Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ο ΔΗΣΥ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

Οι διάφορες θέσεις Χριστόφια στο πλαίσιο της συνολικής πρότασης "λύσης" που χαρακτηρίζεται ως λύση Χριστόφια δεν αποτελούν εφεύρημα του ιδίου αλλά έχουν τεθεί κατά καιρούς από προηγούμενους προέδρους μέσα στη γενική φιλοσοφία της υποχώρησης και του ραγιαδισμού. Στους βασικούς άξονες της λύσης Χριστόφια όλα τα πολιτικά κόμματα του κατεστημένου συμφωνούν, η όποια διαφωνία τους επικεντρώνεται μόνο σε τεχνικά ζητήματα και στη χρονική στιγμή που έπρεπε τούτα να τεθούν. Για παράδειγμα ο κύριος Κασσουλίδης δεν διαφώνησε στη φιλοσοφία της εκ περιτροπής προεδρίας αλλά στην στιγμή που ετέθη αυτή, ως πράξη ακύρωσης ενός διαπραγματευτικού χαρτιού. Το ίδιο και στη πρόταση της παραμονής πενήντα χιλιάδων εποίκων βλέπουμε να ασκείται μια κριτική ως προς τη λανθασμένη στιγμή που ετέθη και όχι ως προς την ουσία της. 
Ένας άλλος λόγος που τροφοδοτεί τις διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών του κατεστημένου είναι ότι ορισμένες προτάσεις κοινοποίηθηκαν παράκαιρα στον λαό με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ανεπιθύμητες για αυτούς αντιδράσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κύριο αίτημα του πολιτικαντισμού ήταν να γίνονται όλα εν κρυπτό ώστε ο λαός να βρεθεί ξαφνικά προ απροόπτου ενώπιον σχεδίου λύσης και να εξαναγκαστεί στην συναίνεση του.
Είναι μέσα σε αυτό το πνεύμα που ο κ. Αναστασιάδης στην πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο του ΝΕΔΗΣΥ είπε: ''λάθη και παραλείψεις έχουν επιτρέψει στην τουρκική πολιτική να μας οδηγήσει ενώπιον της απειλητικής προοπτικής της οριστικής διχοτόμησης''. Και ρωτούμε τον κύριο Αναστασιάδη ποιοι διέπραξαν τούτα τα λάθη και τις παραλήψεις. Ποιοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια αυτό τον τόπο.  Ποίο ήταν το λάθος; Μήπως επειδή δεν δεχτήκαμε το σχέδιο Ανάν του οποίου υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής;
Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούν την απειλή της διχοτόμησης για να μας εξαναγκάσουν να αποδεχτούμε το αίσχος της υποχώρησης που δεν αποκλείεται να καταλήξει ακόμα και στην συνομοσπονδία προκειμένου να μας πουν ότι απέφυγαν την οριστική διχοτόμηση. Στην πραγματικότητα είναι οι άθλιες υποχωρήσεις του πολιτικού κατεστημένου που οδηγούν τα πράγματα στην οριστική διχοτόμηση. Εάν ακολουθούσαμε ορθή πορεία δεν θα είχαμε τα τουρκικά αποτελέσματα της τουρκικής έπαρσης.
Όλα δείχνουν ότι το πολιτικό κατεστημένο οδήγησε τον τόπο σε ένα βορβορώδες τέλμα. Σε αυτό το τέλμα οφείλουμε να το καταπνίξουμε. Η λαϊκή οργή σαν ένα ποτάμι ορμητικό να καθαρίσει την κοπριά του Αυγέα. Είστε συνυπεύθυνοι κύριε Αναστασιάδη για όσα συμβαίνουν στον τόπο. Δεν έχετε να προτείνετε τίποτα άλλο σε αυτό τον λαό εκτός από την υποταγή.
Κάποτε θα λογοδοτήσετε όλοι στην πραγματική αντιπολίτευση που πολεμάτε από το 1960 μέχρι σήμερα.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ