Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Από τις δηλώσεις και τα μισόλογα του κ. Αντώνη Σαμαρά , καταλάβαμε πως συνεχίζει την ίδια άτολμη και εν πολλοίς ύποπτη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που ακολουθούσε ο προκάτοχος του κ. Κώστας Καραμανλής . Η ατολμία ως η πεμπτουσία της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας , είναι μια πολιτική μέθοδος που επιτρέπει στο εν Κύπρω κατεστημένο της υποχώρησης , να συνεχίζει το ολέθριο έργο του .
Είναι η μέθοδος αυτή που συνέβαλε στο να τεθεί σε δημοψήφισμα , αντί να απορριφθεί ασυζητητί , το ολέθριο σχέδιο Ανάν . Είναι προσέτι η ατολμία αυτή που αφήνει την άμυνα του νησιού να φθίνει καθημερινά αντί να οδεύει προς περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων αμύνης μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου .Είναι η ατολμία αυτή που αποβαίνει σε πράξη συναίνεσης προς την ολέθρια πολιτική του προέδρου της δημοκρατίας κ. Χριστόφια , αναφορικά με το Κυπριακό .

Περιμέναμε κύριε Σαμαρά να έχετε τη τόλμη και την ευθύτητα να καταγγείλετε την μειοδοσία που συντελείτε από την διαπραγματευτική μας ομάδα εις βάρος των αρχών της δημοκρατίας , των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων .
Ο κυπριακός ελληνισμός περιμένει από την μητέρα πατρίδα να καταγγείλει την μειοδοσία και έτσι να ανοίξει τις διαδικασίες μιας νέας στρατηγικής που θα οδηγεί στη μια και μοναδική λύση της απελευθέρωσης και της αυτοδιάθεσης .
Γνωρίζετε πολύ καλά κύριε Σαμαρά ότι η αναφορά σας σε μια δίκαιη , βιώσιμη λύση με σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο , δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική που ο πρόεδρος της δημοκρατίας ακολουθεί , με την λεγόμενη «λύση Χριστόφια».
Διότι η «Λύση Χριστόφια» παραβιάζει και εξευτελίζει αυτό τούτο το ευρωπαϊκό κεκτημένο .
Η «λύση Χριστόφια» εισάγει μια μορφή πολιτεύματος που ούτε στην Ευρώπη υπάρχει , ούτε πουθενά αλλού στο κόσμο . Πρόκειται για ένα σύμφυρμα ιδεών που ικανοποιεί προπάντων τους βιαστές της Κύπρου , τους τούρκους και τους άγγλους .
Κύριε Σαμαρά , ένας τρόπος στήριξης της εθνικής μειοδοσίας , είναι να μη καταγγέλλεται στο λαό . Η σιωπή και η ατολμία είναι στην ουσία συναίνεση και συνενοχή .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ