Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ;

Ούτε απολογείται , ούτε αποσύρει ο κ. Χριστόφιας τις απαράδεκτες δηλώσεις του περί "των μητέρων πατρίδων που εισέβαλαν στη Κύπρο".
Πράγμα που σημαίνει ότι η δήλωση αυτή δεν είναι ένα τυχαίο συμβάν , αλλά αποτελεί καλά μελετημένη πολιτική θέση . Η θέση αυτή λέει ξεκάθαρα ότι η τουρκική εισβολή δεν είναι άσχετη απο την παρέμβαση της Ελλάδος, αλλά αποτελεί συνέχεια αυτής και συνθέτει το "δίδυμο έγκλημα" όπως διευκρινίζει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο θέμα, όπου " το Πραξικόπημα και η Εισβολή αποτέλεσαν τις δύο πλευρές του ιδίου νομίσματος".
Συνεπώς κατά τον κ. Χριστόφια εξίσου ένοχη με την Τουρκία είναι και η Ελλάδα. Με αφετηρία αυτή τη θέση που συνεπικουρεί στην αρχή , όπου η ερμηνεία του παρελθόντος προδιαγράφει το μέλλον,   διανοίγονται δυνητικά οι ακόλουθες κατευθύνσεις :
Α. Υπόσκαψη του ρόλου της Ελλάδος σε μια ενδεχόμενη διεθνή διάσκεψη.
Β. Αναβάθμιση ρόλων άλλων παραγόντων όπως η Μ. Βρετανία ή άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης προς αποδοχή ενός πρωτογενούς δικαίου που εξ ορισμού αντίκειται στις αρχές της Ε.Ε.
Γ. Προώθηση των αγγλικών σχεδίων για λύση που θα περιλαμβάνει αποστρατικοποίηση και ενίσχυση του ρόλου των αγγλικών βάσεων.
Δ. Καλλιέργεια στο λαό ψυχολογικού κλίματος για αποδοχή οδυνηρότερων υποχωρήσεων.
Ε. Σύμπραξη με τον γεωπολιτικό άξονα του αγλοσιωνισμού προς εκβιασμό και αυτής ακόμα της Ε.Ε για αποδοχή του αίσχους Χριστόφια (λύση Χριστόφια).
Στ . Αναζωπύρωση ανθελληνικού μίσους για πολλαπλή αξιοποίηση.
Ζ. Στήριξη της θέσης των ενδοκοινοτικών συνομιλιών και της κυπριακής λύσης.
Η. Χρησιμοποίηση του ανθελληνισμού για καλλιέργεια ενός ακραίου ευρωσκεπτικισμού.
Κυριότερες αιτίες αυτού του νέου ανθελληνικού μένους του κ. Χριστόφια και των συνεργατών του ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ πρέπει να ανιχνευθούν , κατά πρώτο σε μυστικές διασυνδέσεις με την Μ. Βρετανία , ίσως και σε μυστικές συμφωνίες και κατά δεύτερο σε υπόγειες επιβουλές εν όψει της ανάγκης της κυπριακής οικονομίας να προσφύγει στο διεθνές νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ).
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ