Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ


Το κεντρικό επιχείρημα του ενδοτισμού είναι όπως οι πολιτικοί της ηττοπάθειας και του ραγιαδισμού ομολογούν , ότι είμαστε δεσμευμένοι έναντι της διεθνούς κοινότητος για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και έτσι δεν μπορούμε να αλλάξουμε πορεία διότι θα χάσουμε την αξιοπιστία μας.
Η απάντηση σε αυτό το σαθρό επιχείρημα είναι πως , οι δεσμεύσεις αυτές έλαβαν χώρα , πρώτο : κάτω από συνθήκες εξαναγκασμού τόσο από το γεγονός της παρουσίας κατοχικού στρατού στη Κύπρο όσο και από την τυραννική επιρροή των άγγλων .
Δεύτερο : Σε μια περίοδο διαφορετικών γεωπολιτικών δεδομένων που σήμερα μπορούν να ανατραπούν υπό ορθή πολιτική πλοήγηση στα πλαίσια των νέων ευρωπαϊκών γεωπολιτικών συνθηκών .
Τρίτο: Έγιναν οι εν λόγω υποχωρήσεις κατ, αντίθεση της βούλησης του κυπριακού λαού που εξεφράσθη στο δημοψήφισμα του 2004 εναντίον των σχεδίων της υποχώρησης.
Τέταρτο : Δεν δόθηκε ποτέ από το λαό ξεκάθαρη εντολή για επιδίωξη διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή άλλης στρατηγικής κατεύθυνσης. Ουδέποτε τέθηκε σε δημοψήφισμα η στρατηγική της λύσης του εθνικού μας προβλήματος. Ουδέποτε οι κρατούντες και υποχωρούντες θέλησαν να αναμετρηθούν με την αντίθετη άποψη της απελευθέρωσης μέσω της γραμμής μιας αυτοθεσμιζόμενης ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας.
Η ανάλυση αυτή των πραγμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα πως το πολιτικό κατεστημένο της Ζυρίχης αρνείται να προσαρμοσθεί στις νέες γεωπολιτικές συνθήκες , αρνείται να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες που παρέχει η Ε.Ε. και παραμένει ένεκεν των ιδιοτελών συμφερόντων της , προσδεμένη στα συμφέροντα και τα σχέδια της παλαιάς γεωπολιτικής κατάστασης , δηλαδή της αγγλοσιωνιστικής επιρροής. Παρατηρείται επίσης μανιώδης προσπάθεια προς απώθηση της ευρωπαϊκής επιρροής ως και της ελληνικής παρουσίας προς ενίσχυση της αγγλοσιωνιστικής επιρροής στη περιοχή. Αυτός είναι ο λόγος που το κατεστημένο της ιδιοτέλειας και της προδοσίας δηλώνει αδυναμία αλλαγής πλεύσης .
Κατά συνέπεια αυτή η αλλαγή πορείας και στρατηγικής περνά μέσα από την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας . Τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα απαιτούν νέα ηγεσία. Νέους ανθρώπους με εθνική και ευρωπαϊκή συνείδηση που θα χαράξουν την στρατηγική της απελευθέρωσης και της νίκης .Η συμπαράταξη μας με τον ευρωπαϊκό γεωπολιτικό άξονα θα καταστήσει την Κύπρο φρούριο της Ευρώπης , του πολιτισμού της και των αξιών της. Μόνο με αυτή τη συμπαράταξη θα γίνει πραγματικότητα το όνειρο της απώθησης του τουρκικού επεκτατισμού και των αγγλοσιωνιστικών επιβουλών.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ