Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΔΗΚ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Λευκωσία συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η κίνηση για ελευθερία και δικαιοσύνη στη Κύπρο . Ϋστερα απο την ενημερωτική ομιλία του προέδρου της κίνησης  κ. Πάνου Ιαωαννίδη αναφορικά με την δραστηριότητα της κίνησης σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στο κυπριακό, το λόγο έλαβαν οι παρεβρισκόμενοι.
Το μήνυμα που βγήκε απο την συνδιάσκεψη ειναι πολύ θετικό απο το γεγονός και μόνο οτι διαφορετικές οργανώσεις και άτομα που κατα του παρελθόν βρίσκονταν ακόμα και σε αντίθετα στρατόπεδα , συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα με μια κοινή θέση: την εναντίωση στα τεκτενόμενα για επιβολή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και την διεκδίμηση της επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους υπο καθεστώς ελευθερίας και δικαιωσύνης . Χαιρετίζουμε το γεγονός αυτό και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα αποτελέσει την αρχή για σφυρηλάτηση ενός αρραγούς αντι-ομοσπονδιακού και αντικατοχικού μετώπου .
Στην σύντομη παρέμβαση του ο πρόεδρος του ΕΔΗΚ κ. Λουκάς Σταύρου αναφέρθηκε στους δύο άμεσους κινδύνους που ενδεχομένως θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε . Ο πρώτος κίνδυνος θα ειναι η τυχόν συναίνεση των ιδιοκτητών της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου για επιστροφή σε αυτή υπο τουρκική διοίκηση , εαν τελικά τεθεί η πρόταση αυτή ως φιμολογήται , απο του τούρκους κατακτητές . Εαν οι έλληνες της κύπρου αποδεχθούν επιστροφή υπο τουρκική  διοίκηση , για πρώτη φορά θα υπάρξει αναγνώριση του κατοχικού παράνομου μορφώματος απο τους πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας, την ώρα που θα παραχωρέιται ταυτόχρονα το απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και Ε.Ε. Πρέπει απο τώρα να ενημερωθεί ο λαός πάνω σε αυτό το ζήτημα ώστε να μη πέσουμε στη παγίδα των εχθρών του ελληνισμού .
Ο δεύτερος κίνδυνος , θα προκύψει σε περίπτωση που μας φέρουν ένα νέο σχέδιο προς δημοψήφισμα . Επιβάλλεται να απαιτήσουμε σαφή καθορισμό του εκλογικού σώματος , εφόσον θα ειναι αδύνατο να αποτρέψουμε την κατάθεση του σχεδίου προς δημοψήφισμα , να ζητήσουμε την απογραφή των τουρκοκυπρίων ώστε μόνο αυτοί να λάβουν μέρος στο δημοψήφισμα και να αποκλεισθούν οι έποικοι . Να μη διαπράξουμε του έγκλημα του 2004 για δεύτερη φορά . Να μην αποδεχθούμε επίσης δύο εκλογικά σώματα που θα παραπέμπουν σε δύο λαούς αλλά ένα και μοναδικό εκλογικό σώμα , των νομίμων πολιτών της κυπριακής δημοκρατίας , υπο την αρχή της πλειοψηφίας . Με αυτή τη τακτική και αυτές τις θέσεις θα σώσουμε την κυπριακή δημοκρατία απο διαδικασίες που θα την καταργούν αυτόματα και ανεξάρτητα απο του όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος .
Οι καιροί ειναι δύσκολοι , οι εχθροί πανέτοιμοι, δόλιοι και μεθοδικοί . Εκείνο που απαιτείται ειναι ενότητα του αντι-ομοσπονδιακού χώρου και επικέντρωση ενεργείας στο εθνικό θέμα . Να μην πάιξουμε του παιχνίδι του κατεστημένου που εν πλήρει συμμαχία με τους άγγλους θα προσπαθήσει να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη με προμελετημένα σενάρια .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΗΜΕΡΩΣΗΣ