Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΕΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΕΜ

Μια δοκιμασμένη μέθοδος προπαγάνδας προκειμένου να περάσει κάποιος τις θέσεις και τη γραμμή του σε μια κοινωνία είναι η χρησιμοποίηση φαινομενικά ανεξάρτητων και αθώων σχηματισμών ή οργανισμών , όπως συλλόγων , ενώσεων και άλλων συναφών χωρίς συγκεκριμένη πολιτική χροιά ή τοποθέτηση .Σε αυτές τις αθώες ενώσεις επιστρατεύονται συνήθως καθηγητές πανεπιστημίων που η παρουσία τους δηλώνει «αντικειμενική σκέψη» , «επιστημοσύνη» , «αντικειμενικότητα’ και άλλα ηχηρά παρόμοια που δεν υποψιάζουν τον ακροατή .
Ένα τέτοιο όργανο προπαγάνδας όπως όλα δείχνουν είναι και το γνωστό ΚΥΚΕΜ (Κυπριακό Κέντρο Μελετών) που αν δεν κάνουμε λάθος πρόεδρος του είναι ο κ. Χρήστος Ιακώβου .
Το εν λόγω όργανο ανέλαβε φαίνεται την εργολαβία να πείσει τον κυπριακό λαό να αποδεχθεί τον θανάσιμο για μας εναγκαλισμό της ισραηλινής στρατηγικής και την αποδοχή μιας συμμαχίας μεταξύ αυτού της Κύπρου και της Ελλάδος που θα μας οδηγήσει σε δραματικές περιπέτειες . Σε εκδήλωση που εξήγγειλε το ΚΥΚΕΜ εκτός του κ. Ιακώβου με τις εκπεφρασμένες κατά καιρούς φιλο-ισλαηλινές θέσεις του , συμμετέχει και ο καθηγητής κ. Μάζης , γνωστός επίσης για τις πάγιες φιλοισραηλινές του απόψεις .
Επισημαίνουμε το γεγονός προς γνώση των συμπατριωτών μας που τυγχάνει να κινούνται στο χώρο του αντικατοχικού μετώπου που όπως φαίνεται έχει καταστεί στόχος της ισραηλινής προπαγάνδας .
Θέση του κόμματος μας είναι πως δεν πρέπει να συρθούμε στο άρμα του Ισραήλ σε μια αντι-ισλαμική σύγκρουση , την ώρα που η Τουρκία θα παραμείνει ο πάντοτε επιτήδειος ουδέτερος .
Η Κύπρος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το Ισλάμ αλλά με τον τουρκικό επεκτατισμό .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ