Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΟ ΙΑΚΩΒΟΥ

Ο πρόεδρος του ΚΥΚΕΜ κ. Χρήστος Ιακώβου σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στο agora-dialogue επιχειρεί μια ανάλυση των γεωστρατηγικών δεδομένων στην περιοχή υπό το φως των Σιωνιστικών θέσεων και της Ισραηλινής προπαγάνδας καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος δεν έχουν άλλη επιλογή από την πλήρη «συστράτευση» με το Ισραήλ. Εμείς θα διαφωνήσουμε με τον κ. Ιακώβου πρώτα απ’ όλα στην περιγραφή των πραγμάτων επισημαίνοντας τα εξής σημεία:
1. Δεν θεωρούμε ότι οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας έχουν διαταραχθεί σε τέτοιο βάθος που να μπορούν να χαρακτηριστούν εχθρικές και ούτε διαφαίνεται στο μέλλον μια τέτοια εξέλιξη με δεδομένη την ισχύ του Κεμαλισμού και των σχέσεων με την Αμερική.
2. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Δύσης και Ισλάμ αν και αυτό θα ήταν μια επιθυμητή πραγματικότητα για τους Ισραηλινούς. Να εμπλέξουν τη Δύση στα σχέδια τους. Το γεγονός αυτό θα μας έφερνε πίσω στο μεσαίωνα και σε σκοταδιστικές, θρησκευτικές αντιπαραθέσεις όπου τα ιερατεία θα κατισχύσουν στις ζωές μας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η ισραηλινή προπαγάνδα βρίσκει αποδέκτες.
3. Είναι αμφίβολο και σχεδόν αδύνατο αν ποτέ η Τουρκία θα κερδίσει τους άραβες με την υποτιθέμενη στροφή της προς το Ισλάμ, το οποίο Ισλάμ είναι διαιρεμένο σε δόγματα και ενριζωμένο σε εθνικά συμφέροντα.
4. Το στρατηγικό βάθος του Ισραήλ που υποτίθεται θα του το δώσει η συμμαχία με την Ελλάδα υπάρχει ήδη μέσω της σχέσης Ισραήλ- Αγγλικών βάσεων στην Κύπρο.
5. Η επικράτηση του ισλαμισμού στην Τουρκία είναι μια παροδική κατάσταση η οποία αυτοαναιρείται από τη στροφή που κάνει προς τη δύση.
6. Η διπλωματική κίνηση του Ισραήλ για άνοιγμα διαλόγου εφ’ όλων των θεμάτων με τους Παλαιστίνιους ακυρώνει στην ουσία το όψιμο ενδιαφέρον της Τουρκίας.
7. Η στροφή του Ισραήλ προς την Ελλάδα δεν είναι επιλογή ανάγκης όπως αναφέρει ο κ. Ιακώβου, αλλά σκληρός εκβιασμός της Ελλάδος για να παραδώσει τον εναέριο χώρο της και άλλες διευκολύνσεις στους εβραίους υπό το βάρος της οικονομικής εξάρτησης. Είναι γνωστό επίσης ότι οι επεκτατικές τάσεις των Αλβανών και των Σκοπιανών υποκινούνται από τον Σιωνισμό όπως επίσης το ζήτημα του απευθείας εμπορίου κατεχομένων - Ε.Ε.
8. Στη ζυγαριά οφέλους και κόστους ο κ. Ιακώβου θεωρεί την αντίδραση του αραβικού κόσμου από μια τέτοια συμμαχία ως μηδαμινή και άνευ σημασίας μπροστά στα ωφελήματα που θα έχει ο Ελληνισμός από τις καλές σχέσεις με το εβραϊκό λόμπι και την «ενίσχυση των συντελεστών διπλωματικής ισχύος έναντι της Τουρκίας». Με λίγα λόγια ο κ. Ιακώβου προτρέπει να εγκαταλείψουμε την παραδοσιακή φιλία μας με τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο και την στρατηγική σχέση της Ελλάδος μεταξύ αυτού του χώρου και της Ευρώπης και να μετατραπούμε σε μολυβένια στρατιωτάκια των Σιωνιστών.
Εμείς ως εθνικοδημοκράτες, αντίθετοι σε κάθε ακροδεξιά, φιλοσιωνιστική τοποθέτηση θεωρούμε ότι η Ελλάδα δέχεται μια τρομερή πίεση από το Ισραήλ για να υποταχθεί στα σχέδια του. Εάν τούτο επιτευχθεί θα σημάνει το τέλος της Ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδος και θα την μετατρέψει σε μια βαλκανική χώρα, δορυφόρο του Ισραήλ. Η φιλία του Ελληνισμού με τους άραβες και το Ισλάμ πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού και ο αμυντικός Ελληνικός χώρος να μην παραδοθεί ποτέ στους εβραίους, αλλά να ενισχυθεί με την επέκταση του προς την Κύπρο στα πλαίσια ενός ενιαίου Ελληνικού στρατού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ