Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ο ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟ

Το ΕΥΡΩΚΟ είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε εκ της πλευράς το ΔΗΣΥ , σάρκα εκ της σαρκός της δεξιάς παράταξης . Το φαινόμενο αυτό της γενέσεως κομμάτων εξ αποσχίσεως ή εκ καταβολής από την δεξιά είναι συχνό και επαναλαμβανόμενο στη πολιτική ιστορία . Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των κομμάτων είναι η έλλειψη ιδεολογίας , κυρία δε αιτία γενέσεως των είναι η δυσαρέσκεια , η διαφωνία σε επιμέρους ζητήματα και στις περισσότερες περιπτώσεις η περιθωριοποίηση ορισμένων στελεχών μέσα στο μητρικό σχηματισμό . Το ΕΥΡΩΚΟ είναι χαρακτηριστική περίπτωση ενός τέτοιου πολιτικού εξαμβλώματος που στο τέλος είτε το θέλουν είτε όχι οι δημιουργοί του , έγινε ένα ανάχωμα της δεξιάς . Οι αιτίες που γέννησαν το ανάχωμα αυτό , που πήρε το όνομα ΕΥΡΩΚΟ είναι όλες όσες αναφέραμε με πιο καθοριστική την ακόρεστη δίψα της εξουσίας που χαρακτηρίζει πρωτοκλασάτα στελέχη του , που ειρήσθω εν παρόδω κανένα σύστημα ηχομόνωσης δεν απομόνωσε τις ύβρεις και τις οιμωγές από τις πισώπλατες μαχαιριές που ανταλλάζουν τα στελέχη μεταξύ τους .
Υποτίθεται λοιπόν , κατά τα λεγόμενα των ιδρυτών του εν λόγω κόμματος ότι η κύρια διαφωνία που επέβαλε την απομάκρυνση από τον ΔΗΣΥ ήταν το κυπριακό .Και ρωτούμε εμείς αυτούς τους κυρίους να μας πουν , ποια είναι η διαφορά τους με τις θέσεις του κατεστημένου όταν προσυπέγραψαν όλα τα ανακοινωθέντα του λεγομένου εθνικού συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν ; Εφόσον αποδέχονται ως βάση της λύσης τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία , πού εντοπίζουν τις διαφορές τους με την υποχώρηση ; Η απάντηση τους είναι ότι επιθυμούν ένα καλό περιεχόμενο στη λύση αυτή . Ένα περιεχόμενο το οποίο δεν το μάθαμε ποτέ με συγκεκριμένες θέσεις και αναλύσεις .Έτσι το ΕΥΡΩΚΟ εμφανίζεται σαν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που ταυτόχρονα υποστηρίζει την κεντρική φιλοσοφία της υποχώρησης και της προδοσίας που ετοιμάζεται εις βάρος του έθνους . Ποτέ δεν ακούσαμε αυτούς τους κυρίους να πάρουν θέση πάνω στα ζητήματα διαδικασίας προς τη λύση , όπως πάνω στην απάτη των απευθείας διαπραγματεύσεων και την προδοσία του διπλού δημοψηφίσματος με τη συμμετοχή των εποίκων . Θέλουν από κοινού με τους κυβερνώντες να αποσιωπήσουν το αίσχος αυτό και να παγιδεύσουν για άλλη μια φορά τον κυπριακό ελληνισμό όπως το έπραξαν το 2004 υπό τον Τάσσο Παπαδόπουλο .
Με λίγα λόγια το ΕΥΡΩΚΟ στηρίζει την υποχώρηση και την προδοσία ασκώντας μια παραπλανητική αντιπολίτευση που είναι χειρότερη από την συμπολίτευση .
Μοναδική αντιπολίτευση που κατέρχεται στις εκλογές και ζητά την ψήφο του λαού είμαστε εμείς οι εθνικοδημοκράτες , η συνέχεια της ενωτικής αντιπολίτευσης που άρχισε πριν το 1960 και δεν υποχώρησε ούτε άλλαξε το σκοπό και το όραμα της μπροστά στους διωγμούς και τις δολοφονίες που δέχθηκε από το Ζυριχικό κατεστημένο . Σκοπός κύριοι του ΕΥΡΩΚΟ δεν μπορεί να είναι μια διζωνική με περιεχόμενο όπως εσείς πρεσβεύετε ,αλλά η απελευθέρωση και η εθνική αποκατάσταση .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ