Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΖΗΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

οι προτάσεις Χριστόφια εάν ήθελαν γίνει αποδεκτές απο τους τούρκους , η Κύπρος θα εισέρχετο σε μια νέα περιπέτεια όπου θα ετίθετο σε κίνδυνο η παραμονή του ελληνισμού στη Κύπρο.Οι τούρκοι δεν αποδέχονται αυτές τις προτάσεις επειδή οι γεωπολιτικές πραγματικότητες που θα προκύψουν απο την αποδοχή της λύσης Χριστόφια ευνοούν τα μέγιστα την Αγγλία και το Ισραήλ και αναβαθμίζουν την ισχύ και την παρουσία των αγγλικών βάσεων στο νησί.Οι τούρκοι επιθυμούν μια λύση που να διασφαλίζει την ισορροπία της επιρροής των στη Κύπρο σε σχέση με τους άγγλους και τους εβραίους.Εαν βρεθεί αυτό το σημείο ισορροπίας τότε είναι βέβαιο πως η Τουρκία θα αποδεχτεί τη λύση.Αυτό το σημείο εντοπίζεται στη δυνατότητα της τουρκίας να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις στο νησί ή να της δίνεται η δυνατότητα στρατιωτικής παρουσίας όποτε αυτή κρίνει αναγκαίο.Εαν δεν διασφαλίσει αυτή τη δυνατότητα η τουρκία δεν πρόκειται να δεχθείνα αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις απο τη Κύπρο.Επιπρόσθετα η κρίση Τουρκίας - Ισραήλ καθιστά πιο αναγκαία την παραμονή τουρκικού στρατού στη Κύπρο.Απο την άλλη , το ενδιαφέρον του ισραήλ και της Αγγλίας για επίτευξη λύσης το συντομότερο δυνατό , εξηγήται ως προσπάθεια ανατροπής των γεωστρατηγικών ισορροπιών υπέρ αυτών.
Οι θέσεις Χριστόφια περί ενός συνεταιριστικού μορφώματος που θα αντικαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία και έτσι θα θέσει τέρμα στην ελληνική κυριαρχία στο νησί, περί αποστρατικοποίησης και αποκλεισμού κάθε αμυντικής διασύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση , ευνοούν πλήρως τα συμφέροντα των Άγγλων και του Ισραήλ .Στην ουσία η Κύπρος θα επιστρέψει σε μια νέα μορφή αγγλοσιωνιστικής αποικιοκρατίας.
Από το γεωπολιτικό αυτό "παιχνίδι" φαίνεται να απουσιάζει η Ελλάδα. Η υποβάθμιση της άμυνας και του ενιαίου αμυντικού δόγματος , αφήνει τη Κύπρο στα χέρια των εχθρών της. Για τη πορεία αυτή των πραγμάτων ευθύνονται οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδος και της Κύπρου.Υπάρχει ένα ανομολόγητο δόγμα στην ελληνική γεωπολιτική αντίληψη που θα μπορούσε να ονομαστεί "δόγμα εγκατάλειψης" της Κύπρου και του κυπριακού ελληνισμού.Το ανομολόγητο αυτό δόγμα είναι προϊόν υπακοής στις πιέσεις του σιωνισμού που ασκούνται στην Ελλάδα ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περιέπεσε .Στην Κύπρο το αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο απλά συνεχίζει την ύπαρξη του απο το 1960 χωρίς να υπάρχει κάποια πολιτική δύναμη να το αμφισβητήσει και να το ανατρέψει.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα τι πρέπει να κάνουμε; Να απαιτήσουμε περισσότερη Ελλάδα στη Κύπρο , να απαιτήσουμε την παρέμβαση της Ελλάδος στο γεωπολιτικό "παιχνίδι" πριν είναι αργά.Για να πετύχουμε αυτό το στόχο ένας είναι ο δρόμος. Η ενίσχυση της άμυνας μας , η αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε κοινό ελληνικό στρατό.
Μόνο μέσα απο αυτή τη αναβάθμιση θα κρατηθεί ο ελληνισμός στα χώματα του και θα ανατείλει στις καρδιές των σκλαβωμένων η ελπίδα της απελευθέρωσης . Με ισχυρό στρατό θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε στην Ε.Ε. και στα Ηνωμένα Έθνη την πρόταση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και το αίτημα της επέκτασης της κυριαρχίας της στα σκλαβωμένα εδάφη της.
Από τις πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται στη βουλή , τόσο της Ελλάδος όσο και της Κύπρου , δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα που να θέσει αυτή τη πρόταση . Ακόμα και αυτός ο λαλίστατος Καρατζαφέρης , στην σκιά του οποίου προσέτρεξαν διάφοροι που κάποτε παρίσταναν τους εθνικιστές , στηρίζει τον Χριστόφια και το δόγμα της εγκατάλειψης της Κύπρου.
Στη Κύπρο τα πράγματα είναι χειρότερα . Ακόμα και αυτή η προσπάθεια του ΕΔΗΚ να εισέλθει στη πολιτική σκηνή και να εργαστεί για τη χάραξη μιας νέας πορείας που θα οδηγεί στην απελευθέρωση , υποσκάπτεται καθημερινά και με αδιάπτωτη μανία απο άτομα και ομάδες που παριστάνουν τους υπερπατριώτες ή άλλους που αντιλαμβάνονται τον εθνικισμό ως κίνημα του περιθωρίου που εξαντλεί τη δράση του σε συνθήματα και συμμετοχές σε μνημόσυνα.
Λείπει εκείνη η εθνικιστική πολιτική δύναμη και στην Ελλάδα και στη Κύπρο που θα αντιπαλέσει με πολιτικά μέσα το κατεστημένο του ραγιαδισμού. Για αυτή την έλευση αυτής της  εθνικιστικής δύναμης έχουμε χρέος να εργαστούμε με ηρωικό ήθος και ανιδιοτέλεια.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ