Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚ ΜΗΤΡΟΓΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ



Επανήλθε και πάλι στην επικαιρότητα το θέμα της αναγνώρισης των εκ μητρογονίας προσφύγων . Ο γενικός εισαγγελέας επιμένει ότι είναι αντισυνταγματική η ψήφιση του νόμου που έγινε στις 3 Ιουνίου διότι προνοούν αύξηση των δαπανών του κράτους. .
Κάποιοι βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο αμφισβητούν την αντισυνταγματικότητα του και κάποιοι άλλοι προτείνουν τον διαχωρισμό της αναγνώρισης από την εφαρμογή της συνοδευομένης οικονομικής στήριξης .
Η εκπρόσωπος της κίνησης προσφύγων και εκτοπισμένων μανάδων κ. Μαρκέλλα Ησαΐα Τσιάκκα κάνει λόγο για άρνηση εκ μέρους του προέδρου και της κυβερνήσεως για εφαρμογή ανθρωπίνων δικαιωμάτων .και εξήγγειλε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή .
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος (ΕΔΗΚ) είναι πως πρέπει να κοπούν άμεσα τα επιδόματα προς τουρκοκυπρίους , μετανάστες και διάφορους που απορροφούν κεφάλαια για παραγωγή δήθεν αθλητισμού και πολιτισμού και να αναγνωριστούν άμεσα οι εκ μητρογονίας πρόσφυγες με πλήρη δικαιώματα που απορρέουν από αυτή την αναγνώριση .
Όσο και αν δεν το επιθυμεί η παρούσα κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν πρόσφυγες σε αυτό το τόπο , υπάρχουν άνθρωποι που υπόκεινται τα δεινά της εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας από τον τουρκικό στρατό και τους τουρκοκύπριους συνεργάτες του .
Η επίκληση της αντισυνταγματικότητας του νόμου που ψήφισε η βουλή πλήττει τη συνείδηση και τη μνήμη του κυπριακού ελληνισμού και προσβάλλει κάθε αίσθημα δικαίου .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ