Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕΚ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ


Η αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση Χριστόφια θα ήταν μια θετική εξέλιξη εάν συνοδευόταν από οριστική απαγκίστρωση από την γραμμή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Δυστυχώς όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο . Τουναντίον διαμηνύουν ότι είναι πρόθυμοι να στηρίζουν τις ορθές  , κατά τη κρίση τους , επιλογές του προέδρου της δημοκρατίας στο πνεύμα μιας αντιπολίτευσης που στοχεύει στην ομοσπονδία με «καλό» περιεχόμενο.
Η ΕΔΕΚ όλα αυτά τα χρόνια από κοινού με το πολιτικό κατεστημένο  που  ακολουθούσε τη γραμμή της υποχώρησης και της συνδιαλλαγής , διαδραμάτισε ένα σημαντικό ρόλο προς αυτή τη κατεύθυνση των πραγμάτων .Ως κόμμα αποτελεί μέρος αυτού του κατεστημένου της Κύπρου που συντηρεί την ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό . Ιδεολογικά είναι επίσης εξάνθημα της παρακμής και στυλοβάτης του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού . Η σοσιαλδημοκρατία την οποία η ΕΔΕΚ ανακηρύττει ως ιδεολογία της , ενώ αφήνει άθικτο το χρηματοπιστωτικό σύστημα προτείνει την καταλήστευση του παραγωγικού κεφαλαίου , ώστε μέσω αυτής να εξαπατά το λαό με την λεγόμενη κοινωνική πολιτική των σοσιαλιστών. Άλλωστε προς αυτή τη θέση οδηγήθηκε και το πρώην κομμουνιστικό ΑΚΕΛ . Επί κυβερνήσεως σοσιαλδημοκρατών οι μόνες επιχειρήσεις που θησαυρίζουν είναι οι τράπεζες . Η σοσιαλδημοκρατία είναι με λίγα λόγια από τη φύση της δημιούργημα του καπιταλισμού , αποτελεί μάλιστα την μεγαλύτερη εξαπάτηση των λαϊκών μαζών. Αυτό το πνεύμα της εξαπάτησης του λαού εμποτίζει και τις πολιτικές επιλογές της ΕΔΕΚ αναφορικά με το εθνικό θέμα της Κύπρου . Κάποτε εμπαίξανε αυτό το λαό με εκείνο το πομπώδες σύνθημα «κάθε σπίτι και κάστρο» το οποίο αφού ξεφούσκωσε , κατέληξε στη στήριξη της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Το στημένο θέατρο της αντιπαλότητας ανάμεσα στην καλή και την κακή διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι η πιο δόλια μέθοδος για επιβολή της λύσης που σχεδιάζουν οι εχθροί της Κύπρου . Όπως δεν υπάρχει καλός και κακός βιασμός , έτσι δεν μπορεί να υπάρξει καλή και κακή ομοσπονδία . Η κατάλυση της ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας είναι το απόλυτο κακό .Όσο και να θέλουν οι κρατούντες να μας παγιδεύσουν στις στημένες αντιπαραθέσεις τους , υπό την ενορχήστρωση των Άγγλων , δεν θα το πετύχουν. Η πραγματική και ελπιδοφόρος αντίθεση , που θα χαράξει μια νέα ιστορική περίοδο , είναι η αντίθεση ανάμεσα στην Διατήρηση και επέκταση της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας και στην δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία που είναι η απόληξη της τουρκικής εισβολής και της ευρύτερης συνομωσίας εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού .
Αυτή η αντίθεση θα καταλήξει στο τέλος στη φοβερή σύγκρουση ανάμεσα στον ενδοτισμό και τον εθνικισμό .
Ο λαός μας θα ακολουθήσει μια μέρα τα λάβαρα του εθνικισμού μας για να οδηγήσει στον ιστορικό καιάδα τις ιδεολογίες της παρακμής και της ξενοκρατίας καθώς και τις αντεθνικές επιλογές του Ζυριχικού πολιτικού κατεστημένου .
Η Κύπρος είναι υπό Αγγλοτουρκική κατοχή και η μόνη λύση είναι η απελευθέρωση της .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ