Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ


Το κυπριακό πρόβλημα όπως το χειρίζονται σήμερα οι κρατούντες έχει δύο παραμέτρους . Η πρώτη αφορά στο περιεχόμενο της επιδιωκόμενης λύσης και η δεύτερη στη διαδικασία που θα οδηγήσει στη λύση .
Αναφορικά με το περιεχόμενο της λύσης το πολιτικό κατεστημένο του τόπου , ύστερα από σειρά υποχωρήσεων , μειοδοσιών και μυστικών συμφωνιών, κατέληξε στην αποδοχή της λύσης , διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας .Κάτω από το τίτλο αυτής της μορφής λύσης , στεγάζονται τόσες ασάφειες και τόσες αντιφάσεις που γεννούν μια ατέρμονη αντιπαλότητα ανάμεσα στα κόμματα του κατεστημένου , η οποία αποκαλύπτει την χρεοκοπία τους και την ανικανότητα τους . Θέλουν να επιβάλουν μια λύση που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να περιγράψουν ευκρινώς στο λαό. Σε τέτοιο διανοητικό κατάντημα παραπαίει η πολιτική ηγεσία του τόπου .Οι δικές μας αναλύσεις επί του θέματος οδηγούν στη διαπίστωση πως η εν λόγω λύση θα ανοίξει το δρόμο προς την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου .
Όσον αφορά στη διαδικασία που οδηγεί στη λύση , τα πράγματα δεν βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση .Επικρατεί και εδώ το χάος και η σύγχυση . οι διαδικασίες αυτές καθαυτές , όπως οι λεγόμενες απευθείας διαπραγματεύσεις , αναβαθμίζουν και υποστασιοποιούν το κατοχικό συνοθύλευμα αφενός και αφετέρου οδηγούν στην προδοτική κατάληξη αυτής της διαδικασίας που θα είναι το διπλό δημοψήφισμα με την συμμετοχή των εποίκων όπως έπραξαν και το 2004 .Θέλουν δια της οδού αυτής να νομιμοποιήσουν την παρουσία των εποίκων και να τους μετατρέψουν από προϊόν εγκλήματος μαζικού εποικισμού σε ψηφοφόρους και πολίτες .
Πρώτο το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε ευθαρσώς την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή των εποίκων , όταν ολόκληρη η ελληνική διανόηση , οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι , οι συνταγματολόγοι και αναλυτές τηρούν κατάπτυστη σιγή . Σκέπτονται το μισθό τους και τις θέσεις τους και τρέχουν να κρυφτούν κάτω από τα φουστάνια της εξουσίας , οι ουτιδανοί . Η πατρίδα χάνεται ελεεινοί και εσείς στιλβώνετε τα τενεκεδένια παράσημα της υποταγής σας .
Παρά ταύτα είμαστε βέβαιοι πως αυτός ο αγώνας που διεξάγουμε , στο τέλος θα είναι νικηφόρος . Και τότε , στη φλογώδη εκείνη διαδικασία της αποδόμησης της παρακμής και της ξενοκρατίας , θα απολογηθούν οι πάντες και για τις σιωπές και για τις πράξεις τους εις βάρος του έθνους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ