Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Η πορεία των μοτοσικλετιστών το 1996 που κορυφώθηκε με τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και Σωλομού Σωλομού , έδειξε πως σε αυτό το τόπο υπάρχει νεολαία αγωνιστική και μαχητική που τα οράματα της έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές και κατευθύνσεις του πολιτικού κατεστημένου . Το παράδοξο όμως είναι πως αυτή η νεολαία που τη μια στιγμή φαίνεται μαχητική και διεκδικητική την άλλη στιγμή υποτάσσεται στο πολιτικό κατεστημένο και γίνεται εκούσια όργανο του ή μένει αδιάφορη και απόμακρη .
Γιατί συμβαίνει αυτό ; Μια από τις πολλές απαντήσεις στο ερώτημα είναι πως δεν υπήρξε από το 1974 και εντεύθεν μια πολιτική δύναμη και οργάνωση που να διαχειριστεί σύμφωνα με το εθνικό δέον , το μεγάλο εθνικό πρόβλημα της Κύπρου .
Αποστασιοποιήσεις της νεολαίας από το πολιτικό κατεστημένο κατέληξαν στη δημιουργία ομαδιτικών και κλειστών κυκλωμάτων που αναλώνονται σε εκδηλώσεις και ακτιβιστικές ενέργειες που δεν υπόκεινται σε κανένα στρατηγικό σχεδιασμό και διεκδίκηση πολιτικής εξουσίας .Επικράτησε μάλιστα η λαθεμένη άποψη πως ένα πατριωτικό κίνημα πρέπει να μείνει μακριά από την εξουσία . Η άποψη αυτή αν δεν είναι παιδιάζουσα τότε είναι υποβολιμαία από το ίδιο το καθεστώς .Το αποτέλεσμα είναι ότι οι διάφορες αυτές ομάδες εγκλωβίζουν φλογερούς νέους μέσα στις τάξεις τους και τους αποτρέπουν από μια πραγματική πολιτική συμμετοχή σε ένα μεγάλο εθνικιστικό κόμμα .Καλλιεργείται επίσης σε αυτές τις ομάδες μια προπέτεια απερίγραπτη που δεν αποδέχεται καμία μορφή αξιοκρατίας και ιεραρχίας .
36 χρόνια συμμετοχής σε εκδηλώσεις και πανηγύρια δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τίποτα από την διπλή κατοχή των τούρκων και των προσκυνημένων . Το κατεστημένο δεν ανατρέπεται με συνθήματα και ειρηνιστικές πορείες . Εκείνο που χρειάζεται είναι επαναστατική στρατηγική και ηγετική ομάδα που θα αναδειχθεί αξιοκρατικά και θα τεθεί επικεφαλής του αγώνος που θα κινηθεί στα πλαίσια της διεκδίκησης εξουσίας μέσω της οποίας θα υλοποιήσει το απελευθερωτικό όραμα .
Έξω από τις δομές εξουσίας ελάχιστα πράγματα είναι δυνατά . Η εξουσία είναι ένα μέσον και ένα εργαλείο για την πραγμάτωση του σκοπού μας και όχι αυτοσκοπός . Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ιδρύθηκε για να οδηγήσει τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης , για να προσελκύσει στις τάξεις του μέσω αξιοκρατικών και δημοκρατικών οργανωτικών δομών , ανθρώπους ικανούς , πιστούς στις αρχές του ελληνικού εθνικισμού που θα δουλέψουν σκληρά για να ορθωθεί επιτέλους στο τόπο μας ένα μεγάλο λαϊκό εθνικιστικό κόμμα .
Ο δρόμος προς την απελευθέρωση περνά μέσα από την πολιτική και την διεκδίκηση της εξουσίας .Τούτο απαιτεί γνώση , αποφασιστικότητα , εργατικότητα και πάνω από όλα ορθή καθοδήγηση και πλήρη έλεγχο του μετώπου της αντιπαράθεσης .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ