Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα έκανε την εμφάνιση του τον Νοέμβρη του 2009. Οι κατευθύνσεις του κόμματος που τέθηκαν ευθύς εξ αρχής είναι οι ακόλουθες.
πρώτη: Να υπάρξει ένας πολιτικός σχηματισμός που μέσα απο τις οργανωτικές δομές του να διασφαλίζεται η αξιοκρατία , η ιδεολογική συνοχή και η αυτονομία στη λήψη αποφάσεων ενάντια σε κάθε προσπάθεια διείσδυσης και ποδηγέτησης εκ των έξω. Το οργανωτικό του κόμματος περιγράφει μια πυραμιδωτή δομή σύμφωνα με την οποία η διοίκηση του κόμματος παράγεται απο τη βάση και στηρίζεται στη συναίνεση της βάσης. Η εκτελεστική εξουσία του κόμματος επαφίεται σε ένα τομεαρχικό συμβούλιο όπου ο πρόεδρος είναι πρώτος μεταξύ ίσων . Τη θέση των τομεαρχών δεν μπορούν να την πάρουν ατάλαντοι και κομπάρσοι , αλλά μαχητικά στελέχη με προσόντα και εργατικότητα που θα απολογούνται για το έργο τους και θα αξιολογούνται απο τη βάση του κόμματος , την εθνικιστική επιτροπή.Μέσα απο αυτές και άλλες διαδικασίες και όρους λειτουργίας προδιαγράφεται μια σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που θα προστατεύσει το κόμμα απο τυχοδιωκτισμούς και ενέργειες που θα το ρίξουν στο περιθώριο της λαϊκής απαξίωσης.Όποιος μελετήσει το οργανωτικό του κόμματος θα καταλάβει ότι κτίζεται στη πατρίδα μας για πρώτη φορά ένα εθνικιστικό κόμμα με ακέραιη οργανωτική δομή ικανό να αντέξει στο χρόνο και στις δόλιες επιβουλές του παρακμιακού εξουσιασμού.
Δεύτερη : Να δοθεί συνέχεια στα οράματα της ενωτικής παράταξης απελευθερώνοντας την απο τα δεσμωτήρια των αστικών κομμάτων της υποχώρησης και του ραγιαδισμού.
Φιλοσοφία του κόμματος μας είναι πως ο σκοπός της ενώσεως δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλειφθεί αλλά να επανατεθεί στο προσκήνιο της πολιτικής πάλης λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα . Θεωρούμε ως εκ τούτου την μετατροπή του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ένα κοινό ελληνικό στρατό , ως τη θεμελιώδη πράξη της ενώσεως σε θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.Αυτή η κίνηση θα συμπληρώσει την εκ της Ε.Ε. υπάρχουσα οικονομική σχέση και διακίνηση ανθρώπων , πραγμάτων και ιδεών.Θα θέλαμε επίσης να λειτουργήσει αμφίδρομα αυτή η σχέση με την Ελλάδα ώστε να γίνει ένα δέσιμο συμφερόντων σε λαϊκή βάση ανάμεσα στο κυπριακό και το μητροπολιτικό ελληνισμό.Να σταματήσει επιπρόσθετα η μισητή γραφειοκρατία να προβάλλει προσκόμματα στην ελεύθερη διακίνηση , εγκατάσταση και εργασία Ελλήνων στη Κύπρο και Κυπρίων στην Ελλάδα.Η ιδέα ενός πολυκρατικού ελληνισμού με κοινό στρατό, εγκαινιάζει μια μεταβατική περίοδο που στις δεδομένες συνθήκες θα ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο πανίσχυρο ελληνικό κράτος. Προς τη κατεύθυνση αυτή είναι χρέος μας να στηρίξουμε τον αγώνα των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών και των Ποντίων για αυτονομία στη προαιώνια γη των πατέρων τους.Ο εθνικισμός που αναπτύσσεται στη Κύπρο δεν περιορίζεται στα στενά τοπικά πλαίσια , αλλά φιλοδοξεί να υποθάλψει και στηρίξει παντοιοτρόπως τους αγώνες του υπόλοιπου σκλαβωμένου ελληνισμού μας.Αν μπούμε στη βουλή τις ερχόμενες εκλογές θα αρχίσουμε ένα αγώνα επανασύνδεσης και αλληλοϋποστήριξης των όπου γης Ελλήνων.
τρίτη :Να κηρύξει το πόλεμο ενάντια στη υποχώρηση , στη παρακμή , την κοινωνική αδικία , την εθνική αλλοτρίωση και να καλέσει το λαό σε συστράτευση πέρα απο τις ψυχροπολεμικές αντιπαλότητες , ενάντια στη παρακμή και ενάντια στη κατοχή της πατρίδος μας απο τούρκους και άγγλους κατακτητές.Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα έθεσε με την εμφάνιση του , το αίτημα του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα , τονίζοντας με αυτή τη θέση ότι τίποτα δεν παραχωρείται, τίποτα δεν ξεχνιέται , τίποτα δεν εγκαταλείπεται στους κατακτητές.Το όραμα της απελευθέρωσης μέσα απο ένοπλο αγώνα προϋποθέτει την πνευματική ανάταση του λαού μας και κυρίως της νεολαίας που σήμερα σέρνεται ράθυμη και σκυφτή γύρω απο τους ρυπαρούς θώκους της πολιτικής και της παπαδίστικης εξουσίας.Ζωή χαμερπής χωρίς οργή , γνώση , αποφασιστικότητα που να ξεσκίζει και να κατακόβει στο πέρασμα της .Με στόχο την απελευθέρωση θα κρατήσουμε αλώβητη τη κυπριακή δημοκρατία που διασφαλίζει πάνω απο όλα την παραμονή του ελληνισμού στα χώματα του .
Αυτές είναι οι τρεις βασικές κατευθύνσεις του ΕΔΗΚ .Αυτόνομη πολιτική οργάνωση , Αναβίωση του ενωτικού οράματος με κεντρικό λόγο τον ενιαίο ελληνικό στρατό , εναντίωση στην υποχώρηση και πρόταξη του αιτήματος του απελευθερωτικού αγώνα .
Απευθυνόμαστε στους νέους που θέλουν να δουν τη Κύπρο ελεύθερη και ελληνική. Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα τους προσκαλεί και τους προκαλεί να αφήσουν τους δισταγμούς και να έρθουν κοντά να δουλέψουν για μια πατρίδα ελεύθερη και δοξασμένη.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ