Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΔΗΚ ΣΤΟ EXTRA

Ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος (ΕΔΗΚ) κ. Λουκάς Σταύρου σε χθεσινές δηλώσεις του στο κανάλι EXTRA, αναφέρθηκε στην εκλογή Έρογλου επισημαίνοντας πως δεν μπορεί να είναι αντιπρόσωπος της τουρκοκυπριακής μειονότητας εφόσον ψηφίσθηκε από τους έποικους που παρανόμως ευρίσκονται στην Κύπρο ως αποτέλεσμα του εγκλήματος εισβολής, κατοχής και εποικισμού.
Είπε επίσης πως δεν είναι δυνατόν ο κ. Χριστόφιας να υποβαθμίζει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε κοινοτάρχη και να παρακάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον Έρογλου.


Αναφορικά με την διεξαγόμενη συνεδρία του «εθνικού» συμβουλίου επεσήμανε την αδυναμία της εν λόγω συνάξεως να εκδώσει έστω και μια απόφαση. Είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να τεθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Πρόταση του Ορθού Ναι, που περιέχει τη λύση της Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας και να κληθούν οι τουρκοκύπριοι να αποδεχτούν το κατοχυρωμένο διεθνώς, δίκαιο των μειονοτήτων σεβόμενοι τις αρχές της δημοκρατίας αφού αποδεσμευτούν από τον τουρκικό επεκτατισμό με τον οποίο συνεργάσθηκαν για την επιβολή των σχεδίων του εις βάρος της Κύπρου.
Το πολιτικό κατεστημένο, τόνισε, που κάθισε στο σβέρκο του λαού από το ’60 και εντεύθεν αδυνατεί να απεγκλωβιστεί από την γραμμή της υποχώρησης δείχνοντας έτσι πως έχει φτάσει σε μια απόλυτη χρεοκοπία. Αποδεικνύεται καθημερινά πως η γραμμή που ακολούθησε αυτό το αγγλόδουλο κατεστημένο, γραμμή απομάκρυνσης από την Ελλάδα και τον ελληνισμό, όχι μόνο απέτυχε στους στόχους της αλλά οδηγεί την Κύπρο στην Τουρκοποίηση και τον Κυπριακό Ελληνισμό στον αφανισμό.
Στις παρούσες συνθήκες μοναδικό εχέγγυο της παραμονής μας στην γη των πατέρων μας είναι η παρουσία του Ελληνικού στρατού. Αίτημα του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου στρατού Ελλάδος-Κύπρου, μιας ενιαίας άμυνας από τον Έβρο έως την Πάφο.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ