Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ

Σκληρά αντιλαϊκά μέτρα ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της Ελλάδος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Τα μέτρα παρουσιάστηκαν μέσα από ένα καλά στημένο σκηνικό ως ο μοναδικός μονόδρομος που απομένει προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή . Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει το πολυετές γλέντι του κατεστημένου της μεταπολίτευσης την ώρα που κατευθύνεται προς ένα σκοτεινό τούνελ που κανείς δεν γνωρίζει το τέλος του .
Διότι κανένα φως στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται μέσα από τα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης .Σε κανένα σημείο δεν εντοπίζεται έστω και η ελάχιστη στήριξη και ενίσχυση της παραγωγικής βάσης .Δεδομένου ότι τα μέτρα πλήττουν άμεσα την αγορά , τις οικογενειακές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ διατηρούν σε κατάσταση συντήρησης τον μεγάλο όγκο του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα .Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα μέτρα ως προστατευτική ασπίδα του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου , με ελάχιστη μείωση των εισοδημάτων τους . Το σκεπτικό των κρατούντων είναι πως με την υποστήριξη αυτού του μεγάλου όγκου διασφαλίζουν την παραμονή τους στην εξουσία . Δεδομένη επίσης θα είναι και η συναίνεση του παρασιτικού εσμού που ζει από εισοδήματα ακίνητης περιουσίας , καθώς και από το τραπεζικό σύστημα που δεν θίγονται στο ελάχιστο τα συμφέροντα του .


Οι ελεύθεροι επαγγελματίες , μικρέμποροι , μαγαζάτορες , ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών μονάδων που ζουν κυρίως από τον εσωτερικό τουρισμό , εργάτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι , θα γονατίσουν κάτω από το βάρος των μέτρων που μάλλον θα γίνονται πιο απεχθή στην πορεία της κρίσης .
Κανένα μέτρο δεν ακούσαμε για την μείωση των ενοικίων επαγγελματικής στέγης , για την μείωση των επιτοκίων σε υπάρχοντα δάνεια , για την αποτροπή κατασχέσεων από τις τράπεζες , για ειδική φορολόγηση των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας που η βυζαντινή πονηριά την εμφανίζει ανύπαρκτη .Καμία σκέψη επίσης για δημιουργία κρατικής ανταγωνιστικής τράπεζας που θα ενισχύσει νέες παραγωγικές μονάδες χωρίς κερδοσκοπική δανειοδότηση . Το κράτος έχει τη δύναμη να μειώσει το κόστος του χρήματος εάν παύσει να είναι υποχείριο των τραπεζιτών . Τούτο όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς ένα κράτος λαϊκό και εθνικό που θα τολμήσει την ρήξη με την ληστρική πλουτοκρατία .
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα μέτρα που εξήγγειλε επιβεβαιώνει την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τη κρίση . Η ανοχή προς αυτή τη κυβέρνηση και τις επιλογές της, θα οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις που θα πλήξουν στο τέλος δραματικά την άμυνα και την παιδεία , ύστερα από την τελειωτική καταστροφή της εθνικής παραγωγής που απέμεινε .
Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μέσα από ένα εθνικό λαϊκό κράτος . Το ερώτημα είναι αν οι υπάρχουσες εθνικιστικές δυνάμεις στην Ελλάδα είναι σε θέση να καταθέσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση και να πολεμήσουν για την εφαρμογή της.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ