Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ" ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

Η νέα πρόταση των τούρκων στο θέμα του περιουσιακού που είδε το φως της δημοσιότητος στον τουρκικό τύπο και η οποία κατατέθηκε στο τραπέζι των συνομιλιών στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 , έχει τα εξής χαρακτηριστικά :
πρώτο , θεωρεί αυτονόητη την παραμονή των τούρκων στις αρπαχθήσες ελληνικές περιουσίες.
δεύτερο, θα επιστραφούν στους ε/κ μόνο κάποια άδεια οικόπεδα και όσοι δεν θα πάρουν τέτοια οικόπεδα θα τους δωθούν άλλες περιουσίες , χωρίς να διευκρινίζεται ποιες θα ειναι αυτές οι "άλλες περιουσίες". ( μήπως υπάρχει πρόνοια για αποζημιώσεις από τη δική μας πλευρά σε κρατική γη στο νότο;)
τρίτο, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 15% όσοι Ελληνοκύπριοι θα επιστρέψουν υπό τουρκική διοίκηση. Δεν διευκρινίζεται από ποίαν ολότητα θα προσδιοριστεί το 15%. Αν είναι δηλαδή εκ του συνόλου των προσφύγων ή εκ του συνόλου των κατοικούντων στην τουρκική ζώνη.
τέταρτο , κανένας λόγος δεν γίνεται για τις περιουσίες εκείνες που δεν ανήκουν στους ιδιώτες αλλά είναι εθνική κληρονομιά . Αυτές τις περιουσίες τις θεωρούν δικές τους .
τέταρτο , Την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου , ύστερα από ανοικοδόμηση αυτής μέσω μιας μικτής εταιρείας από ε/κ και τ/κ , θέλουν να την ανταλλάξουν με περιουσίες Ελλήνων που δεν θα πάρουν τις νόμιμες περιουσίες τους. Με λίγα λόγια ο κατακτητής αρνήται και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περίκλειστης πόλης .Αυτή είναι μια νέα εξέλιξη στο θέμα της Αμμοχώστου .
Με αυτές τις προτάσεις κατατεθειμένες από τους κατακτητές, κάθεται η δική μας πλευρά και συνδιαλέγεται και αναζητά συγκλήσεις εξευτελίζοντας κάθε εθνική αξιοπρέπεια .Σε αυτό το κατάντημα περιπαίσαμε από την ώρα που εγκαταλείψαμε τη βάση της εισβολής και κατοχής της πατρίδος και μετατρέψαμε το πρόβλημα σε διευθέτηση οικοπέδων και ατομικών περιουσιών . Η γη που ποδοπατήται από τους τούρκους εισβολείς και τους τουρκοκύπριους συνεταίρους και συνεργάτες τους, είναι γη ελληνική και ανήκει στο έθνος.Η υπόθεση της σκλαβωμένης πατρίδος δεν αφορά μόνο τους πρόσφυγες και τα οικόπεδα τους, αφορά όλους τους Έλληνες . Η γη που μας παρέδωσαν οι πατέρες μας δεν ξεπουλιέται , δεν ανταλλάζεται , δεν αποζημιώνεται. Όπως αρπάχθηκε με τη βία των όπλων θα ελευθερωθεί με τη βία των όπλων . Η μόνη λύση είναι η απελευθέρωση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ