Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η ΘΕΣΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Προ ολίγων ημερών η βουλή των αντιπροσώπων ψήφισε νόμο που δίνει το δικαίωμα στους δημόσιους λειτουργούς να κατέχουν υψηλές θέσεις στα πολιτικά κόμματα. Με αυτή την πρωτοφανή πράξη θεσμοθετείται το ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Ο δημόσιος τομέας χάνει πλέον την ανεξαρτησία του και μετατρέπεται σε τσιφλίκι των κομμάτων. Τούτο σημαίνει πως η εξυπηρέτηση του πολίτη στο εξής δεν θα τίθεται κάτω από την αμερόληπτη πρόνοια των δημοσίων υπαλλήλων αλλά κάτω από το κομματικό συμφέρον που οι ίδιοι οι υπάλληλοι θα αντιπροσωπεύουν . Η αξιοκρατία θα παραμερισθεί μια για πάντα από την κομματοκρατία.
Αυτή η εκ των άνω θεσμική αλλαγή, που είναι μια άκρως τυραννική, δεσποτική κατάχρηση της εξουσίας, ολοκληρώνει το Ζυριχικό σύνταγμα το οποίο ως γνωστόν εκ των άνω δόθηκε στον λαό μας, δηλαδή εκ των άγγλων κατακτητών και των συνεργατών τους.
Η προοπτική θέσμισης της κοινωνίας εκ των κάτω και αλλαγής των κακώς κειμένων από τις λαϊκές δυνάμεις, απομακρύνεται τελειωτικά. Η δημοκρατία που δεν υπήρξε ποτέ σε αυτόν τον τόπο, παρά μόνο ως ελπίδα και αίτημα λαϊκό που πάντοτε ετίθετο υπό διωγμό, στραγγαλίζεται από τους «αντιπροσώπους» του λαού.


Τα αποτελέσματα αυτής της άκρως αντιδημοκρατικής εξέλιξης θα τα αντιμετωπίσει ο λαός σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αλλά τότε θα είναι αργά για να αντιδράσει, διότι το σύστημα της αυτονομημένης εξουσίας θα αποκτήσει υπέρμετρα κατασταλτική εναντίον οποιουδήποτε λαϊκού αιτήματος.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε και τα ριζώματα αυτής της μοντέρνας τυραννίας στις οικονομικές δομές του κράτους και συγκεκριμένα στους ημικρατικούς οργανισμούς που ενισχύουν την αυθαιρεσία της εξουσίας.
Το «λαϊκό» κράτος του κ. Χριστόφια θα μείνει στην ιστορία ως η πιο σκληρή και ύπουλη καταπάτηση των λαϊκών δικαίων και του υψίστου δικαιώματος του λαού να θεσμίζει αυτόνομα την κοινωνική και πολιτική του ζωή.
Ίσως πίσω από αυτήν την εξέλιξη προς το πελατειακό κράτος να βρίσκονται οι δυνάμεις εκείνες που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο επιβολής των αντεθνικών τους σχεδίων.
Μόνο όταν ο λαός δώσει δύναμη εξουσίας σε εμάς τους εθνικιστές, θα μπορέσουμε να περάσουμε από την καταγγελία στην αποδόμηση αυτού του τυραννικού μορφώματος.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ