Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Σε μια σειρά άρθρων σε αυτό το λιτό βήμα , αναφερθήκαμε στο πρόσφατο ιστορικό παρελθών . Δεν το κάναμε γιατί είμαστε παρελθοντολόγοι , ούτε γιατί επιθυμούμε να ξυπνήσουμε παλαιά πάθη και να σπείρουμε διχόνοιες .Δεν γυρίσαμε στο παρελθόν γιατί αδυνατούμε να δούμε το παρόν , τις επικρατούσες συνθήκες και ροπές στο εσωτερικό μέτωπο , στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο και στη παγκόσμια σκηνή όπου συντελούνται νέες ανακατατάξεις των επικρατούντων δυνάμεων και νέοι κίνδυνοι για τα έθνη μας γίνονται ορατοί .
Αναφερθήκαμε στο πρόσφατο παρελθόν του κυπριακού δράματος διότι το παρελθών τούτο ρίχνει βαριά τη σκιά του στο παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου .
Γιατί η συνομωσία της Ζυρίχης και το σύνταγμα που παρήγαγε προσδιορίζει τη πορεία του κυπριακού κατά τρόπο καίριο και καθοριστικό .
Γιατί μέσα από αυτή τη συνομωσία η πατρίδα μας κατασπαράχθηκε με την συναίνεση και συμμετοχή των τότε ηγετών μας .
Γιατί με τη συνομωσία της Ζυρίχης οι τουρκοκύπριοι από μειονότητα αναγορεύθηκαν σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων .
Γιατί η συνομωσία της Ζυρίχης εξευτέλισε και ποδοπάτησε κάθε έννοια δημοκρατίας επιβάλλοντας ένα σύστημα ποσοστοτικής συμμετοχής στην εξουσία, βάσει του οποίου επιχειρείται σήμερα μια λύση που θα επιτρέψει στη Τουρκία να ελέγξει και να εποικήσει ολόκληρη τη Κύπρο .
Αναφερθήκαμε στο παρελθόν γιατί εκτός των συμφωνιών της Ζυρίχης προσετέθησαν και άλλες συμφωνίες και προτάσεις που επίσης δεσμεύουν το παρόν μας και το μέλλον μας .Είναι οι συμφωνίες κορυφής του 1977 στις οποίες ο εθνάρχης Μακάριος παρέδωσε χάρτη παραχωρώντας το ένα τρίτο της πατρίδας μας στους τούρκους κατακτητές .
Γιατί στις συμφωνίες κορυφής ο εθνάρχης επισφράγισε στην ουσία το πολιτικό στόχο της εισβολής που ήταν η τουρκοποίηση μιας ενιαίας εδαφικής ζώνης που εντός της θα συγκεντρωνόταν ο διάσπαρτος τουρκοκυπριακός πληθυσμός
Αναφερθήκαμε στο παρελθόν διότι τούτο επικαλούνται οι εχθροί μας για να στηρίξουν και δικαιολογήσουν την αρπακτικότητα τους αλλά τούτο επικαλούνται επίσης και οι δικοί μας ηγέτες για να στηρίξουν και δικαιολογήσουν την υποχωρητικότητα τους , την ενδοτικότητα τους , τον ραγιαδισμό τους .
Αναφερθήκαμε στο παρελθόν για να τους πούμε επιτέλους πως δεν μπορούν να επικαλούνται παλαιές προδοσίες για να διαπράξουν εξ ονόματος αυτών νέες προδοσίες .
Θέλαμε να καταδείξουμε πως τα ερείσματα της τωρινής πολιτικής του Δημήτρη Χριστόφια και ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου , είναι σάπια .
Το δίδαγμα που εξάγεται είναι πως η τωρινή πολιτική μπορεί και πρέπει να γκρεμιστεί συθέμελα .
Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο με τη ηγεσία εκείνη που θα έχει τη βούληση να τα αλλάξει .Τα γεωπολιτικά δεδομένα άλλαξαν , ανήκουμε πια στην Ευρώπη , δεν υπαγόμαστε πια στο αποικιακό δίκαιο της Αγγλίας .Τα αρνητικά δεδομένα της Ζυρίχης και όσων επακολούθησαν μπορούν να ανατραπούν μέσα από μια νέα στρατηγική. Τότε μόνο , το παρελθόν εκείνο που σήμερα μας κατατυραννεί θα αποσυρθεί στη σκιά της ιστορίας και οι νεκροί θα μείνουν με τους νεκρούς και οι ζωντανοί με τη ζωή , με τη τιμή , με τη θέληση του αγώνα για την ελευθερία .
Μόνο η αλλαγή στρατηγικής θα αποδιώξει τη σκιά των λαθών του παρελθόντος που πέφτει πνικτική πάνω στο παρόν μας και το μέλλον μας και ο λαός μας θα βρει την ενότητα που χρειάζεται για τον αγώνα του .
Πολύ φοβόμαστε όμως πως αυτό δεν θα συμβεί .Μικρόψυχοι και μικρόνοες ηγέτες συνδεδεμένοι με τα συμφέροντα της απάτριδης μεγαλοαστικής τάξης των μονοπωλίων και των διεθνών τραπεζικών συμφερόντων , θα σέρνει τη πατρίδα άβουλη και ταπεινωμένη μέχρι τον τελικό αφελληνισμό της
Καταλάβετε έλληνες ένα πράγμα .Το πολιτικό κατεστημένο που κατατρώγει τα συκώτια της πατρίδος δεν διορθώνεται , δεν επιδέχεται βελτίωσης .Αν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι σε αυτό το τόπο πρέπει να το γκρεμίσουμε συθέμελα .


ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ .