Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΔΗ.ΚΟ : ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Η πολιτική ζωή του τόπου δεν θα αλλάξει όσο θα υπάρχει αυτό το πυώδες πολιτικό απόστημα που λέγεται ΔΗ.ΚΟ .
Παρά την προδοτική συμφωνία του Μακαρίου το 1977 τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν και να δοθεί μια ορθή κατεύθυνση στις στρατηγικές επιλογές μας εάν το ΔΗΚΟ υπό την ηγεσία τότε του Σπύρου Κυπριανού δεν ερχόταν να υποστηρίξει ένθερμα αυτές τις προδοτικές συμφωνίες και να ακολουθήσει τη γραμμή του ραγιαδισμού . Το ΔΗΚΟ εξέφραζε τότε τις λεγόμενες Μακαριακές δυνάμεις , αυτό το συνοθύλευμα διαφόρων μισθοφόρων του συστήματος , τα συμφέροντα της εκκλησίας και εν γένει της ολιγαρχίας του πλούτου . Στη συνέχεια είναι το ΔΗΚΟ το κόμμα εκείνο που άσκησε ρυθμιστικό ρόλο και παρήγαγε συνεργασίες που κράτησαν την γραμμή της υποχώρησης .
Η περίοδος όμως που είναι η πιο ζοφερή στην ιστορία αυτού του κόμματος και της Κύπρου γενικότερα , είναι αυτή της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου . Κατά την περίοδο αυτή τα λιμνάζοντα συμφέροντα του τόπου και οι υπόγειες διασυνδέσεις τους με αντεθνικά συμφέροντα επέβαλαν το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και την προδοτική άρση της εμπολέμου καταστάσεως με όλα τα τραγικά επακόλουθα της . Η αποδοχή του σχεδίου Ανάν να τεθεί προς ψήφιση από το λαό υπήρξε επίσης ένα μεγάλο λάθος . Όμως πράξη εσχάτης προδοσίας διαπράχθηκε με την αποδοχή της συμμετοχής των εποίκων στο διπλό δημοψήφισμα που επικύρωνε τον διαχωρισμό του νόμιμου λαού της κυπριακής δημοκρατίας σε δύο εκλογικά σώματα και έδινε πολιτική υπόσταση στο έγκλημα του εποικισμού .
Μια άλλη απαράδεχτη πράξη υπήρξε η πρόταση διασύνδεσης της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με το απευθείας εμπόριο κατεχομένων και Ε.Ε. Η υποχώρηση σε αυτό το ζήτημα συναινεί στην αρχή της διζονικότητας επί τη βάσει της οικονομικής βιωσιμότητας που προσυπογράφτηκε το 1977 .
Το σημερινό ΔΗΚΟ συνεχίζει την πολιτική του ραγιαδισμού . Στηρίζει τις υπερπροσφορές Χριστόφια την ώρα που ένα μέρος των στελεχών του αναπτύσσει ένα ωρυόμενο ψευδοπατριωτισμό που λειτουργεί ως απόχη οπαδών από τα ανίδεα λαϊκά στρώματα . Αυτό τον ψευδοπατριωτισμό τον συναντούμε σε όλη τη πορεία της υποχώρησης . Είναι η μάσκα που αποκρύβει το αποκρουστικό πρόσωπο της προδοσίας .Πού ήσαν οι ψευδοπατριώτες του ΔΗΚΟ όταν επί Τάσσου Παπαδόπουλου διαπράττονταν οι μεγάλες προδοσίες ; Η τιμιότητα και ο αληθινός πατριωτισμός επιτάσσουν πλήρη διαχωρισμό της θέσεως σου και άμεση αποχώρηση από ένα κόμμα ή πολιτικό σχήμα που πράττει αντίθετα στις πεποιθήσεις σου . Όταν μένεις σε αυτό το κόμμα την ώρα που ξεπουλά τη πατρίδα σημαίνει ότι προσυπογράφεις έμπρακτα την προδοσία .
Πρέπει να ξέρετε όμως ότι το βασίλειο σας έχει τελειώσει . Ο φλογερός εθνικισμός που εξαπλώνεται στα πιο ζωντανά κύτταρα του λαού μας ξεσκίζει τις μάσκες σας για να σας παραδώσει μια μέρα σε ένα οργίλο λαϊκό χείμαρρο .
Η ώρα της συντριβής των οχυρών της προδοσίας πλησιάζει .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ