Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΕΔΗΚ : ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΧΥΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Δύο παραμέτρους έχει η αντίσταση στην υποχώρηση των κρατούντων που θα καταλήξει με μαθηματική ακρίβεια στην τουρκοποίηση της πατρίδος μας .

Πρώτη παράμετρος είναι Η ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ πάνω στο εθνικό μας πρόβλημα.

Δεύτερη παράμετρος είναι , η πολιτική οργάνωση που θα υπερασπιστεί αυτή την ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ , θα ασκήσει σώφρονα πολιτική πλοήγηση και θα επιχειρήσει την είσοδο των εθνικιστών στις υπάρχουσες δομές εξουσίας .

Αν κατορθώσουμε να μπούμε μέσα σε αυτές τις δομές θα πετύχουμε πολλά πράγματα . Ένα εξ αυτών είναι το ρήγμα που θα επιφέρουμε στο μέχρι τώρα αρραγές πολιτικό κατεστημένο . Θα αρχίσουν επίσης οι θέσεις μας να έχουν απήχηση τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ελλάδα και την Ευρώπη.. Ανοίγονται έτσι δυνατότητες συμμαχιών με κεντρικό σκοπό την βήμα προς βήμα πραγμάτωση των στόχων μας .

Η διαφύλαξη του κόμματος μας από στοιχεία διαλυτικά τα οποία οι εχθρικές δυνάμεις θα διοχετεύσουν στις τάξεις μας , αποτελεί πρωταρχικό μέλημα μας . Η ενότητα του κόμματος μας οφείλει να στηρίζεται στην εμμονή στην ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ .Κάθε ιδέα , ξενόφερτου εθνικισμού ή ακροδεξιάς ή και ακροαριστερός προέλευσης πρέπει να στιγματίζεται και να αποπέμπεται . Είναι έργο του τομέα ιδεολογικού πολέμου να κρατήσει την ιδεολογική συνοχή και καθαρότητα του κόμματος .

Αναφορικά με την σώφρονα πολιτική πλοήγηση , το σημαντικότερο είναι η αποτροπή της εκτροπής από την γραμμή μας , τη γραμμή που χαράσσει το τομεαρχικό συμβούλιο του κόμματος . Καμία φίλα προσκείμενη σε εμάς , οργάνωση ή κίνημα δεν επιτρέπεται να αλλάξει έστω και κατά ένα χιλιοστό τη πορεία μας . Τούτο θα σημαίνει σε βάθος χρόνου δραματική απόκλιση από τους στόχους μας . Σκοπός μας είναι η απελευθέρωση της Κύπρου από τους κατακτητές της , Τούρκους και Άγγλους και όχι μια πλατειάζουσα δράση που θα αδυνατεί να επικεντρωθεί στο κεντρικό σκοπό του κόμματος μας .

Με λίγα λόγια , χωρίς ισχυρό κόμμα με ιδεολογική καθαρότητα και συνοχή , με οργανωτική διείσδυση στα λαϊκά στρώματα και ορθή πολιτική πλοήγηση , δεν είναι δυνατό να υποστηριχθεί καμία θέση πάνω στο εθνικό μας πρόβλημα που να έχει σταθερότητα και διάρκεια στο χρόνο . Ούτε είναι δυνατή , χωρίς ισχυρό κόμμα η αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που παρουσιάζονται στη πορεία .

Συνεπώς το εθνικιστικό δημοκρατικό κόμμα , για να διασφαλίσει την ιδεολογική , πολιτική και οργανωτική του αυτονομία και αυτοδυναμία , έχει καθήκον να προχωρήσει με τις δικές του δυνάμεις στον δρόμο του αγώνα που το ίδιο χάραξε. Οιαδήποτε συνεργασία με τις λεγόμενες όμορες δυνάμεις που θα ενείχε τον κίνδυνο της σύγχυσης και της εκτροπής , θα οδηγούσε το κόμμα στη καταστροφή . Αυτό θα ήταν η πολιτική μας αυτοκτονία .Αυτό το κόμμα είναι το μοναδικό πολιτικό όργανο μάχης που η ενωτική παράταξη κατόρθωσε να δημιουργήσει ύστερα από τόσα χρόνια διωγμών . Ας πολεμήσουμε για να το κάνουμε πιο ισχυρό .

Να διατηρήσουμε επίσης την αυτονομία μας σε σχέση με τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος .Συνεργασία θέλουμε να έχουμε με όλες αυτές τις δυνάμεις χωρίς εμείς να προσδεθούμε στο άρμα οιασδήποτε εξ αυτών . Απέχουμε από την μεταξύ τους αντιμαχία και επιδιώκουμε μόνο την υιοθέτηση των απόψεων και θέσεων μας πάνω στο εθνικό θέμα .

Όσον αφορά την ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ πάνω στο εθνικό μας πρόβλημα έχουμε να πούμε τούτο : Τασσόμαστε ενάντια στην πορεία που στοχεύει στην διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και αντιτάσσουμε την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας με απαίτηση την επέκταση της κυριαρχίας και νομιμότητας της στο κατεχόμενο τμήμα της .Η θέση αυτή προσκρούει στην αδιαλλαξία της Τουρκίας για σεβασμό του δικαίου. Το γεγονός αυτό δεν υπαγορεύει κατ’ ανάγκη την υποχώρηση που αποτελεί και την επιλογή του προσκυνημένου πολιτικού κατεστημένου , αλλά για εμάς , επιτάσσει την εμμονή στο δίκαιο και τη διεξαγωγή ενός ανυποχώρητου , πολύμορφου απελευθερωτικού αγώνα .

Η ΟΡΘΗ ΠΟΡΕΙΑ έχει ως σκοπό την απελευθέρωση και αυτοδιάθεση .Ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό το σκοπό είναι μακρύς και δύσκολος . Είναι όμως ο δρόμος των ελεύθερων και υπερήφανων ελλήνων . Προς το σκοπό τούτο , θα απαιτηθεί συσσώρευση υλικών και πνευματικών δυνάμεων , συνεχής επαγρύπνηση , τόλμη και επινοητικότητα .Οι προτάσεις που έχουμε και καταθέτουμε στην επαφή μας με το λαό είναι πολλές και δεν είναι του παρόντος να επαναλάβουμε . Από την άλλη όμως στέκεται οργανωμένο και δυνατό ένα πολιτικό κατεστημένο που κατέχει την εξουσία και χαράσσει την πορεία της υποταγής . Η τελική απόφαση εναπόκειται στο λαό, ποια πορεία θέλει να ακολουθήσει και ποιες πολιτικές δυνάμεις τον εκφράζουν και τον αντιπροσωπεύουν .

Όμως αν αποφασίσει αυτός ο λαός να υποταχθεί στη θέληση των παραχαρακτών της ιστορικής αλήθειας , των αρνητών της ελληνικότητας της γης μας και των βιαστών της δημοκρατίας , εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αποδεχθούμε την επιλογή αυτή και να γίνουμε μαζί με την όποια συγκυριακή πλειοψηφία , ελεεινοί και σιχαμεροί ραγιάδες .

Καμιά παροδική πλειοψηφία δεν δικαιούται να ποδοπατήσει την αλήθεια της ελληνικότητας της Κύπρου , ως και τις αρχές της δημοκρατίας .

Σε μια τέτοια περίπτωση θα την καταγγείλουμε ως δόλια επέκταση της κατοχής και θα την πολεμήσουμε με όλα τα μέσα .

Θα επικαλεστούμε την πλειοψηφία των νεκρών και των αγέννητων αλλά και το δικαίωμα του πολίτη να εναντιώνεται με όλα τα μέσα , στη κατάλυση της δημοκρατίας και εν ονόματι του δικαίου θα δώσουμε την φοβερή μάχη της απώθησης των κατακτητών και των προσκυνημένων από τη γη μας .

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ