Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ

Σκοπός του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος αναφορικά με το εθνικό θέμα της Κύπρου είναι η απελευθέρωση . Προς το σκοπό τούτο θα θέσουμε στο τραπέζι των αποφάσεων , εάν ο λαός μας δώσει την δύναμη στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, το θέμα του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα , ως ένα δεύτερο σχέδιο που δέον να εφαρμοστεί , εάν το πρώτο σχέδιο της ειρηνικής οδού καταλήξει σε αδιέξοδο.
Το πρώτο σχέδιο που θέτουμε , εμείς οι εθνικοδημοκράτες, δεν έχει καμία σχέση με αυτά που διαχειρίζεται το πολιτικό κατεστημένο του ενδοτισμού και της ντροπής . Το πρώτο σχέδιο , όπως πολλές φορές αναλύσαμε σε αυτό το βήμα , είναι η υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα αποτινάξει τους κατακτητικούς όρους του συντάγματος της Ζυρίχης και θα ευθυγραμμιστεί με την πλειοψηφική δημοκρατία που ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ελεύθερο κόσμο .Στην Ευρωπαϊκή κυπριακή δημοκρατία κάθε μειονότητα θα χαίρει των δικαιωμάτων της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.


Προς τούτο θα καλέσουμε , την αποσπασθείσα δια της ανταρσίας του 1963 , τουρκική μειονότητα να αποδεσμευτεί από τον τουρκικό επεκτατισμό και να αποδεχτεί την νομιμότητα της Ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας στα πλαίσια μιας λύσης που θα προνοεί την άμεση αποχώρηση του κατοχικού στρατού και των εποίκων και την επιστροφή όλων των προσφύγων ελλήνων στις εστίες τους ως και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις δικές τους .Η προσπάθεια της αγγλικής πολιτικής και ακολούθως της τουρκικής βίας να δώσουν κρατική υπόσταση στην εκουσίως αποσπασθείσα τουρκοκυπριακή μειονότητα ή συνεταιριστική συμμετοχή στην εξουσία δεν θα γίνει ποτέ αποδεχτή .
Για την πραγμάτωση του τελικού σκοπού θα απαιτηθεί μια ορθή πολιτική πλοήγηση της βήμα προς βήμα προέλασης προς τον στόχο. Αν είχαμε την δύναμη θα υλοποιούσαμε άμεσα τα δύο σχέδια επίθεσης που αναφέραμε πιο πάνω . ¨Όμως με τις δυνάμεις που διαθέτουμε σε αυτή τη φάση , οι πιο άμεσοι και κοντινοί στόχοι που μπορούμε να θέσουμε είναι να αποτρέψουμε δυσάρεστες και καταστροφικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα υπό την διαχείριση του ενδοτικού κατεστημένου . Πρέπει οπωσδήποτε να αποτρέψουμε την πράξη εσχάτης προδοσίας που είναι έτοιμοι αυτοί οι κύριοι να διαπράξουν, παρά τις προειδοποιήσεις μας . Θέλουν με λίγα λόγια να φέρουν ένα σχέδιο λύσης το οποίο προτίθενται να περάσουν μέσα από διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων. Η προδοσία συνίσταται στο γεγονός του διπλού δημοψηφίσματος , το οποίο σημαίνει δύο εκλογικά σώματα άρα δύο λαούς. Η συμμετοχή επίσης των εποίκων υπό την εντολή της νόμιμης εξουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σημαίνει άμεση νομιμοποίηση του εγκλήματος του εποικισμού .
Συνεπώς αυτή τη περίοδο σφυροκοπούμε αδιάκοπα :
Πρώτο : το διπλό δημοψήφισμα
Δεύτερο : την συμμετοχή των εποίκων σε οποιοδήποτε δημοψήφισμα
Τρίτο : απαιτούμε απογραφή των τουρκοκυπρίων υπό την επιτήρηση των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τέταρτο :απαιτούμε την εκλογή τουρκοκύπριου αντιπροσώπου ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη θέση της τουρκοκυπριακής μειονότητας ενώπιον των δικών μας θέσεων
Πέμπτο : Ο τουρκοκύπριος αντιπρόσωπος δεν μπορεί να κάθεται στο ίδιο τραπέζι ισότιμα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας αλλά με κάποιο αντιπρόσωπο του που θα εκπροσωπεί όχι την «ελληνοκυπριακή κοινότητα» αλλά την νομιμότητα της κυπριακής δημοκρατίας .
Έκτο : κτυπούμε την ορολογία του ενδοτισμού , όπως : «επανένωση» , «ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητος» , «τουρκοκυπριακή κοινότητα» και άλλες παρεμφερείς ορολογίες .
Με τέτοιες ξεκάθαρες θέσεις απευθυνόμαστε στο λαό και ζητούμε την έγκριση αυτών των θέσεων .
Η ευθύνη ανήκει σε όλους , ανήκει στη γενιά μας . Ή θα πορευθούμε προς την ελευθερία ή θα γίνουμε ραγιάδες . Εμείς επιλέξαμε το δρόμο του αγώνα για την απελευθέρωση .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ