Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΛΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ή ΛΥΣΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ;

Έχουν επικρατήσει δυο κυρίαρχες γραμμές αναφορικά με τη λύση του κυπριακού προβλήματος .

Η μία είναι η γραμμή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που ακολουθείται από όλα σχεδόν τα κοινοβουλευτικά κόμματα με πρωτεργάτη τον πρόεδρο της δημοκρατίας ο οποίος χειρίζεται το θέμα των συνομιλιών με την άλλη πλευρά .

Η γραμμή αυτή αποτελεί συνέχεια πολλαπλών υποχωρήσεων που αρχίζουν με την συμφωνία Ζυρίχης και φτάνουν μέχρι σήμερα .

Υπόβαθρο αυτής της γραμμής την οποία εμείς χαρακτηρίζουμε ως γραμμή της υποχώρησης , είναι η εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών συμφερόντων της συνεργασίας Τούρκων , Άγγλων και Σιωνιστών με συγκεκριμένα συμφέροντα που αφορούν το κράτος του Ισραήλ .

Η γραμμή λύσης Ευρωπαϊκής δημοκρατίας αποτελεί έκφανση της αγωνιστικής γραμμής που θεωρεί το κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής , κατοχής και απελευθέρωσης .

Ο όρος ευρωπαϊκή πλειοψηφική δημοκρατία εισάγεται στη πολιτική συνείδηση του λαού κυρίως μετά την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Βασίζεται δε πάνω στην ευκαιρία αξιοποίησης των νέων γεωπολιτικών δεδομένων που δημιούργησε η ένταξη μας καθώς και στην επέκταση στη δική μας πατρίδα των αξιών και αρχών του ευρωπαϊκού δικαίου και πολιτικού πολιτισμού .

Θεμέλιο αυτής της γραμμής είναι οι αιματηροί αγώνες του κυπριακού ελληνισμού για ελευθερία και αυτοδιάθεση .

Σήμερα η γραμμή αυτή είναι ριζωμένη στα λαϊκά στρώματα και αποτελεί πεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυπριακού ελληνισμού σε αντίθεση με την γραμμή της ομοσπονδίας που είναι η θέση του πολιτικού κατεστημένου το οποίο αγνοώντας τη λαϊκή πεποίθηση και έχοντας στη διάθεση του τον κρατικό μηχανισμό , τα μέσα ενημέρωσης , τους κομματικούς μηχανισμούς και περίσσια οικονομικών πόρων , επιβάλλει ετσιθελικά την θέληση του και τις αντεθνικές επιλογές του , ασκώντας μεθοδευμένη τακτική αποσιώπησης της άλλης φωνής και κάθε διαφορετικής άποψης .

Η ερμηνεία του δημοψηφίσματος που είχε ως αποτέλεσμα το όχι στο σχέδιο Ανάν , γίνεται από το κατεστημένο κατά τρόπο αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό . Η μεγάλη μάζα του ΟΧΙ κατά την λαϊκή άποψη αφορούσε στην απόρριψη αυτής ταύτης της ομοσπονδιακής λύσης και όχι απλά του συγκεκριμένου σχεδίου . Ο λαός δεν ζήτησε βελτίωση του σχεδίου Ανάν , δεν ψήφισε τη βελτίωση αυτού του σχεδίου , αλλά την ολοκληρωτική απόρριψη του .

Αγνοώντας αυτή την ξεκάθαρη εντολή του λαού , το κατεστημένο επιχειρεί από τότε την επαναφορά του εν λόγω σχεδίου με άλλη μορφή . αν κρίνουμε μάλιστα από τις νέες προσφορές Χριστόφια περί εκ περιτροπής προεδρίας , περί σταθμισμένης ψήφου , περί παραμονής 50.000 εποίκων πλέον των 90.000 που έχουν ήδη «πολιτογραφηθεί» από το κατοχικό καθεστώς ως τουρκοκύπριοι , το νέο σχέδιο λύσης θα είναι τρισχειρότερο του σχεδίου Ανάν .

Τούτο σημαίνει ότι είτε προετοιμάζουν ένα νέο όχι ώστε να το διαχειριστούν προς επιβολή απαραδέκτων τετελεσμένων , είτε θα προσπαθήσουν με ανήθικα και αντιδημοκρατικά μέσα να το επιβάλουν , παραχαράσσοντας ή εκβιάζοντας την λαϊκή συνείδηση .

Ενώπιον αυτής της καταστάσεως που προοιωνίζει μέλλον δυσοίωνο στη πατρίδα θεωρούμε πως μόνο η δύναμη της δημοκρατίας θα δώσει την λύση στο πρόβλημα και θα καταδείξει την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί κατόπιν ξεκάθαρης και συγκεκριμένης λαϊκής εντολής .

Ως εκ τούτου προτείνουμε το άμεσο πάγωμα των συνομιλιών ως διαδικασίας που στερείται λαϊκής συναίνεσης και την καταφυγή στη λαϊκή κρίση και ετυμηγορία .

Τούτο προϋποθέτει ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με το λαό στα πλαίσια καθορισμένου χρόνου ικανού για την ανάλυση των προτεινομένων σχεδίων και κατανόηση του περιεχομένου των .

Προϋπόθεση της διαβούλευσης με το λαό είναι η ισηγορία και οικονομική ισοδυναμία ως ειδικής επιχορήγησης από το κράτος για την διεξαγωγή της εκστρατείας πληροφόρησης .

Κατόπιν της διαβούλευσης με το λαό να ακολουθήσει δημοψήφισμα το οποίο θα καταγράψει τη λαϊκή εντολή που αφορά στη λύση που ο λαός επιθυμεί .


ΣΗΜΕΙΑ ΛΥΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  • Αποχώρηση τουρκικού στρατού εισβολής και κατοχής .
  • Αποχώρηση εποίκων .
  • Επιστροφή όλων των Ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους .
  • Επιστροφή των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις εστίες τους .
  • Εγκαθίδρυση πλειοψηφικής δημοκρατίας μέσω της πλήρους προσαρμογής στο ευρωπαϊκό κεκτημένο .
  • Καταγγελία των όρων των συνθηκών Ζυρίχης που αναγορεύουν την τουρκοκυπριακή μειονότητα σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων , ως όρων που δεν συνάδουν με τις αξίες της ελεύθερης Ευρώπης .
  • Καταγγελία των συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας .
  • Ένταξη στο συνεταιρισμό για την ειρήνη .
  • Καταγγελία των προτέρων συμφωνιών και προτάσεων ως γενομένων σε συνθήκες ανελευθερίας και επιβολής γεωστρατηγικών συμφερόντων που αντίκεινται στο κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον και που δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης στη περιοχή . Καταγγελία σε Ηνωμένα Έθνη και Συμβούλιο Ασφαλείας .
  • Ενίσχυση της άμυνας της κυπριακής δημοκρατίας μέσω της αναβάθμισης του ενιαίου αμυντικού δόγματος με την Ελλάδα .
  • Διάνοιξη αμυντικών σχέσεων με τον Γαλλο-Γερμανικό άξονα .
  • Αποχώρηση του αγγλικού στρατού κατοχής που καταπατεί τα ευρισκόμενα στις αγγλικές στρατιωτικές βάσεις , εδάφη μας .
  • Αξιοποίηση του χώρου των βάσεων από τη ευρωπαϊκή αμυντική συναντίληψη.
  • Σταμάτημα των συνομιλιών που διεξάγονται πάνω στη βάση της επιβολής των όρων των κατακτητών .
  • Καταγγελία των τουρκοκυπρίων για συνεργασία τους με τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απαίτηση λήψης μέτρων προς συμμόρφωση τους στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού .
  • Κλείσιμο των οδοφραγμάτων . και παύση κάθε συνεργασίας με την πλευρά της κατοχής . Ούτε ψωμί ούτε νερό στους Τούρκους κατακτητές και τους συνεργάτες τους τουρκοκυπρίους .
  • Διασφάλιση της ελληνικότητας των ελεύθερων εδαφών μας και διεκδίκηση των κατεχομένων μέσα από ένα πολύμορφο απελευθερωτικό αγώνα χωρίς καμιά υποχώρηση .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ