Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΑΠΩΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΙΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα δεν αναδύθηκε μέσα από μια ενστικτώδη αντίδραση που εστιάζεται κυρίως στο εθνικό θέμα της Κύπρου αλλά αποτελεί ιδεολογικοπολιτική δράση , εθνικιστική και εθνικοκοινωνική .Δράση που εκπηγάζει από αρχές και άξιες επί των οποίων θεμελιώνονται θέσεις και κατευθύνσεις εφ΄ όλων των ζητημάτων του εθνικού βίου .
Στο υπάρχον φάσμα όπου καταγράφονται οι διάφορες ιδεολογικο-πολιτικές ροπές από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά διεκδικούμε τη θέση ενός ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ που θα στηρίζει τα συμφέροντα και θα εκφράζει τη βούληση της εθνικής λαϊκής κοινότητος ως οντότητος με ιστορικό νόημα και πεπρωμένο και όχι ως οικονομιστικής συνάξεως .
Διαπιστώνουμε ότι ο σημερινός κεντρώος χώρος διαμορφώθηκε από τις επεκτάσεις της δεξιάς και της αριστεράς για να δώσει το πλέον βορβορώδες ιδεολόγημα της σοσιαλδημοκρατίας . Πρόκειται για μια πρακτική που στηρίζει την ντόπια και διεθνή ολιγαρχία του πλούτου και κυρίως το ληστρικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο εις βάρος πάντα της εθνικής παραγωγής και των εργατικών δικαιωμάτων , ενώ πλήττει τη βαθύτερη ουσία του έθνους από εκατέρωθεν διεθνιστικές αντιλήψεις .
Μετά το πέρας του ψυχρού πολέμου οι πολιτικές πρακτικές τόσο της δεξιάς όσο και της αριστεράς τείνουν προς την σοσιαλδημοκρατία με τις γνωστές ιδεολογικές μεταλλάξεις της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς .Στην ουσία αυτές οι μεταλλάξεις δεν διαφέρουν σε τίποτα εκτός από το χρώμα.
Για την δημιουργία του εθνικού κέντρου θεωρούμε ότι ο πόλεμος ενάντια στη σοσιαλδημοκρατία , ο πόλεμος ενάντια σε αυτή την πολιτική απάτη του σύγχρονου εξουσιασμού έχει κεντρική σημασία .Από τα χαρακώματα αυτού του πολέμου θα κτυπήσουμε ταυτόχρονα τις επεκτάσεις της αριστεράς και της δεξιάς .
Στα δεδομένα της Κύπρου το κόμμα μας συνδέεται με την ενωτική παράταξη και τους αγώνες που διεξήγαγε για ελευθερία και ένωση με τη μητέρα Ελλάδα .Η ενωτική παράταξη ουδέποτε υποτάχθηκε είτε στη δεξιά είτε στην αριστερά . Ήταν και είναι η ζώσα εθνική λαϊκή κοινότητα που πολιτικώς προδόθηκε από όλους όσους κατά καιρούς επεχείρησαν να την ποδηγετήσουν . Προδόθηκε από την αριστερά , από την εκκλησία από τη δεξιά από το κέντρο . Η ενωτική παράταξη ουδέποτε είχε αυτοτελή ιδεολογία και αυτεξούσια πολιτική έκφραση και αυτός είναι ο λόγος που συσσώρευε αποτυχίες , κατατρεγμούς και ήττες .Αυτής της ένδοξης και αγωνιστικής παράταξης θέλουμε να είμαστε η πολιτική φωνή και η αναζωπύρωση του οράματος της , για μια Κύπρο ελεύθερη και ελληνική .
Με την τοποθέτηση αυτή προειδοποιούμε πως κάθε ιδεολογική υποχώρηση από τις αρχές της εθνικοδημοκρατίας και του ελληνικού εθνικισμού θα οδηγήσει σε ένα στείρο εθνικοφρονισμό ή σε μια ακροδεξιά κατάσταση και τέλος στη διάλυση του κόμματος και στον εκφυλισμό του αγώνος .
Όσοι προσπαθούν να πλήξουν την ιδεολογία μας φορώντας τη μάσκα του ομοϊδεάτη και του φίλου , είναι άσπονδοι και δόλιοι εχθροί μας , όργανα του πολιτικού κατεστημένου που γνωρίζει πολύ καλά τον κίνδυνο που διατρέχει από την ανάπτυξη ενός εθνικιστικού ρεύματος . Σκίστε τη μάσκα των δόλιων υπονομευτών του αγώνα μας . Δεν είμαστε ούτε εθνικόφρονες ,ούτε ακροδεξιοί , είμαστε έλληνες εθνικιστές και εθνικοδημοκράτες που πολεμούν για μια πατρίδα ελεύθερη και μια αρμονική πολιτεία .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ