Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Νέα στοιχεία αναδύονται καθημερινά από το δυσώδες καζάνι των συνομιλιών και της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης η οποία αν και θα εξευτελίζει κάθε αρχή δικαίου και δημοκρατίας , να γίνει εντούτοις αποδεκτή από τον ελληνισμό της Κύπρου .

Παραδέχτηκε ψες μετά το πέρας της συνεδριάσεως του λεγομένου εθνικού συμβουλίου ( ενώ είναι ένα άθλιο κομματικό συμβούλιο ) πως η πλευρά μας κατέθεσε προ πολλού τις προτάσεις περί σταθμισμένης ψήφου , περί παραμονής 50.000 εποίκων , περί εκ περιτροπής προεδρίας .

Τι άλλο κατατέθηκε σε αυτό το τραπέζι των συνομιλιών κανείς δεν ξέρει . Το μέλλον του λαού διαπραγματεύεται χωρίς αυτός να έχει δικαίωμα να γνωρίζει παρά να μαθαίνει εκ των υστέρων , μη έχοντας τη δυνατότητα έκφρασης γνώμης .

Ο θεσμός του προέδρου της δημοκρατίας αναίρεσε στην ουσία την λαϊκή κυριαρχία . Ο πρόεδρος συμπεριφέρεται ως δικτάτορας . Η τοιαύτη συμπεριφορά αποτελεί παράδοση σε αυτό το τόπο . Τα κόμματα επίσης ως κλειστά κυκλώματα μιας ελάχιστης μειοψηφίας ανθρώπων , ως επί το πλείστον καιροσκόπων αριβιστών και λογής – λογής διεφθαρμένων , σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο του λαού . Θα είχε δικαίωμα ο οιοσδήποτε συνομιλητής να καταθέτει οιανδήποτε πρόταση στο τραπέζι των συνομιλιών εάν το περιεχόμενο αυτών των προτάσεων ετύγχανε της προτέρας έγκρισης και συναίνεσης του λαού μέσα από ένα δημοψήφισμά που θα είχε ως αντικείμενο το κυπριακό ζήτημα και την επιθυμητή λύση . Χωρίς αυτή την ξεκάθαρη και συγκεκριμένη λαϊκή εντολή ο πρόεδρος της δημοκρατίας ενεργεί ερήμην της λαϊκής θέλησης . Και εάν θεωρούμε πως στη δημοκρατία η λαϊκή θέληση είναι ο υπέρτατος νόμος τότε ο πρόεδρος της δημοκρατίας ενεργεί αυθαίρετα και επικίνδυνα .

Ποιος εξουσιοδότησε τον πρόεδρο να προβεί σε μια σειρά απαράδεκτων και κατάπτυστων υποχωρήσεων ; Σίγουρα όχι ο λαός , αλλά οι διάφορες δυνάμεις και ομάδες πίεσης , ντόπιες και ξένες που επιθυμούν μια λύση που να διασφαλίζει τα συμφέροντα τους. Η πορεία των συνομιλιών καθορίζεται πρωτίστως από την ενδοτικότητα της πλευράς μας που αυτονομήθηκε πλήρως από την λαϊκή θέληση και δευτερευόντως από την εμμονή των κατακτητών της γης μας , άγγλων και τούρκων , να νομιμοποιήσουν και επεκτείνουν τη κατοχή .

Μια μυστηριώδης εξουσία επισκιάζει από το 1960 την θέληση του κυπριακού ελληνισμού . Ουδέποτε εφαρμόστηκαν οι αρχές της δημοκρατίας σε αυτό το τόπο . Γεγονός που αποτελεί στοιχείο του κυπριακού δράματος .

Πάνω σε αυτή τη γραμμή πορεύεται και η σχεδιαζόμενη λύση του κυπριακού . Μια λύση που να καταλύει και να εξευτελίζει κάθε δημοκρατική αρχή και αξία . Λύση που να διαγράφει την ιστορία μας , την εθνική μας ταυτότητα , την ελληνικότητα της Κύπρου και να δίνει δικαιώματα κυριαρχίας , συνεξουσίας και υπερεξουσίας σε μια μειονότητα , κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής .

Οδηγούν τη δημοκρατία στη λαιμητόμο για να μας επιβάλουν πάνω από το πτώμα της τη λύση που επιθυμούν οι κατακτητές και οι τουρκοπροσκυνημένοι .

Αγνοούν πως ότι επιβάλλεται με τη βία προκαλεί την ανατροπή του με τη βία ; Όχι δεν το αγνοούν . Γνωρίζουν πως η βίαιη επιβολή της Ζυρίχης οδήγησε στην εμφύλια σύγκρουση προ του 1974 , γνωρίζουν επίσης πως η επιβολή της νέας λύσης θα οδηγήσει σε νέα εμφύλια σύρραξη . Αυτό άλλωστε επιδιώκουν οι τύραννοι της πατρίδος μας . Να αιματοκυλίσουν το τόπο για να ριζώσουν μια για πάντα την κατοχή στα χώματα μας .

Γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ελληνισμός δεν θα αποδεχθεί μια τέτοια προδοσία , γιαυτό φροντίζουν να τον οδηγήσουν στη λύση μέσω της ελλιπούς πληροφόρησης και παραπληροφόρησης , μέσω της εξαπάτησης της κοινής γνώμης .

Φροντίζουν επίσης προνοητικά , την σύσταση κατασταλτικών μηχανισμών που θα επιβάλουν το τερατώδες άγγλο-τουρκικό δίκαιο που θα ρυθμίζει το ομοσπονδιακό έκτρωμα .

Προ του επερχόμενου σχεδίου λύσης δεν έχουμε άλλη επιλογή από του να ενημερώσουμε το λαό και να τον προετοιμάσουμε για το τελικό ΟΧΙ που θα επιτρέψει την ανάδυση στην ιστορία μας των νέων , ρωμαλέων , εθνικιστικών δυνάμεων που θα ανοίξουν το δρόμο προς την απελευθέρωση .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ