Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Οι νέες προτάσεις Χριστόφια στο τραπέζι των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων συνοψίζουν όλες τις υποχωρήσεις του πολιτικού κατεστημένου .
Ορίζουν ως κατάληξη της διαδικασίας των διακοινοτικών συνομιλιών την διεθνή διάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν τα μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας , η κυπριακή δημοκρατία , οι δύο κοινότητες και οι εγγυήτριες δυνάμεις . Το έγκλημα της κυπριακής πολιτικής είναι πως ύστερα από την εισβολή , τα εγκλήματα του τουρκικού στρατού , τους βιασμούς , τις δολοφονίες αόπλων , αιχμαλώτων και αμάχων , πολλοί εκ των οποίων παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι , καθώς και ύστερα από τον μαζικό εποικισμό των κατεχομένων , η Τουρκία εξακολουθεί να θεωρείται από τους κρατούντες ως εγγυήτρια δύναμη . Το αγγλόδουλο και ραγιαδίστικο κατεστημένο αρνήθηκε όλα αυτά τα χρόνια μετά την εισβολή , ακόμα και μετά την ανταρσία του 1963 , να καταγγείλει την συνθήκη εγγυήσεων και συμμαχίας για να βρισκόμαστε σήμερα στον έσχατο ξεπεσμό να δεχόμαστε τους βιαστές της πατρίδος ως εγγυητές μιας χώρας που υποτίθεται ότι είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε..
Η διασύνδεση επίσης του ψηφίσματος 550/1984 που αναφέρεται ξεκάθαρα σε παράδοση της περίκλειστης πόλεως της Αμμοχώστου στα Ηνωμένα Έθνη και στους νόμιμους κατοίκους της , με το άνοιγμα απευθείας εμπορικών σχέσεων Ε.Ε. και κατεχομένων , αποτελεί υποχώρηση που προδικάζει τη λύση και προλαμβάνει την όποια θέληση του κυπριακού ελληνισμού για αποδοχή ή όχι της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας . Μια μορφή λύσης που το κατεστημένο την θεωρεί συμφωνημένη χωρίς ποτέ ο λαός να αποφανθεί με δημοψήφισμα για την μορφή λύσης που επιθυμεί , αφού τεθούν ενώπιον του και οι διαφορετικές προτάσεις και στρατηγικές .
Όμως η αντιδημοκρατική και ραγιαδίστικη συμπεριφορά του κατεστημένου καταγράφεται και στη δεδομένη στιγμή θα αποτελέσει την βάση της απόρριψης των επιλογών της από τις πατριωτικές εθνικιστικές δυνάμεις .
Το άλλο λάθος των κρατούντων είναι που θεωρούν τα κόμματα τις εξουσίας ως εκφραστές του συνόλου της λαϊκής θέλησης . Αγνοούν επιδεικτικά την ύπαρξη ενός μεγάλου αντι-ομοσπονδιακού μετώπου που δεν αντιπροσωπεύεται στο εθνικό συμβούλιο . Τους υπενθυμίζουμε να λάβουν υπόψιν τους και αυτό το μέτωπο πριν είναι αργά .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (ΕΔΗΚ)