Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΥΔΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ




Οι οπαδοί της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και της λεγόμενης επανένωσης κάνουν λόγο για τέσσερις μορφές ενότητας που θα προέλθουν από την λύση. Ενότητα εδάφους , ενότητα λαού , ενότητα θεσμών και ενότητα οικονομίας .
Ενότητα εδάφους : Στη λεγόμενη εδαφική πτυχή του κυπριακού , το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης δεν έχει διαφορετικές απόψεις με αυτές που προτάσσουν οι κατακτητές για την «επίλυση» του προβλήματος .Συμφωνούν στις τρεις αρχές διευθέτησης του ζητήματος που είναι , η αποζημίωση , η ανταλλαγή και η παραχώρηση . Δηλαδή από τις περιουσίες που ανήκουν στο κράτος θα γίνουν παραχωρήσεις και από τις ιδιωτικές ελληνικές περιουσίες θα επιβληθούν ανταλλαγές και αποζημιώσεις με σκοπό να υπάρξει ένας ενιαίος χώρος που να ανήκει στους τούρκους . Εάν το αποτέλεσμα αυτό συνιστά ενότητα του χώρου τότε τι είναι ο διαχωρισμός του χώρου που ισχύει στη προκειμένη περίπτωση ; Άρα το κατεστημένο ψεύδεται και επικαλύπτει το ψέμα με τον όρο της ενότητας του εδάφους .
Ενότητα λαού : Η λύση την οποία επιδιώκουν οι εθνικοί μειοδότες θα προέλθει λένε μέσα από ταυτόχρονα και ξεχωριστά δημοψηφίσματα . Η έννοια του ενιαίου λαού όμως υπάρχει εκεί που το εκλογικό σώμα αυτού του λαού είναι ένα και αδιαίρετο . Όταν υπάρχουν δύο εκλογικά σώματα σημαίνει υπάρχουν δύο λαοί .Η πράξη καθεαυτή των ξεχωριστών δημοψηφισμάτων συνιστά αποδοχή δύο λαών . Άρα η λεγόμενη ενότητα του λαού που διατυμπανίζουν είναι ένα μεγάλο ψέμα που επικαλύπτει την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος .
Ενότητα θεσμών : Η συνιστώσα πολιτεία ή άλλως πως ονομαζόμενη οντότητα υπό τουρκική διοίκηση , θα είναι στην ουσία αυτόνομη διοικητικά με δικούς της θεσμούς που να προστατεύουν την οικονομική της βιωσιμότητα όπως προσδιορίζεται και από τις συμφωνίες κορυφής του 1977 . Επίσης η άσκηση της διοίκησης στον υπό τουρκικό έλεγχο χώρο, συνεπάγει θεσμούς παραγόμενους και ανατροφοδοτούμενους από τους τούρκους , όπως αστυνομία , λιμεναρχεία, πολιτοφυλακή , δικαστική εξουσία , δημοσιονομική εξουσία και άλλα . Άρα η λεγόμενη ενότητα θεσμών είναι ένα μεγάλο ψέμα που επικαλύπτει την τουρκοποίηση του υπό τουρκική διοίκηση χώρου .
Ενότητα οικονομίας : Μα οι συμφωνίες του 1977 τις οποίες επικαλούνται οι ενδοτικοί , συμφωνίες που συμπληρώθηκαν από επακολουθήσασες υποχωρήσεις , αναφέρονται ξεκάθαρα στην οικονομική βιωσιμότητα , αυτάρκεια και αυτονομία της «τουρκικής ζώνης» . Θα έχουν δικαίωμα να συνάπτουν οικονομικές σχέσεις με οποιοδήποτε και κυρίως με τη Τουρκία ώστε να μπορούν να πλήξουν ανταγωνιστικά όποιο κλάδο της οικονομίας μας επιθυμούν .Θα υπάρχει έτσι μια ανταγωνιστικότητα που θα υπηρετήσει τις στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας που είναι η κατάρρευση της οικονομίας μας και η μαζική εγκατάλειψη της Κύπρου από τους έλληνες .Άρα η ενότητα της οικονομίας είναι ένα μεγάλο ψέμα που επικαλύπτει την υποτέλεια της Κύπρου στους τούρκους .
Και ένα άλλο ζήτημα για το οποίο τηρούν σιγή ιχθύος οι ενδοτικοί είναι το εξής : Με ποίο τρόπο θα ελέγχουν τα σύνορά που θα βρίσκονται υπό τουρκική διοίκηση ώστε να αποτρέπουν την είσοδο τούρκων στο νησί ; Πως θα σταματήσουν την «ειρηνική» επέλαση των εκατοντάδων χιλιάδων τούρκων στο νησί που θα καταπνίξουν τον ελληνισμό μας ; Ας μας απαντήσουν .
Το συμπέρασμα είναι πως πίσω από αυτές τις υποχωρήσεις υπάρχει η ειλημμένη απόφαση της υποταγής και της υποτέλειας της πατρίδος μας στη Τουρκία και στα νέο-οθωμανικά ανοίγματα της .Πλουτοκρατία και πολιτικό κατεστημένο οδεύουν προς αυτή τη κατεύθυνση .Οι τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιους θα ευνοήσουν και ποιους θα εξοντώσουν . Επιλογή δική μας είναι να πολεμήσουμε ενάντια σε τούρκους και τουρκοπροσκυνημένους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ