Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΤΟ ΑΚΕΛ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΓΗΣ

Το ΑΚΕΛ διακηρύσσει ότι ορθώς ο πρόεδρος της δημοκρατίας διασυνδέει τα τρία κεφάλαια , του εδαφικού , του περιουσιακού και των εποίκων . Διότι από τα εδάφη που θα δοθούν υπό τουρκική διοίκηση και ιδιοκτησία θα εξαρτηθεί και ο αριθμός των εποίκων που θα παραμείνει στο νησί με την λύση .
Θέλουν με λίγα λόγια να εκτουρκίσουν πλήρως την υπό τουρκική διοίκηση «πολιτεία» πάνω στη βάση της παραχώρησης πατρώας γης που είτε ανήκει στο κράτος είτε ανήκει σε έλληνες πρόσφυγες , προς τους τούρκους , δια αποζημιώσεων και άλλων παρεμφερών επαίσχυντων μεθόδων .
Το ΑΚΕΛ απροκάλυπτα και ανενδοίαστα στηρίζει τη λύση του εκτουρκισμού και του εθνοτικού διαχωρισμού . Αυτή τη λύση έχουν το θράσος να ονομάζουν επανένωση του χώρου , του λαού και της οικονομίας .
Σε τελική ανάλυση η προδοσία συνίσταται στην παραχώρηση της πατρώας γης υπό τουρκική ιδιοκτησία . Τούτο σημαίνει πως ένα μεγάλο μέρος προσφύγων δεν θα επιστρέψουν στις εστίες των . Διότι θέλουν να διασυνδέσουν την τουρκική διοίκηση με τον εκτουρκισμό της πατρώας γης .Αυτή είναι η κατάληξη των προδοτικών συμφωνιών του 1977 .Από τότε δεν έγινε καμία προσπάθεια απεγκλωβισμού από αυτή την προδοτική γραμμή . Τουναντίον όλες οι ηγεσίες εργάσθηκαν για να πείσουν ή να εξαναγκάσουν το λαό να αποδεχθεί ως βάση λύσης , τον εκτουρκισμό της πατρώας γης .
Παρά το γεγονός της ένταξης στην Ε.Ε. και της συνεπαγόμενης γεωπολιτικής αλλαγής που επιτρέπει μια νέα στρατηγική στο κυπριακό , το πολιτικό κατεστημένο έμεινε προσκολλημένο στην παλαιά γεωπολιτική κατάσταση του αγγλο-σιωνιστικού ελέγχου , επισφραγίζοντας μάλιστα αυτή την εμμονή με το γνωστό μνημόνιο συναντίληψης με την Μ. Βρετανία .
Μια νέα στρατηγική που θα αποβλέπει στην απελευθέρωση , θα έχει ως ισχυρό στήριγμα της την Ελλάδα πρώτα και συνακόλουθα τον Γαλλογερμανικό άξονα . Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως η απελευθέρωση της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής συνδέεται με την απώθηση της αγγλο-σιωνιστικής επιρροής . Τούτο θα σημάνει και το τέλος του ενδοτικού πολιτικού κατεστημένου που τόσα δεινά επεσόρευσε στη πατρίδα .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ