Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΕΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ

Το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε . Έχουμε όμως το δικαίωμα και τη δύναμη να το κρίνουμε και να το αξιολογήσουμε με την αυστηρότητα και τη μαχητικότητα εκείνη που αρμόζει σε ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι και όχι ταπεινωμένοι σκλάβοι .Οι σκιές των ειδώλων θα παύσουν να σκεπάζουν τη ζωή και το μέλλον μας μόνο όταν τα είδωλα πέσουν συντρίμμια κατά γης .
Το σκεπτικό αυτής της ρήξης με το παρελθόν είναι :
πρώτο : να κτυπήσουμε κάποιες συνθήκες που ρίχνουν τη σκιά τους στο παρόν και το μέλλον μας και περιορίζουν τις στρατηγικές επιλογές μας .
Δεύτερο :να κτυπήσουμε πρόσωπα που θεοποιήθηκαν για να επικαλυφθούν μειοδοτικές και προδοτικές πράξεις .
Τρίτο : να δυναμιτίσουμε και κονιορτοποιήσουμε τα θεμέλια της τωρινής ενδοτικής πολιτικής των κρατούντων.
Τα κυριότερα σημεία που πρέπει να επικεντρώσουμε τις βολές μας είναι :
Πρώτο: το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , να κτυπηθεί ως προδοσία της εθναρχεύουσας εκκλησίας και η αποδοχή ενός μεταοθωμανικού και μετααποικιακού μορφώματος . Στόχος αυτής της πολιτικής είναι η ανάδυση του δικαιώματος αναθέσμισης και αναθεώρησης του συντάγματος μέσα από τη λαϊκή βούληση και με βάση τα δημοκρατικά θέσμια και τις δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης . Παράλληλος στόχος είναι η απώθηση του καίσσαρο-παπαδισμού από την πολιτική ζωή του λαού .
Δεύτερο : οι λεγόμενες συμφωνίες κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς του 1977 ως προδοτική πράξη παραχώρησης διζονικότητας στους κατακτητές υπό τον όρο της οικονομικής βιωσιμότητας και άρσης των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων που θα παρακώλυαν την εφαρμογή της διζονικότητας .
Τρίτο : το άνοιγμα το οδοφραγμάτων ως πράξη εσχάτης προδοσίας διότι αποτελούσε την άρση της εμπολέμου καταστάσεως με τους κατακτητές και την έμμεση αποδοχή της ως τετελεσμένου γεγονότος . Πάνω σε αυτή τη θέση και λαμβάνοντας υπόψιν τα αρνητικά επακόλουθα του ανοίγματος των οδοφραγμάτων θα προβάλουμε τη δική μας απαίτηση για άμεσο κλείσιμο αυτών .
Τέταρτο : το διπλό δημοψήφισμα που έγινε το 2004 με την συμμετοχή των εποίκων είναι επίσης μια μεγάλη προδοσία διότι πρώτο κατήργησε στη πράξη την έννοια του ενιαίου λαού και ενιαίου εκλογικού σώματος και δεύτερο «νομιμοποίησε» τον εποικισμό που είναι ένα έγκλημα πολέμου . Η συμμετοχή των εποίκων υπήρξε μια πράξη πολιτικής αποδοχής τους πάνω στην οποία στηρίχθηκε αργότερα ο προσδιορισμός της αριθμητικής αποδοχής τους με την πρόταση της παραμονής 50.000 που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ. Χριστόφιας .Για να είμαστε δίκαιοι , η πρόταση του κ. Χριστόφια κοντά στη προδοσία του Τάσσου Παπαδόπουλου αποτελεί διορθωτική κίνηση .Κτυπώντας αυτό το ζήτημα προβάλλουμε το αίτημα μας για ένα λαό και ένα ενιαίο εκλογικό σώμα του οποίου απαιτούμε επακριβή προσδιορισμό σε περίπτωση που θα μας φέρουν κάποιο άλλο σχέδιο προς ψήφιση . Ζητούμε απογραφή των νομίμων κατοίκων δηλαδή των τουρκοκυπρίων , που μόνον αυτοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν .
Εάν κτυπήσουμε ανηλεώς αυτά τα τέσσερα σημεία , τα είδωλα των πολιτικών νάνων Μιχάλη Μούσκου και Τάσσου Παπαδόπουλου θα αρχίσουν να τρέμουν και να καταρρέουν από τα βάθρα τους ενώ παράλληλα η στρατηγική της υποχώρησης θα δεχθεί θανάσιμο πλήγμα .
Τούτο μονάχα ας έχουμε στο νου μας . Ο εθνικιστικός λόγος πρέπει να περάσει σαν ένας φλογερός άνεμος ενάντια στη παρακμή και τη σήψη , ενάντια στην υποχώρηση και τη δουλοπρέπεια και να αφήσει στο διάβα του ερείπια Μόνο τότε θα ορθωθεί παντοδύναμη και χωρίς υπονομεύσεις , η φοβερή στρατηγική της απελευθέρωσης.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ