Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Η ΕΝΑΡΞΗ ΑΤΜΟΠΛΟΪΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ – ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ


Χαιρετίζουμε την απόφαση επανέναρξης των ατμοπλοϊκών δρομολογίων Κύπρου – Ελλάδος που έλαβε χώρα χθες στην Αθήνα μεταξύ της υπουργού συγκοινωνιών και έργων της Κύπρου , κ Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή και της  υπουργού οικονομίας , ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας της Ελλάδος κ. Λούκα Κατσέλλη .
Η σύνδεση Κύπρου – Ελλάδος με επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία είναι γεγονός  υψίστης οικονομικής , πολιτικής και εθνικής σημασίας .
Ελπίζουμε να αποτελέσει την αρχή για την ανάπτυξη μιας  κυπριακής ναυτιλίας λαϊκής συνεταιριστικής βάσης που θα συνδέσει μεταξύ τους τα σημαντικότερα λιμάνια της μεσογείου προς όφελος του έθνους .
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα υπόσχεται κάθε δυνατή υποστήριξη προς τη κατεύθυνση αυτή . Για τέτοιες παραγωγικές επενδύσεις θα έπρεπε να υπάρχει η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα μη κερδοσκοπικού – τοκογλυφικού χαρακτήρα που θα σταθεί στο πλευρό του λαού και της λαϊκής οικονομίας .
Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και πρόοδος μέσα από τα λαϊκά στρώματα  με τη στήριξη ενός εθνικού λαϊκού κράτους . Η ατομική πρωτοβουλία δεν αρκεί . Στην άκρατη καπιταλιστική οικονομία αποδεικνύεται παντού ότι το παραγωγικό κεφάλαιο σταματά εκεί που το ίδιο μετατρέπεται σε ληστρικό παρασιτικό , δηλαδή σε χρηματοπιστωτικό . Αυτό το μοντέλο οικονομίας εάν  συνεχιστεί θα παράξει βαθύτερες και ολέθριες κρίσεις σε ολόκληρο το πλανήτη .
Το εθνικοκοινωνικό κράτος είναι η ελπίδα του ελληνισμού μας ενάντια στα αλλεπάλληλα κύματα κρίσεων της παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής οικονομίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ