Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Θυμόμαστε σήμερα το ΟΧΙ της 24ης Απριλίου του 2004 , το ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού στο κατάπτυστο σχέδιο Ανάν .Ένα σχέδιο που προέκυψε μέσα από συνεχείς υποχωρήσεις , συνδιαλλαγές με τους κατακτητές και προδοσίες .
Με το ΟΧΙ του 2004 , ο λαός μας δεν απεκήρυξε μόνο το συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και κάθε προηγηθείσα συμφωνία ή πρόταση που οδήγησε σε αυτό .
Το πολιτικό κατεστημένο επί της προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου έφερε δυστυχώς προς ψήφιση ένα ατιμωτικό για τον ελληνισμό σχέδιο, δημιουργώντας έτσι νέα ασφυκτικά δεδομένα που υπηρετούν τον τουρκικό επεκτατισμό. Το σχέδιο Ανάν όφειλαν οι τότε ηγέτες να απορρίψουν ασυζητητί και να μην αποδεχθούν να τεθεί σε δημοψήφισμα. Τα δακρύβρεχτα διαγγέλματα δεν αναιρούν τα αρνητικά σημεία της πράξης καθεαυτής του διπλού δημοψηφίσματος, όπως οι πανηγυρισμοί της αποδοχής της Ζυρίχης δεν αναίρεσαν τους όρους που οι κατακτητές επέβαλλαν στον Κυπριακό Ελληνισμό. Είναι σύνηθες φαινόμενο σε αυτό τον τόπο να επιβάλλονται μειοδοτικές θέσεις υπό το προσωπείο του πατριωτισμού.


Το εν λόγω σχέδιο δεν θα έπρεπε να τεθεί σε διπλό δημοψήφισμα αλλά ούτε και να τεθεί υπό την κρίση και την ψήφιση των εποίκων. Μόνον ένα ενιαίο εκλογικό σώμα αποτελούμενο από τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου μπορεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση που αφορά το μέλλον του κυπριακού λαού. Ας το γνωρίζουν αυτό όσοι σχεδιάζουν και απεργάζονται να φέρουν νέο σχέδιο λύσης .
Έδωσε ο λαός μας δια του βροντερού ΟΧΙ, την εντολή για αναζήτηση άλλης οδού επίλυσης του προβλήματος, για χάραξη άλλης στρατηγικής, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να προσδιορίσει και περιγράψει επακριβώς. Όμως το πολιτικό κατεστημένο παρερμήνευσε τη λαϊκή θέληση και με πρωτεργάτη τον ίδιο τον «πρόεδρο του ΟΧΙ», τον Τάσσο Παπαδόπουλο, επέστρεψε στο λασπώδες έδαφος του ενδοτισμού που μέσα από την 8ην Ιουλίου εκτοξεύεται ως ηφαιστειακή τέφρα που σκεπάζει τον ουρανό της πατρίδος, η μειοδοσία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ως η μόνη δήθεν εναπομείνασα λύση.
Όποιες όμως και αν είναι οι επιλογές των κρατούντων μετά το ΟΧΙ του 2004, η λαϊκή εντολή για την χάραξη μιας νέας στρατηγικής παραμένει ζώσα. Οι δυνάμεις που θα αναλάβουν τη πραγμάτωση αυτής της λαϊκής εντολής, οι εθνικιστικές δυνάμεις που έδρασαν τότε, για να ακουστεί βροντερό το ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού, προχωρούν σήμερα συντεταγμένες ενάντια στον ενδοτισμό με ένα και μόνο αίτημα, την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της γης μας από τους κατακτητές .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ