Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΥ

26χρονος που μοίραζε φυλλάδια αντικατοχικού περιεχομένου , έξω από το θέατρο ΡΙΑΛΤΟ Λεμεσού , δέχθηκε επίθεση στραγγαλισμού , προφανώς από τούρκο «φιλόμουσο» ο οποίος εισέρχετο στο θέατρο για να παρακολουθήσει ομοεθνείς του καλλιτέχνες που θα έδιναν παράσταση .

Οι παρευρισκόμενοι ένστολοι αστυνομικοί , παρακολουθούσαν απαθείς την επίθεση του «φιλόμουσου» εξαγριωμένου τούρκου . Στη κατάλληλη μάλιστα στιγμή , προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του , τον προστάτευσαν , φυγαδεύοντας τον από τον χώρο του επεισοδίου .

Ας σημειωθεί ότι στο χώρο διαμοίραζαν φυλλάδια και επαναπροσεγγιστές υπό τη πλήρη κάλυψη της αστυνομίας .

Τα γεγονότα αυτά προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία στους πολίτες για τον τρόπο που οι κρατούντες ερμηνεύουν και εφαρμόζουν τη δημοκρατία .

Ζητούμε να αποκαλυφθεί το όνομα του επιτιθέμενου το οποίο γνωρίζει η αστυνομία ώστε η υπόθεση να καταλήξει στη δικαιοσύνη .Καλούμε επίσης την ηγεσία της αστυνομίας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ως προς τη συμπεριφορά των παρευρισκομένων εν υπηρεσία αστυνομικών οι οποίοι αρνήθηκαν να προστατεύσουν το πολίτη που δέχθηκε την αιφνιδιαστική επίθεση .

Επί προεδρίας κ. Χριστόφια , δυστυχώς συσσωρεύονται περίεργες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές από τα ίδια τα όργανα εξουσίας .

Συλλήψεις πολιτών που μοιράζουν φυλλάδια πολιτικού περιεχομένου αντίθετου στη γραμμή της διάλυσης της κυπριακής δημοκρατίας και επιβολής της ομοσπονδίας .

Αδιαφορία των οργάνων ασφαλείας σε καταγγελίες στελεχών μας για απειλές κατά της ζωής των .

Εκδηλώσεις επιθετικότητας από διάφορους προστατευόμενους εναντίον εθνικιστών και αντιομοσπονδιακών .

Ασυδοσία ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης που έχουν μεταβληθεί σε κατήγορους και δικαστές και προσπαθούν να σπιλώσουν εθνικιστές .

Αβάσιμες καταγγελίες του ίδιου του γ.γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρου Κυπριανού εναντίον του κόμματος μας περί σχεδιασμού εξόντωσης του προέδρου της δημοκρατίας .

Τι έχουν στο μυαλό τους οι κρατούντες , τι σχεδιάζουν ;

Θα επιζήσει η δημοκρατία μέσα από τις διαδικασίες επιβολής της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ; Αυτό είναι το κυρίαρχο ερώτημα των πολιτών .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ