Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Σχόλιο περί ενοικίων

Η απόφαση της κυβερνήσεως για μείωση αύξησης του ενοικίου από 14% σε 8% ανά διετία , είναι μια θετική απόφαση. Αποτελεί όμως ημίμετρο και αποφυγή αντιμετώπισης αυτού του μεγάλου ζητήματος που αφορά άμεσα τη φτωχολογιά και τις οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις .

Στα πλαίσια της δυνατότητας του κράτους να ασκεί ρυθμιστικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου καθώς και να προστατεύει τα λαϊκά στρώματα από την εκμετάλλευση και τη ληστρική επίθεση της πλουτοκρατίας , πρέπει το ζήτημα των ενοικίων να αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα αφού μελετηθεί σε όλη του την έκταση .

Πρώτα πρέπει να ορισθούν ζώνες αντικειμενικής αξίας σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια .

Κατά δεύτερο , να ορισθούν μέγιστες ενοικιακές αξίες λαμβάνοντας υπ’ όψιν το κατώτερο και μέσο μισθό του εργάτη .

Τρίτο , να προστατευθούν ορισμένες κατηγορίες πολιτών , όπως φοιτητές , άστεγοι , πτωχοί , μέσω κρατικοποιήσεων οικημάτων που αρπάχθηκαν από τραπεζικούς οργανισμούς ή κατέχονται από την εκκλησία .

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες του και το όραμα του για ένα εθνικό λαϊκό κράτος .

Όταν ένας φοιτητής μιας φτωχής οικογένειας αναγκάζεται να πληρώνει 400 – 500 ευρώ για μια άθλια τρώγλη 3Χ3 , αυτό αποτελεί φτυσιά στα πολιτικά σας προγράμματα και στις φιλολαϊκές σας ψευδολογίες κύριοι του ΑΚΕΛ .

Όσο για τους βουλευτές του ΔΗ.ΣΥ. , Χρ. Στυλιανίδη και Ι. Νικολάου που υπεραμύνθηκαν της πλήρους φιλελευθεροποίησης των ενοικίων , δεν μας εκπλήσσουν . Διότι αυτό το κόμμα εκφράζει τα συμφέροντα της ληστρικής πλουτοκρατίας και δεν αισχύνεται να το διατυμπανίζει .