Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ

Το πολιτικό κατεστημένο διέπραξε και εξακολουθεί να διαπράττει επί του εθνικού θέματος , σωρεία λαθών , υποχωρήσεων , παραλήψεων . Ενίοτε μάλιστα διέπραξέ προδοσίες , συμφωνίες που υποθήκευσαν το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού . Η σημερινή κατάσταση οφείλεται σε μακρές διεργασίες και συνεργασίες , άλλες φανερές και άλλες μυστικές , ανάμεσα στο πολιτικό κατεστημένο και τους άγγλους και τούρκους κατακτητές .
Η πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ δείχνει την άγρυπνη και αδιάκοπη προσπάθεια των κατοχικών και προσκυνημένων δυνάμεων για την σταδιακή εφαρμογή των σχεδίων τους . Κάποιοι ελληνοκύπριοι προσέφυγαν στα όργανα των κατακτητών για να αποζημιωθούν χωρίς κανένας να τους προειδοποιήσει για τα επακόλουθα και να προσπαθήσει να τους ανακόψει . Τουναντίον ενθαρρύνθηκαν από τον πολιτικό υπόκοσμο να προχωρήσουν στις προσφυγές τους .Είναι , λένε οι διάφοροι , ανθρώπινο δικαίωμα να καταφύγουν στα όργανα αποζημίωσης που συνέστησε ο κατακτητής . Ιδού όμως το πολιτικό αποτέλεσμα αυτού του δικαιώματος . Μια άμεση αναγνώριση των οργάνων της κατοχής από ευρωπαϊκό δικαστήριο .


Το πολιτικό κατεστημένο περίμενε από καιρό αυτή την εξέλιξη αφού προσχεδίασε με τους άγγλους ακόμα και το χρόνο της ανακοίνωσης της . Σε μια στιγμή που τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η εδαφική πτυχή του κυπριακού .Σε αυτήν ακριβώς τη στιγμή υπενθυμίζεται μέσω του φυλλαδίου που διένειμε το γραφείο τύπου και πληροφοριών περί της ομοσπονδίας , η συμφωνία κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς του 1977 , που αναφέρει ρητά και απερίφραστα ότι οι αρχές της ελευθερίας διακίνησης , εγκατάστασης και περιουσίας δεν είναι απαράβατες, αλλά θα τεθούν κάτω από συζήτηση με σκοπό την επιβολή εδαφικής διοίκησης σε κάθε κοινότητα στα πλαίσια της οικονομικής βιωσιμότητας και παραγωγικότητας της υπό τουρκική διοίκηση ζώνης . Επικαλούνται την «αυθεντία» του Μακαρίου , δηλαδή της πολιτευόμενης εκκλησίας , προκειμένου να πείσουν το λαό για την αποδοχή της προδοσίας . Αυτήν ακριβώς την χρονική στιγμή , ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανοίγει διάλογο με τον Ερτογάν και εκλιπαρεί να του δώσει άδεια να ανακαινίσει το μοναστήρι του αποστόλου Ανδρέα που βρίσκεται στα κατεχόμενα . Ο λαός προσφεύγει στα όργανα των κατακτητών , η πολιτική ηγεσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ο αρχιεπίσκοπος στον τούρκο πρωθυπουργό . Αυτή είναι η εικόνα της πατρίδος μας . Μια εικόνα που εκπέμπει ένα έντονο ραγιαδισμό . Μάλιστα κύριοι , αυτή είναι η κατάντια σας.
Κάποιοι είπαν πως ο αρχιεπίσκοπος με την κίνηση αυτή ασκεί υψηλή διπλωματία . Εμείς αντίθετα βλέπουμε πως ο αρχιεπίσκοπος μπαίνει και αυτός στο χορό του ραγιαδισμού . Γίνεται όργανο της υποχώρησης που συντελείται σε όλα τα μέτωπα. Σε πρόσφατη μάλιστα συνέντευξη του , εξεδήλωσε την υποστήριξη του στην ιδέα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας .Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά . Είναι γνωστός ο μειοδοτικός ρόλος της πολιτευόμενης ( εθναρχεύουσας ) εκκλησίας από την αποδοχή της Ζυρίχης και εντεύθεν .
Δυστυχώς δεν έχουμε να αντιπαλέσουμε μόνο τους εχθρούς της πατρίδος αλλά και εκείνους που τους προσκυνούν .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ