Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΦΥΡΗΛΑΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ένα μέτωπο που χαρακτηρίζεται από ενδοτισμό και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία, σε κάθε του βήμα, με τους αγγλοσιωνιστές. Αυτό είναι το μέτωπο του πολιτικού κατεστημένου που απεργάζεται την παράδοση της πατρίδος στους τούρκους και αγγλους κατακτητές μέσα από τη φιλοσοφία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Το μέτωπο αυτό διαθέτει απεριόριστες δυνατότητες για την επιβολή των σχεδίων του λόγω του ότι χειρίζεται ανενόχλητο την εξουσία. Κατόρθωσε όλα αυτά τα χρόνια να αποτρέψει την είσοδο, στις δομές της εξουσίας, κάθε αντίθετης βούλησης.
Απέναντι σε αυτό το ολέθριο μέτωπο αναπτύσσεται ένα αντι-ομοσπονδιακό ρεύμα. Τα αδύνατα σημεία αυτού του ρεύματος είναι ότι διασπάται σε πολλές ομάδες που δεν καταφέρνουν να παράξουν από κοινού μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση. Τα αίτια αυτής της κατάστασης ανιχνεύονται στη δράση εγκαθέτων του συστήματος, μισθοφόρων των ντόπιων και ξένων συμφερόντων που εργάζονται με μόνο σκοπό τον αποπροσανατολισμό και την διαιώνιση της διάσπασης και την επικράτηση της σύγχισης.
Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Κίνηση για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ με πρόεδρο τον κ. Πάνο Ιωαννίδη και το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. Είμαστε οι μόνες δυνάμεις που καταθέτουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την λύση του Κυπριακού, την γνωστή ως πρόταση του ορθού ΝΑΙ ή Πρόταση Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας.
Από την πλευρά την δική μας κάνουμε ότι μπορούμε για να προσελκύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και άλλες δυνάμεις που κινούνται στον αντι-ομοσπονδιακό χώρο με απώτερο σκοπό να μετατρέψουμε το πηγαίο λαϊκό ρεύμα σε ενιαίο πολιτικό μέτωπο.
Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό στρατηγείο όπου όλες οι αντι-ομοσπονδιακές τάσεις να συνενωθούν πάνω σε αρχές και προγραμματικές θέσεις που θα υπαγορεύσουν μια αδιαίρετη δράση και ορθή καθοδήγηση.
Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται επαγρύπνηση ώστε να αποτρέψουμε την διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών που σκοπό έχουν να εκτροχιάσουν την προσπάθεια μας. Τούτο το πετυχαίνουμε μέσα από δημοκρατικές και αξιοκρατικές διαδικασίες και με κανένα άλλο τρόπο. Η Δημοκρατία και η αξιοκρατία είναι η ασπίδα μας ενάντια στις επιβουλές των εχθρών μας.
Μέσα από αυτή την πλοήγηση και αυτές τις αντιλήψεις πετύχαμε ήδη να φέρουμε κοντά μας ομάδες και προσωπικότητες που θα αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον το ατσάλινο αντι-ομοσπονδιακό μέτωπο για να επιδιώξουμε την ολοκληρωτική και ανελέητη σύγκρουση με όλους τους εχθρούς μας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ