Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΩΣ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Το σκεπτικό του Δημοκρατικού Συναγερμού για την διεθνή διάσκεψη ή διευρυμένη παρουσία ή όπως αλλιώς θα την ονομάσει , είναι ότι με τον ελιγμό αυτό θα υπερφαλαγγίσουμε την αδιαλλαξία του «τουρκοκύπριου ηγέτη» και θα φέρουμε την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της , στη κρίση και των άλλων συμμετεχόντων .
Κατ’ αρχή πρέπει να διευκρινίσουμε πως η θέση για διεθνή διάσκεψη δεν παρήχθηκε στο πολιτικό γραφείο του ΔΗ.ΣΥ. αλλά είναι θέση της Τουρκίας . Ο ΔΗ.ΣΥ. είναι απλά φερέφωνο των διπλωματικών διεργασιών που θέλουν να οδηγήσουν το κυπριακό προς τη κατεύθυνση της διεθνούς παρέμβασης .
Μια καλόπιστη τοποθέτηση στη πρόταση για διεθνή διάσκεψη θα πρέπει να δίδει απάντηση σε δυο ερωτήματα .
Πρώτο: Είναι πράγματι ο «ηγέτης των τουρκοκυπρίων» , όπως τον αποκαλούν , αντιπρόσωπος της τουρκοκυπριακής μειονότητας ;
Δεύτερο : Με ποιες θέσεις και προτάσεις θα καθίσει στο τραπέζι της διεθνούς διάσκεψης , η πλευρά μας ;


Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι η αλήθεια που όλο το πολιτικό κατεστημένο αποκρύβει συστηματικά . Ότι δηλαδή ο «ηγέτης των τουρκοκυπρίων» δεν έχει καμία σχέση με την τουρκοκυπριακή μειονότητα αλλά αντιπροσωπεύει τους έποικους και συνακόλουθους του τουρκικού κατοχικού στρατού , που βρίσκονται στη Κύπρο με απόφαση του τουρκικού κράτους , συνέπεια της τουρκικής εισβολής και της πολιτικής του επεκτατισμού και εποικισμού που αυτό το κράτος ασκεί κατά παράβαση κάθε δικαίου .Δευτερευόντως η παρουσία τουρκικού στρατού και εποίκων δεν επιτρέπει την αδέσμευτη έκφραση της θέλησης της τουρκοκυπριακής μειονότητας . Συνεπώς ο λεγόμενος τουρκοκύπριος ηγέτης είναι ο εκφραστής και εφαρμοστής της τουρκικής πολιτικής στη κατεχόμενη Κύπρο .Είναι με λίγα λόγια ο ηγέτης των κατοχικών δυνάμεων . Ως εκ τούτου εάν παρευρεθεί σε μια διεθνή διάσκεψη θα αντιπροσωπεύει το κατοχικό μόρφωμα , που η Τουρκία θέλει να το παρουσιάσει ως αυτεξούσιο μόρφωμα προς το οποίο απλά συμπαρίσταται . Συνεπώς απλά και μόνη η παρουσία του εκπροσώπου του κατοχικού μορφώματος το οποίο διεκδικεί την ονομασία κράτους , θα αναβαθμιστεί σε διαπραγματευτή διεθνούς επιπέδου και θα δώσει στη Τουρκία την δυνατότητα να αυτό-υποβαθμίσει τη θέση της σε παρατηρητή και εγγυητή με χίλιες απαιτήσεις, απαλλαγμένη από κάθε ευθύνη.
Το δεύτερο ερώτημα που αφορά στη δική μας πρόταση , θα φανεί και από την απόφαση που θα πάρει το λεγόμενο εθνικό συμβούλιο αυτές τις μέρες .Όμως αν κρίνουμε από τη πορεία του πολιτικού κατεστημένου , οι θέσεις που θα κατατεθούν θα εκφράζουν την γνωστή υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα των κρατούντων. Ποτέ μα ποτέ αυτό το κατεστημένο δεν θα αναιρέσει τον εαυτό του για να θέσει το πρόβλημα στη σωστή βάση της εισβολής – κατοχής και απελευθέρωσης .Θα πάνε στη διεθνή διάσκεψη για να εκλιπαρήσουν τους τούρκους να επιστρέψουν στην αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και να παράξουν νέα αδιέξοδα , νέες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς . Κατάσταση που θα ανοίξει το δρόμο για νέες ξένες παρεμβάσεις και σχέδια τύπου Ανάν .
Εκείνο που επείγει αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξουμε στρατηγική και να περάσουμε από την υποχώρηση στη διεκδίκηση . Το πολιτικό κατεστημένο δεν είναι σε θέση να προβεί σε αυτή την εθνική αλλαγή πορείας . Είναι δέσμιο των λαθών του , των υποσχέσεων και δεσμεύσεων του , των σκοτεινών συμφερόντων του. Μόνο η ανατροπή και η κατάργηση αυτού του κατεστημένου , μέσα από την αναγεννητική θύελλα του εθνικισμού μας , θα ξαναδώσει στο κυπριακό ελληνισμό ένα ελπιδοφόρο όραμα .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ