Τρίτη 18 Μαΐου 2010

«ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ» Η ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ

Το πολιτικό κατεστημένο χρησιμοποιεί τον όρο «ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ» στη προσπάθεια του να θολώσει τα νερά , να αλλοιώσει την πραγματικότητα , να επιφέρει σύγχυση και να επιβάλει στο τέλος τα δικά του σχέδια και οράματα. Η πατρίδα δεν είναι μοιρασμένη ή διαχωρισμένη από άγνωστες αιτίες . Η πατρίδα είναι κατεχόμενη από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής του 1974 .Οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής επέβαλαν μια κατάσταση εδαφικού διαχωρισμού αποτρέποντας στη Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει την εξουσία της στο υπό κατοχή ευρισκόμενο τμήμα της . Στη κατάσταση της κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό προσετέθη το έγκλημα του μαζικού εποικισμού και της ανακήρυξης παράνομου κράτους.
Η θεραπεία αυτής της κατάστασης, της κατοχής, του εποικισμού, και του παράνομου κρατικού μορφώματος, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να περιγραφεί με τον όρο «επανένωση της πατρίδας». Οι όροι που πρέπει να χρησιμοποιούνται και να συνάδουν με τις δέουσες ενέργειες αποκατάστασης του δικαίου είναι: ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ, ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ.


Δυστυχώς όμως οι όροι αυτοί δεν συνάδουν με την πολιτική της υποχώρησης και της αποδοχής των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής .Ενώ ο όρος «επανένωση» εκφράζει την μακρά πολιτική του ενδοτισμού και της εθνικής μειοδοσίας .Υπονοεί παράδοση ενιαίας εδαφικής ζώνης στους τούρκους , αποδοχή τουρκικής διοίκησης στην εν λόγω εδαφική ζώνη , ανακήρυξη της ζώνης αυτής σε συνιστώσα μονάδα ή πολιτεία ενός ομόσπονδου μορφώματος το οποίο θα είναι απλό εποικοδόμημα των πρωταρχικών μονάδων Αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική θα κατρακυλούμε στο πάτο της υποχώρησης όπου βρίσκεται σήμερα το πολιτικό κατεστημένο με πρωτεργάτη του τον κ. Χριστόφια και τις γνωστές υπεπροσφορές του στους τούρκους κατακτητές .Την παραμονή 50.000 εποίκων, την σταθμισμένη ψήφο, την αποστρατικοποίηση αφενός και παραμονή των αγγλικών βάσεων αφετέρου, την εκ περιτροπής προεδρία, την πολιτική ισότητα του 18% με το 82%, τους μηχανισμούς αντιμετώπισης κρίσεων.
Ο όρος ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ εκφράζει την πολιτική ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ του κατεστημένου που θα καταλήξει στην ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ .
Η πραγματικότητα της κατοχής δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές υποχώρησης και συμβιβασμούς αλλά με ανυποχώρητο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ