Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση Χριστόφια προβαίνει σε σποραδικές ανακοινώσεις μέτρων που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Προφανώς η τακτική αυτή αποσκοπεί στην σφυγμομέτρηση των αντιδράσεων από την κοινωνία. Ακούστηκαν κάποιες προτάσεις για περικοπή διαφόρων επιδομάτων προς κοινωνικές ομάδες που ανήκουν κυρίως στα λαϊκά στρώματα.
Η δική μας θέση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι ότι πρέπει να προστατευτούν οι παραγωγικές δυνάμεις και να χτυπηθούν οι παρασιτικές. Κάθε κίνηση που θα πλήξει τις παραγωγικές δυνάμεις προκειμένου να τραφεί ο υπέρογκος δημοσιοϋπαλληλικός τομέας θα επιτείνει το πρόβλημα αντί να το περιορίσει. Επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πρέπει να πληρώσουν αυτοί που θησαύρισαν εις βάρος του λαού έχοντας την στήριξη του πολιτικού κατεστημένου και όλων των κυβερνήσεων του.


Να πληρώσουν οι τράπεζες, να επιστραφούν οι περιουσίες των πολιτών που κλάπηκαν μέσα από τα τεχνάσματα του χρηματιστηρίου.
Να χτυπηθούν όσοι ζουν από παρασιτικά επαγγέλματα όπως ενοικιαστές, αργόμισθοι του δημοσίου τομέα και διάφοροι που επιδοτούνται για να παράγουν τάχα πολιτισμό.
Να κοπούν όλα τα επιδόματα προς τους τουρκοκύπριους και τους μετανάστες.
Να πληρώσει τα χρέη της η εκκλησία προς το δημόσιο και να κοπούν οι μισθοί προς τους ιερωμένους. Δεν είναι δυνατόν να απομυζούν, τα στελέχη της εκκλησίας, τους φόρους του λαού την ώρα που ανεγείρονται εις όλη την επικράτεια πολυτελείς και υπερφίαλοι ναοί που δεν θυμίζουν καθόλου ότι η πατρίδα μας είναι σκλαβωμένη. Αυτή η βυζαντινή αλαζονεία που τρέφεται από τον μόχθο του λαού πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
Να γνωστοποιηθεί στον λαό, από μέρους της κυβερνήσεως, ποια είναι τα 120.000 άτομα που παίρνουν επιδόματα από το κράτος, ώστε με αυστηρά κριτήρια να επαναπροσδιοριστεί ο όγκος των κοινωνικών επιδομάτων.
Περιμένουμε να δούμε μια στροφή του κεφαλαίου σε παραγωγικές επιχειρήσεις και να σταματήσει επιτέλους το όργιο της ανοικοδόμησης και του ξεπουλήματος της γης μας στους ξένους που κατάντησε να είναι ο κεντρικός άξονας της οικονομίας μας. Τομείς όπως είναι η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση έχουν εγκαταλειφθεί από κάθε κεφαλαιακή υποστήριξη. Τούτο οφείλεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός της μετατροπής των συνεργατικών τραπεζών σε ληστρικές, τοκογλυφικές τράπεζες.
Η αυθαιρεσία του συσσωρευμένου κεφαλαίου και η τάση του προς επενδύσεις στο εξωτερικό, θα γονατίσουν κυριολεκτικά την οικονομία μας και θα βυθίσουν τον λαό αργά ή γρήγορα στην φτώχεια.
Η εθνικιστική οικονομία που στηρίζεται στο δόγμα της ανακύκλησης του κεφαλαίου σε εθνικό χώρο, μέσα από ένα κράτος που στηρίζει την εθνική παραγωγή, είναι η μοναδική πρόταση εξόδου από την κρίση. Δεν αναμένουμε από τον κύριο Χριστόφια και την κυβέρνηση του να εφαρμόσει το πρόγραμμα μας. Οι επιλογές της σοσιαλδημοκρατίας τους είναι προβλέψιμες και αναποτελεσματικές. Θα χτυπήσουν το παραγωγικό κεφάλαιο αυτού του τόπου ενώ θα αφήσουν άθικτο το ληστρικό τραπεζικό κεφάλαιο και ελεύθερο να κινείται όπως αυτό θέλει είτε εντός είτε εκτός του εθνικού χώρου. Θα συνεχίσουν επίσης να τρέφουν από τα σπλάχνα του λαού τον μινώταυρο του δημόσιου τομέα.
Οι ιδεολογίες του ψυχρού πολέμου δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην κοινωνία παρά μόνο να συσσωρεύουν δεινά. Ο εθνικισμός ανυψώνεται σήμερα ως η μοναδική δύναμη ελπίδας και προόδου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ