Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
( Ε.ΔΗ.Κ.)

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


Η παρουσία του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ στη πολιτική σκηνή του τόπου, είναι αποτέλεσμα μακράς αναζήτησης προς καθορισμό του ιδεολογικο-πολιτικού σχήματος δια του οποίου ο κυπριακός ελληνισμός να υπερασπιστεί σε πολιτικό επίπεδο τα εθνικά του οράματα σε αρραγή σχέση με την υπεράσπιση και διεκδίκηση των λαϊκών δικαίων .
Ιδεολογία του Ε.ΔΗ.Κ. είναι η ΕΘΝΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Το όνομα και η ουσία της ιδεολογίας μας αναδύεται μέσα από τους μακραίωνους αγώνες του ελληνικού έθνους για την υπεράσπιση των εθνοφυλετικών αξιών και των λαϊκών δικαίων , την υπεράσπιση της φυλετικής ταυτότητας και πατρώας γης και τη κατάκτηση του πνευματικού αυτοπροσδιορισμού , της πολιτικής και οικονομικής αυτοδυναμίας και της εθνικής και λαϊκής αυτοθέσμισης και αυτονομίας .
Το έθνος είναι ζώσα δημιουργική δύναμη , ανώτατο δημιούργημα της φύσης και της ιστορίας που πραγματώνεται δια της αφύπνισης και ενεργοποίησης των δημιουργικών δυνάμεων της ανθρώπινης φύσης .Μέσα στις δομές του αίματος που συνθέτει τη φυλετική μας ταυτότητα , βρίσκεται κεκρυμμένο το εθνικό μας πεπρωμένο . Από τη παιδεία , από τη κοινωνικο-οικονομική δομή της κοινωνίας και το τρόπο που παράγεται ο πολιτικός λόγος και η εξουσία , εξαρτάται η ανάδυση αυτής της δημιουργικής δυνάμεως ή η καταβαράθρωση της .
Θεωρούμε πως και στους τρεις αυτούς τομείς η κοινωνία μας ευρίσκεται σε βαθιά κρίση .Απαιτείται ως εκ τούτου κοινωνική αναδόμηση , πολιτική δημοκρατική αναθέσμιση ως και αναπροσδιορισμός του ρόλου και του σκοπού της παιδείας .
Η κρίση αυτή δεν είναι φαινόμενο κυπριακό αλλά παγκόσμιο .Η επικυριαρχία των ιδεολογημάτων του κομμουνισμού , του σοσιαλισμού και καπιταλισμού μαζί με μια ασταμάτητη εκβλάστηση συγγενών ιδεολογημάτων , προλείαναν το έδαφος και άλωσαν τις συνειδήσεις , για την ισοπεδωτική επέλαση της παγκοσμιοποίησης . Ενώπιον αυτού του πανσπερμιακού φυλετικού χάους που υλοποιείται καθημερινά με την επίταση της λαθρομετανάστευσης , την διάλυση των εθνικών οικονομιών , την κατακρήμνιση των εθνικών αξιών μόνον οι δυνάμεις του εθνικισμού είναι σε θέση να αντιπαλέσουν .
Τον αγώνα αυτό θα τον δώσουμε μαζί με όλους τους ομοφύλους μας , ευρωπαίους εθνικιστές με στόχο να καταστήσουμε την Ευρώπη , την δύναμη που θα εξουσιάσει του πλανήτη και θα επιβάλει δια της ισχύος της , το σεβασμό στη φύση και τη δημιουργική εναρμόνιση του ανθρώπου με αυτήν .
Θα αντιτάξουμε στον ισοπεδωτισμό και απανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης τον φυσιοκεντρικό ανθρωπισμό του εθνικισμού μας .
Οι καταστροφικές ροπές του σύγχρονου κόσμου με τα πολλαπλά προβλήματα που παράγουν , προστίθενται στο μεγάλο εθνικό πρόβλημα που εμείς οι έλληνες της Κύπρου αντιμετωπίζουμε με την κατοχή της πατρίδος μας από τον τουρκικό στρατό και τους τουρκοκύπριους συνεργάτες του .
Το πολιτικό κατεστημένο του τόπου ως μέρος της παρακμής και της σήψης όχι μόνο αδυνατεί εκ των πραγμάτων να αντιμετωπίσει τη κρίση και να αποτινάξει τη κατοχή αλλά εκφράζει την υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα και απεργάζεται τη εθνική ταπείνωση και τον ραγιαδισμό .
Ως εκ τούτου , το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( Ε.ΔΗ.Κ.)καθίσταται το πολιτικό όργανο μάχης που οι συνθήκες επιβάλλουν να συγκεντρώσει τις εναπομείνασες εθνικές δυνάμεις και πέρα από φατριαστικές και απομονωτικές τάσεις να ανοιχθεί προς τη κοινωνία για τη σφυρηλάτηση ενός μαζικού εθνικιστικού ρεύματος που μέσα από τα υπάρχοντα όργανα εξουσίας θα ανακόψει την υποχώρηση θα παραμερίσει τον θλιβερό εσμό των φαύλων και τουρκοπροσκυνημένων και θα επανενθρονίσει στη κοινωνία τις αξίες και τα οράματα της εθνικής λαϊκής βούλησης για μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική και μια κοινωνία δικαίου και προόδου .
Ενώπιον των ιστορικών και πολιτικών παροντικών δεδομένων της Κύπρου στα πλαίσια των γενικών γεωπολιτικών εξελίξεων , οι θέσεις μας , οι στρατηγικοί στόχοι και οι τακτικές κινήσεις που προκύπτουν , περιστρέφονται σε πέντε κεντρικούς άξονες .

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ :
Το πρόβλημα της Κύπρου αρχίζει με την επιβολή του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης και τον τερματισμό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος της Ε.Ο.Κ.Α.
Η συνεργασία Άγγλων , Τούρκων και Σιωνιστών οδηγεί στη συνέχεια στη τουρκική εισβολή του 1974 και τη κατοχή , με την συνεργασία της τουρκοκυπριακής μειονότητας . Μια μειονότητα που ως κατάλοιπο της οθωμανικής κατοχής αναγορεύθηκε σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων σύμφωνα με το κατακτητικό Ζυριχικό σύνταγμα , το οποίο ουδέποτε ο κυπριακός ελληνισμός επικύρωσε δια της ψήφου του .
Το δίκαιο της ισχύος το οποίο μας επεβλήθη δια του Ζυριχικού συντάγματος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας είμαστε ισότιμα μέλη .Δια τούτο αρνούμαστε να δεχθούμε οιανδήποτε παράκαμψη των κεκτημένων αξιών της Ευρώπης και να υποταχθούμε εκ νέου στους σκοπούς και τις επιδιώξεις του τουρκικού επεκτατισμού και των συνεταίρων του μέσω μιας λύσης δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας .

Στρατηγικοί στόχοι και ιδεολογικές αρχές :
Σκοπός είναι η απελευθέρωση της πατρίδος από τις τουρκικές και αγγλικές δυνάμεις κατοχής και η εγκαθίδρυση μιας ενιαίας και αυτεξούσιας πλειοψηφικής ελληνικής δημοκρατίας της Κύπρου . Η απελευθέρωση είναι ισοδύναμη με την αυτοδιάθεση .
Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .

Θέσεις και κατευθύνσεις .
Απορρίπτουμε κάθε γενόμενη συμφωνία , συνθήκη ή πρόταση που παραχωρεί γην και ύδωρ στους κατακτητές .
Επανατοποθέτηση του κυπριακού ως προβλήματος εισβολής κατοχής και απελευθέρωσης σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα .Ανανέωση του διπλωματικού σώματος και διεθνής εκστρατεία διαφώτισης .
Αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού και απάντων των εποίκων
Αποσύνδεση της τουρκοκυπριακής μειονότητας από τον τουρκικό επεκτατισμό ως πράξη αλληλένδετη με τη διατήρηση του δικαιώματος του πολίτου της κυπριακής δημοκρατίας . Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και διακοπή κάθε είδους βοήθειας προς τους συνεργάτες του τουρκικού κατοχικού στρατού .
Μετατροπή των αγγλικών στρατιωτικών βάσεων σε βάσεις ευρωπαϊκού στρατού που θα εγγυηθεί την κυπριακή δημοκρατία και θα την προστατεύσει από ξένες επιβουλές .
Ενιαίος ελληνικός στρατός των δυο κρατών του ελληνισμού , Ελλάδος και Κύπρου .( Ειδική φορολόγηση του πλούτου και των τραπεζών για την άμυνα . Επιστράτευση επιχειρηματικής εκκλησιαστικής περιουσίας υπό την εποπτεία αυτής για δημιουργία ισχυρών ενόπλων δυνάμεων .)
Πολιτική ανύψωσης του εθνικού φρονήματος , καταπολέμηση της ηττοπάθειας και περιθωριοποίηση των εκφραστών της . Απαγκίστρωση της νεολαίας από τα ναρκωτικά , τον εφησυχασμό και τον ευδαιμονισμό . Συντριβή της φαυλοκρατίας και της διαφθοράς ( Εισαγωγή της ποινής της ισόβιας εξορίας και της δήμευσης της περιουσίας σε φαύλους και διεφθαρμένους )
Διακοπή των συνομιλιών που οδηγούν στην αποδοχή των πολιτικών στόχων της εισβολής και στη παράταση της κατοχής ελληνικής γης από τους Άγγλους.
Εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και καταγγελία της Τουρκίας για εγκλήματα πολέμου σε διεθνή δικαστήρια .
Συνομιλίες με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο και σκοπό την επιστροφή των ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις δικές τους στα πλαίσια μιας ειρηνικής συμβίωσης που εγγυάται η ενιαία πλειοψηφική δημοκρατία και η Ευρώπη .
Ύπατο συμβούλιο πανελλήνων με τη συμμετοχή των κρατών του ελληνισμού , Ελλάδος και Κύπρου , του σκλαβωμένου και απόδημου ελληνισμού για τη χάραξη πανεθνικής στρατηγικής .
Ανάπτυξη της εθνικής πολεμικής βιομηχανίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής συνεργασίας .


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Επίκεντρο της οικονομίας είναι η παραγωγή . Η συρρίκνωση της συνιστά την ουσία του προβλήματος που έχει ως αιτία του την χειραγώγηση της από το παρασιτικό τραπεζικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο .Συνέπεια αυτής της συσσώρευσης του κεφαλαίου στις τράπεζες και της αυθαίρετης διαχείρισης τόσο του κόστους του χρήματος όσο και της διάθεσης του , είναι η αναγόρευση των τραπεζιτών σε ανώτατους άρχοντες των εθνών και εκμεταλλευτές της εργατικής δυνάμεως των κοινωνιών .
Το γεγονός αυτό συντηρεί εκ των άνω ταξικούς διαχωρισμούς και μονοπωλιακά συμφέροντα αλληλένδετα με ελεγχόμενες εξουσιαστικές δομές που μετατρέπουν τη δημοκρατία σε πλουτοκρατία και τη κοινωνία ελευθέρων ανθρώπων σε συρφετό σκλάβων .
Η σύζευξη του χρήματος και της εξουσίας αναιρεί τη δυνατότητα του λαϊκού και εθνικού αυτεξούσιου .
Το κέρδος αναγορεύεται σε ύψιστο σκοπό της οικονομίας προς χάριν του οποίου κάθε παραβίαση της φύσης και του ανθρώπου γίνεται επιτρεπτή .( οικολογική καταστροφή – παιδεία που μετατρέπει τον άνθρωπο σε αναλώσιμο εργαλείο .- Χειραγώγηση της επιστήμης και κατάργηση της ανθρωπιστικής γνώσης .- Παραγωγή δικαίου προς εξυπηρέτηση των τραπεζών – Νομιμοποίηση της καταλήστευσης και καθυπόταξης των λαϊκών τάξεων )


Στρατηγικοί στόχοι και ιδεολογικές αρχές :
Το κράτος είναι δικαιωματικά ο αποκλειστικός διαχειριστής της εθνικής υπεραξίας της εργασίας των παρελθουσών γενεών στα πλαίσια της οποίας τίθεται κάθε μορφή ατομικής εργασίας και παραγωγής . Το έθνος είναι το μείζον υποκείμενο ιστορικής δράσης . Το εθνικό πεπρωμένο είναι ο ύπατος προσδιοριστής κάθε ατομικού δικαιώματος και ατομικής δράσης . Το γενικό καλό προέχει του ατομικού . Για τούτο κάθε ατομική οικονομική δραστηριότητα πρέπει να οριοθετείται από το γενικό συμφέρον του έθνους και του λαού .
Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας. Το κράτος να είναι ο ρυθμιστής των οικονομικών δυνάμεων και η εγγύηση της λαϊκής εξουσίας. Απώτερος στόχος η κατάργηση της δουλείας του τόκου .

Θέσεις και κατευθύνσεις .

· Δημιουργία κρατικής ανταγωνιστικής τράπεζας τα κέρδη της οποίας θα επιστρέφουν στο λαό .Κεντρικός σκοπός η ενίσχυση της οικογενειακής και μικρομεσαίας επιχείρησης .
Δημιουργία υπουργείου επιχειρηματικής ανάπτυξης που θα διαχειρίζεται τη κρατική τράπεζα και θα προσφέρει κάθε πληροφορία που θα βοηθά την ανάπτυξη των επιχειρήσεων που θα τίθενται υπό τη προστασία της κρατικής τράπεζας .
Στήριξη αυτοδύναμων συνεταιριστικών λαϊκών επιχειρήσεων ( παραγωγή-μεταποίηση – εμπορία )
Επένδυση στο τομέα της ναυτιλίας με επικέντρωση στη συγκοινωνιακή ναυσιπλοΐα της Μεσογείου .
Στήριξη των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων υπό τον όρο της παραγωγικής ανακύκλησης του κεφαλαίου σε εθνικό χώρο .
Αυστηρή φορολόγηση παρασιτικών αντιπαραγωγικών επενδύσεων και εισοδημάτων .
Φορολόγηση πραγματικών εισοδημάτων και μείωση των εμμέσων φόρων .
Παραχώρηση των ακαλλιέργητων γαιών στους επαγγελματίες αγρότες.
Συμμετοχή των εργατών στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων .
Το κράτος προσδιοριστής των επιτοκίων .
Επιστροφή όλων των περιουσιών που αρπάχθηκαν από τις τράπεζες μέσω της χρηματιστηριακής απάτης .
Αλλαγή ολόκληρου του νομοθετικού πλαισίου στήριξης της ληστρικής δραστηριότητας των τραπεζών .Κατάργηση της ποινής της φυλάκισης για οικονομικά χρέη . Η ελευθερία του ανθρώπου δεν μπορεί να τίθεται ως όρος στις οικονομικές συναλλαγές .
Η πολύτεκνη οικογένεια να τεθεί υπό την υψηλή προστασία του κράτους .
Προστασία του διεθνούς διαμεσολαβητικού εμπορίου που εδρεύει στην επικράτεια .
Ανάπτυξη της ιδιωτικής παραγωγικής δραστηριότητος και συρρίκνωση του κρατικού παραγωγικού τομέα . Ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων που επιβαρύνουν τον φορολογούμενο λαό . Το δημόσιο δεν είναι επιχείρηση αλλά διαχείριση των όρων της οικονομικής δραστηριότητας του λαού με γνώμονα το γενικό καλό .
Συρρίκνωση του δημοσιοϋπαλληλικού δυναμικού και διοχέτευση αυτού στον ιδιωτικό τομέα .
Υποστήριξη του ελεύθερου επαγγελματία ως εργαζόμενου με ίσα δικαιώματα ασφάλειας και παροχών .
Αυστηρά μέτρα κατά της εργοδότησης λαθρομεταναστών .Πανευρωπαϊκός σχεδιασμός μιας βιώσιμης επιστροφής στις πατρίδες τους που εξ αιτίας της δράσης του καπιταλισμού αναγκάζονται να εγκαταλείπουν το τόπο τους .
Σύστημα δημόσιας υγείας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικής εκμετάλλευσης .


ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι θεσμικές αλλαγές εκφράζουν την ανάγκη μετασχηματισμού της παρούσας μορφής δημοκρατίας που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η παραγωγή της εξουσίας εκ των άνω , δηλαδή από τα ολιγοπώλια του πλούτου , από το διεθνές και ντόπιο παρασιτικό τραπεζικό κεφάλαιο , από τον κλήρο , από ξένα κέντρα αποφάσεων , από μασονικές στοές και σιωνιστικές σέκτες , από φατριαστικά συμφέροντα που από κοινού διαμορφώνουν ένα αντεθνικό και αντιλαϊκό πολιτικό λόγο και νομοθετούν υπέρ όλων αυτών των συμφερόντων παρέχοντας στο λαό την κατά φαντασία συμμετοχή στην εξουσία δια της ψήφου .
Η επιβολή της εξουσίας εκ των άνω επιβάλει την αναξιοκρατία , την φαυλοκρατία , την εκμετάλλευση των λαϊκών δυνάμεων , την ηττοπάθεια και υποχωρητικότητα σε όλα τα μέτωπα , την καταστροφή της νεολαίας , την περιθωριοποίηση και καταβαράθρωση ότι ζωντανού και ακμαίου διαθέτει ο λαός , επιβάλει την ξενοκρατία και προάγει τους σκοπούς της , διαλύει την εθνική λαϊκή κοινότητα και την μετατρέπει σε φυλετικό χάος . Εξουσιάζει δια της συγχύσεως .Αυτή είναι η πλουτοκρατική δημοκρατία . Σκοτώνει για χάριν του κέρδους τα σώματα και τις συνειδήσεις . Είναι ισοδύναμη με τον όλεθρο , την αλλοτρίωση και την παρακμή . Οι δομές της πλουτοκρατικής δημοκρατίας αναπαράγουν τη σήψη , διαιωνίζουν την τυραννία .

Στρατηγικοί στόχοι και ιδεολογικές αρχές :

Η δημιουργία μίας ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που μέσα από τις δομές της , η εθνική λαϊκή κοινότητα θα κατακτήσει το αυτεξούσιο της , την αυτονόμηση της , την δυνατότητα αυτοθέσμισης της και δι αυτών να επανεύρει την αυτογνωσία της και τον δρόμο του ιστορικού της πεπρωμένου . Θέλουμε ένα εθνικό λαϊκό κράτος που να είναι το όργανο μάχης και αγώνος των λαϊκών δυνάμεων ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και τυραννίας . Ένα κράτος ,όργανο των λαϊκών παραγωγικών ενώσεων , των τοπικών αυτοδιοικούμενων κοινοτήτων , του στρατού και της εθνικής διανόησης .

Θέσεις και κατευθύνσεις :

Θέσμιση των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων ως παράπλευρου οργάνου τοπικής αυτοδιοίκησης με δυνατότητα υποβολής προτάσεων προς τα συμβούλια τοπικής αυτοδιοίκησης και τη νομοθετική εξουσία . Πρόσβαση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης .
Συμβολή των παραγωγικών ενώσεων και της αυτοδύναμης τοπικής αυτοδιοίκησης στη διαμόρφωση νομοθετικού και εσωτερικού πολιτικού λόγου .
Μετασχηματισμός της ισχύουσας πλουτοκρατικής δημοκρατίας σε εθνική λαϊκή δημοκρατία δια της μεταφοράς εξουσιών προς το λαό .
Σχολή πολιτικών ηγητόρων όπου θα καλλιεργείται ηθική και εθνική συνείδηση ως θεμέλιο κάθε γνώσης .
Ύπατο συμβούλιο εθνικής διανόησης με δυνατότητα ελέγχου των εξουσιών και δικαίωμα παρέμβασης προς ανακοπή ενεργειών που αντιβαίνουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές του έθνους , της φύσης και της ανθρώπινης ελευθερίας . Η διανόηση προστάτης του εθνικού λαϊκού συντάγματος των εθνικών αξιών και των νόμων .
Αξιοκρατία μέσω ενός συστήματος παιδείας όπου οι ταλαντούχοι και άξιοι προωθούνται προς την ανώτατη κατάρτιση και στελέχωση των κρατικών υπηρεσιών .
Ανεξαρτησία του στρατού . Μη παρέμβαση άλλων εξουσιών στην προαγωγή των αξιωματικών . Σύνδεση στρατού και παιδείας .
Θέσμιση της ποινής της δήμευσης της περιουσίας και της ισόβιας εξορίας σε αδικήματα φαυλοκρατίας και διαφθοράς δημοσίων λειτουργών .
Οικολογική πολιτική που εδράζεται στην αντίληψη της αρραγούς σχέσης του ανθρώπου με τη φύση .
Δωρεάν πρόσβαση στη δικαιοσύνη στα λαϊκά στρώματα . Ισονομία στη πράξη. Κάλυψη νομικής ασφάλειας από τα ασφαλιστικά ταμεία .


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Εθνικό είναι ότι είναι αληθινό . Με γνώμονα αυτή τη ρήση του εθνικού μας ποιητή πρέπει να κοιτάξουμε ξανά την ιστορία μας και την πνευματική μας κατάσταση .
Θεμέλιο της εθνικής μας ταυτότητας είναι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός . Κατ’ εκείνη τη περίοδο εκδηλώθηκε η βαθύτερη ουσία του αίματος μας , ως ελευθερία σκέψεως και δημιουργίας σε αναζήτηση της μεγίστης και καλλίστης αρμονίας με τον κόσμο .Η αρχαία ελληνική γλώσσα αποτελεί επίσης τον οίκο του ελληνισμού και της αλήθειας του .Πάνω στην αρχαιοελληνική γραμμή βάδισε και η μετά την αναγέννηση Ευρωπαϊκή πολιτισμική δημιουργία που σε μεγάλο βαθμό αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας .Υπάρχει μια μακραίωνη αμφίδρομη πολιτισμική σχέση μεταξύ Ελλάδος και Ευρώπης που δημιουργεί μια κοινή πολιτισμική ταυτότητα.

Από την αρχαία ελληνική γραμμή προέρχεται η ελευθερία του λόγου , που αποτελεί το θεμέλιο της δημοκρατίας , η επιστήμη , η τεχνολογία και η τέχνη , άνευ των οποίων είναι αδιανόητη κάθε πρόοδος και ευδαιμονία.
Η άλλη γραμμή που ορίζεται από την χριστιανική πίστη θα μπορούσε να συμβάλει στην πνευματική ανάπτυξη του Ελληνισμού, στον βαθμό που δεν θα συγκρουόταν με την ελευθερία του λόγου, αλλά θα επικεντρωνόταν σε μια ηθική διαπαιδαγώγηση του πολίτη χωρίς να διεκδικεί πολιτική, οικονομική και πνευματική εξουσία.  Τούτο σημαίνει πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.
Το κράτος δεν μπορεί να ταυτίζεται με καμία θρησκεία ούτε η Ελληνικότητα να προσδιορίζεται θρησκευτικώς, αλλά μόνο φυλετικώς. 

Αυτά τα δύο πνευματικά ρεύματα , της ελευθερίας της σκέψης και του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος , πρέπει να συνυπάρξουν υπό τη ρυθμιστική παρέμβαση του κράτους με μέτρο την κοινωνική ειρήνη και δικαιοσύνη , τη πρόοδο και την ευημερία .
Η πνευματική αναγέννηση του Ελληνισμού θα προέλθει μέσα από την αξιοποίηση της πολιτισμικής του κληρονομιάς χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φανατισμούς, χωρίς παραποιήσεις και διαστρεβλώσεις.

Στρατηγικοί στόχοι και ιδεολογικές αρχές :

Εθνική αυτογνωσία . Προσδιορισμός της πνευματικής μας ταυτότητος μέσα από μια αξιολογική προσέγγιση της ιστορίας μας .
Ανάδυση των δημιουργικών δυνατοτήτων του λαού μας μέσα από μια παιδεία φυσιοκεντρικού ανθρωπισμού .
Πνευματική καλλιέργεια του ελληνικού ηγεμονικού πνεύματος στην Ευρώπη και τον κόσμο , δια της πολιτισμικής μας κληρονομιάς ( κοσμικής και θρησκευτικής ) και της ζώσας πολιτισμικής δημιουργίας .


Θέσεις και κατευθύνσεις :

Παιδεία που να καλλιεργεί το ήθος και την εθνική συνείδηση , την ελευθερία της σκέψεως και του λόγου , την επιστημονική κατάρτιση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό .
· Επιλογή των αρίστων στο ήθος και στο πνεύμα και προώθηση αυτών έως τις ανώτατες βαθμίδες της εκπαίδευσης υπό την οικονομική αρωγή του κράτους.
Επαγγελματικός προσανατολισμός σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις κλίσεις εκάστου . Προϋπόθεση αυτού είναι μια παιδεία εξωτερίκευσης των ικανοτήτων και των ταλέντων .
Προτεραιότητα στην ιδιοφυΐα και μεγαλοφυΐα .Οι καλύτεροι να άρχουν .
Διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας .
Συμβολή του έθνους στην Ευρωπαϊκή έρευνα του διαστήματος . Δημιουργία της απαραίτητης πανεπιστημιακής υποδομής .
Οικονομική ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας .
Σχολές τέχνης από το στάδιο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Στήριξη κάθε πολιτισμικής δημιουργίας .και επιβράβευση της από τη πολιτεία. Κράτος μέριμνας για τον πολιτισμό .
Προώθηση του κλασσικού αθλητισμού .
Προγεννητικός έλεγχος με σκοπό τη γέννηση υγιών ανθρώπων


Γεωστρατηγικές θέσεις στα πλαίσια μιας Ευρωπαϊκής συναντίληψης .

Άρση υποστήριξης της επιθετικής συμπεριφοράς Αγγλίας , Αμερικής και Σιωνισμού στο χώρο της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής . Στήριξη λαϊκών δημοκρατιών στις εν λόγω περιοχές προς αναχαίτιση της μετανάστευσης προς την Ευρώπη . Παραγωγικές επενδύσεις στις περιοχές από όπου προέρχεται η λαθρομετανάστευση .
ΟΧΙ στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη . Δικαιοσύνη στη Μικρά Ασία προς του λαούς που υπέστησαν γενοκτονία , εκδιώχθηκαν από τη γη τους ή ποδοπατούνται από το τουρκικό κράτος .
Υποστήριξη ένταξης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση .
Αίτημα για δημιουργία κράτους στο Πόντο που θα γίνει ο κρίκος σύνδεσης Ρωσίας – Ελλάδος .
Συμμετοχή στους αμυντικούς μηχανισμούς της Ευρώπης .
Συνεργασία με όλα τα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης για τη σφυρηλάτηση ενός πανευρωπαϊκού εθνικιστικού μετώπου προς αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων .
Προστασία της εθνικής κυριαρχίας . Μετάβαση προς κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα μέσα από εθνικές συναινέσεις και όχι μεταθέσεις εθνικών εξουσιών και δικαιωμάτων .
Αγώνας για μια Ευρώπη κοινού αίματος και πολιτισμικής ομοιογένειας .
Αποτροπή θρησκευτικής αντιπαράθεσης με τον ισλαμικό κόσμο . Αυτό θα διευκόλυνε τον σιωνισμό και τα όργανα του . Σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τις Αραβικές και ισλαμικές χώρες .

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ

Οι εχθροί του εθνικισμού μας θα προσπαθήσουν να μας κατατάξουν στο υπάρχον πολιτικό φάσμα προκειμένου να επιφέρουν τη σύγχυση , την απομόνωση και αποδυνάμωση μας .
Όμως η μεγάλη αλήθεια την οποία πρέπει να τονίσουμε , είναι πως η ιδεολογία μας αναδύεται μέσα από τη γνώση και την εμβίωση της ελληνικής ιστορίας , και δεν είναι κάποιο ξενόφερτο ιδεολόγημα αριστεράς , δεξιάς ή κεντρώας απόκλισης .
Η ιδεολογία μας είναι η νέα πρόταση αναθέσμισης και αναδόμησης της κοινωνίας .
Ο κομμουνισμός απέτυχε διότι αρνήθηκε την αρχή του έθνους και της ατομικής πρωτοβουλίας και ιδιοκτησίας ως κινήτρου δημιουργίας . Κατέρρευσε αφήνοντας πίσω του συντριμμένα έθνη .Ως ιδεολόγημα παραμένει ακόμα κατάλοιπο μιας μακράς ασθένειας αλλά και άλλοθι στα χέρια μερικών διεθνιστών και ανθελλήνων .
Ο καπιταλισμός επίσης αποδείχθηκε καταστροφικός . Ευνόησε τη συσσώρευση του παγκόσμιου πλούτου στα χέρια λίγων τραπεζιτών , παράγοντας καταρρεύσεις εθνικών οικονομιών , μαζικές μεταναστεύσεις πληθυσμών , φτώχια , δουλεμπόριο ηθική και πνευματική ερείπωση . Αφού σκότωσε τις ψυχές με τη καταστροφή των εθνικών οραμάτων και παραδόσεων τώρα συντρίβει τα σώματα με την δήθεν αδυναμία του να σταματήσει τη διακίνηση και χρήση των ναρκωτικών .
Τα κεντρώα ιδεολογήματα της σοσιαλδημοκρατίας και των παραφυάδων της συγκεντρώνουν όλα τα κακά του κομμουνισμού και του καπιταλισμού σε ένα ρυπαρό σύμφυρμα .Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία από την οποία επωφελούνται μόνο οι τράπεζες και τα αλυσιδωτά συμφέροντα τους .
Προς αυτό το ολέθριο πολιτικό κατεστημένο κηρύττουμε τον δι’ όλων των νομίμων μέσων , αδιάκοπο πόλεμο , έχοντας επίγνωση πως ο αγώνας αυτός εναντίον του κατεστημένου μπορεί να διεξαχθεί μόνο με συντεταγμένες δυνάμεις και συντονισμένη δράση .

Στρατηγικός σκοπός του αγώνος μας είναι η ανασύσταση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ , κύριο χαρακτηριστικό της οποίας θα είναι η ελληνική φυλετική ταυτότητα και συνείδηση που θα την συνενώνει το λαϊκό δίκαιο μέσω ενός κράτους που θα την εκφράζει και προστατεύει ..
Προς επίτευξη του σκοπού θα κινηθούμε μέσω τριών συγκλινουσών κατευθύνσεων .
Πρώτη κατεύθυνση είναι η δια της πολιτικής δράσεως συμμετοχή στην εξουσία και η ανατροπή των αντιλαϊκών και αντεθνικών νόμων και θεσμών ως και η προώθηση των νέων νόμων και θεσμών της ΕΘΝΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ μας .
Δεύτερη κατεύθυνση είναι ο αδιάπτωτος ιδεολογικός αγώνας στα πλαίσια του οποίου επιβάλλεται η δημιουργία εθικο-λαϊκών σωματείων και αθλητικών συλλόγων όπου θα πραγματωθεί στη βάση της η ενότητα του λαού που έθραυσαν οι ξενόφερτες αντεθνικές ιδεολογίες του κομμουνισμού , του σοσιαλισμού , και του καπιταλισμού . Στους χώρους αυτούς θα ασκείται συστηματικά ο ιδεολογικός αγώνας για τη διαμόρφωση της εθνικοδημοκρατικής συνειδήσεως .
Τρίτη κατεύθυνση είναι η δημιουργία εθνικο-λαϊκών , εθνικοδημοκρατικών εργατικών συνδικάτων . Προέχει για τον εθνικισμό μας η υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των λαϊκών τάξεων , των εργατών , των αγροτών , των ελεύθερων επαγγελματιών των μικρομεσαίων επιχειρηματιών , του παραγωγικού κεφαλαίου . Αγώνας στον εργασιακό χώρο ο οποίος θα υποστηρίζεται από το πολιτικό αγώνα .



Προϋπόθεση του εθνικοδημοκρατικού μας αγώνα στα πλαίσια των ιδιαζόντων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος , είναι η πολιτική και ιδεολογική αυτονομία και αυτοδυναμία του κόμματος μας που θα διασφαλιστεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης των καλυτέρων στους τομείς δράσης και εργασίας και θα αποτελέσει το εχέγγυο για μια ορθή πορεία και βέβαιη ενρίζωση της ιδεολογίας μας και της πολιτικής οργάνωσης μας στη κοινωνία .




Επίλογος
Οι ιδέες είναι νεκρές , κούφιες οι λέξεις , άζωες και άψυχες οι διακηρύξεις χωρίς τη πίστη και τον αγώνα . Η εγκαθίδρυση των εθνικών αξιών , η αναβίωση των εθνικών οραμάτων και η υπεράσπιση των λαϊκών δικαίων πραγματοποιείται μόνο με τον καθημερινό πολιτικό αγώνα ενάντια στις οργανωμένες δυνάμεις της υποχώρησης , της εθνικής ταπείνωσης , της εκμετάλλευσης και καταλήστευσης του λαού ,της παρακμής και της διαφθοράς . Τούτη την ύστατη ώρα , που η Κύπρος κινδυνεύει να χαθεί κάτω από την πίεση του διεθνούς σιωνισμού , των Άγγλων και Τούρκων κατακτητών και των τουρκοπροσκυνημένων υποτακτικών τους , καλούμε όλες τις διάσπαρτες δυνάμεις του εθνικισμού , άτομα , ομάδες , κινήματα , σε ενότητα πίστης και συναπόφασης κάτω από τις οργανωτικές δομές του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ για να δώσουμε στο πολιτικό πεδίο , τη μεγάλη μάχη της υπεράσπισης της ελληνικότητας της Κύπρου μας και της δημιουργίας ενός μεγάλου , ισχυρού , μαζικού εθνικιστικού κόμματος που θα οδηγήσει το κυπριακό ελληνισμό στα ιστορικά του οράματα και πεπρωμένα .

ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ .

ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ