Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο γ.γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού , αναφέρθηκε χθες σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ με τρόπο υβριστικό και αντιδημοκρατικό , χαρακτηρίζοντας το ως ένα σχήμα αναβίωσης της ΕΟΚΑ Β , που εν δυνάμει κατατείνει στην εξόντωση του προέδρου της δημοκρατίας κ. Χριστόφια .

Υπενθυμίζουμε στο κ Κυπριανού ότι βρίσκεται στην ευρωπαϊκή Κύπρο εν έτι 2010 και όχι στη Σταλινική σοβιετική ένωση . Κατά συνέπεια , την εξουσία που έχει στα χέρια του ο κ. Κυπριανού και οι πέριξ αυτού σκληροπυρηνικοί της κομμουνιστικής πλάνης , οφείλουν να την διαχειριστούν με σεβασμό προς τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου και της πολιτικής έκφρασης των αντιπάλων τους . Με το να πλάθεται μύθους και να σπέρνετε φοβίες στο λαό δεν υπηρετείτε τον πολιτικό πολιτισμό κύριε Κυπριανού τον οποίο η Ευρώπη με πολλαπλούς αγώνες θεμελίωσε . Υπηρετείτε μόνο τα σκοτεινά σχέδια σας εις βάρος των ιδεολογικών και πολιτικών σας αντιπάλων .

Στη πραγματικότητα εκείνο που κυρίως ενοχλεί το ακελικό επιτελείο είναι οι θέσεις του κόμματος μας στο εθνικό θέμα της Κύπρου και η ολοκληρωμένη πρόταση που έχουμε για την ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ και την εφαρμογή της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ .

Η Συμφωνία απόψεων του ΕΔΗΚ με τη κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ , της οποίας προεδρεύει ο κ. Πάνος Ιωαννίδης , ως και η κοινή εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε σαν πρώτο βήμα στην ορθή πορεία , ενόχλησαν επίσης το ΑΚΕΛ και τους πρωτεργάτες της οθωμανικής – αποικιοκρατικής λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας .

Σχετικά με τις φοβίες του κ. Κυπριανού για αναβίωση της ΕΟΚΑ Β , έχουμε να πούμε τα εξής . Η ΕΟΚΑ Β ανήκει στην ιστορία . Ο ιδρυτής και αρχηγός της Γεώργιος Γρίβας Διγενής επισφράγισε με το θάνατο του , τον Ιανουάριο του 1974 , το οριστικό τέλος της εν λόγω οργανώσεως .Μέχρι τη τελευταία στιγμή που αρχηγός της ΕΟΚΑ Β ήταν ο ίδιος ο ιδρυτής της , τιμούμε τη δράση της , όπως τιμούμε το λαϊκό αίσθημα επί του οποίου ορθώθηκε η ΕΟΚΑ Β . Μετά το θάνατο του Διγενή είναι γνωστό πως η οργάνωση τέθηκε υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών και του Μακαριακού παρακράτους αφενός και της Χούντας αφετέρου και οι αγωνιστές που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στις τάξεις της , οδηγήθηκαν στις φυλακές και υπέστησαν μύρια και απερίγραπτα βασανιστήρια . Αυτούς τους ανυποχώρητους αγωνιστές θα τους τιμούμε για πάντα .

Η πολεμική που ασκήθηκε μετά το 1974 κατά της ΕΟΚΑ Β και των οπαδών της , είχε ένα πολιτικό στόχο . Να απωθήσει και να αλυσοδέσει την εθνική ενωτική παράταξη , ώστε το κατεστημένο να προχωρήσει ανενόχλητο στην πραγμάτωση των ανθελληνικών του σχεδίων . Πράγμα που έγινε με την προδοτική συμφωνία κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς το 1977 , όπου παραχωρήθηκε η γη μας στους κατακτητές και τέθηκαν οι βάσεις της επαίσχυντης υποχώρησης που περνά μέσα από το σχέδιο Ανάν και φτάνει στο κατάντημα του επικείμενου ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ .

Για την πραγμάτωση αυτού του στόχου , της κατάψυξης της ενωτικής παράταξης , ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ διαδραμάτισε το πιο σκοτεινό και βρόμικο ρόλο του κατεστημένου με τη βοήθεια των αργυρώνητων πρακτόρων που αλώνιζαν στους κόλπους της εθνικής παράταξης .

Το ΕΔΗΚ έχει τη τόλμη να καταγγείλει τους δημίους της εθνικής παράταξης και να την φέρει ξανά στο αγωνιστικό προσκήνιο της ιστορίας , ως μια αυτόνομη και αυτοδύναμη πολιτική δύναμη .

Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ κ. Κυπριανού σέβεται τη δημοκρατία που οι θεσμοί της πηγάζουν από την λαϊκή βούληση. Θεσμοί που χαλκεύονται στα στρατόπεδα της κατοχής και υπηρετούν τους κατακτητές έχουμε χρέος να τους απορρίψουμε και να τους πολεμήσουμε με αμείωτο πάθος .

Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την αρχή της λαϊκής εθνικής αυτοθέσμισης ενάντια σε κάθε μορφή τυραννίας ντόπιας ή ξένης .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ