη , με λάθη και ελλείψεις , όμως εξέγερση εθνική , πηγαία εκδήλωση της ελληνικής ψυχής .

ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ 1955-1974 . Η ΕΟΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ .