Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Η «Πρόταση του ορθού ΝΑΙ» και ο ΥΦΕΞ της Ελλάδας

Όπως δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο τύπο (26 Φεβρουαρίου 2010), ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Δ. Δρούτσας επεσήμανε προς τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ κ. Αλεξάντερ Ντάουνερ τα εξής σημαντικά:

1. Ότι «ο Διεθνής Οργανισμός δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και θα συνεχίσει να είναι και μετά την λύση».

2. Ότι «μετά την λύση η Κύπρος δεν θα πρέπει να προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία της ΕΕ. Γι’ αυτό η λύση πρέπει να εφαρμόζει το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, να το λαμβάνει πλήρως υπόψη».


3. Ότι «θεωρεί λάθος την αναφορά από τρίτους πως όποια συμφωνία προκύψει θα γίνει αποδεκτή από την ΕΕ, ανεξαρτήτως παρεκκλίσεων. Τέτοιες τοποθετήσεις, ανέφερε, στέλνουν λανθασμένα μηνύματα».

4. Ότι «ο Διεθνής Οργανισμός δεν πρέπει να υποτιμά την κοινή γνώμη και την βούληση των Ελληνοκυπρίων. Είναι σαφής όπως είπε, η έλλειψη εμπιστοσύνης έναντι των διεργασιών και το τελευταίο περιστατικό με την επίσκεψη του ΓΓ στο λεγόμενο προεδρικό των κατεχομένων διευρύνει αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης».

Η Κίνηση για Ελευθερία & Δικαιοσύνη στην Κύπρο συμφωνεί με τις πιο πάνω τοποθετήσεις του Έλληνα ΥΦΕΞ, αλλά διερωτόμαστε:

Όλες οι πρόνοιες της ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΟΜΗΣ «Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας» ΔΕΝ παραβιάζουν βάναυσα κάθε Αρχή και Αξία τ5ης ΕΕ και κάθε Ανθρώπινο Δικαίωμα των ΝΟΜΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, σε βαθμό που -ΕΑΝ καταστούν ευρωπαϊκό κεκτημένο χάριν μιας διευθέτησης του Κυπριακού- να αποτελούν ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΉ ΒΟΜΒΑ για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ΑΡΑ μια τέτοια «ομόσπονδη Κύπρος» ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ για να μην διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη η ΕΕ;

Εύστοχη, λοιπόν, η «Πρόταση του ορθού ΝΑΙ»: Το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει αναλλοίωτο, όπως εντάχθηκε στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004...


Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ