Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η πρόταση του Εγκεμέν Μπαγίς ότι για να λυθεί το Κυπριακό θα πρέπει να κλειστούν σε ένα δωμάτιο οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας μαζί με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, θυμίζει εποχές απολυταρχίας όπου η μοίρα των λαών εξαρτώταν αποκλειστικά και μόνο από τις αποφάσεις των βασιλιάδων του, των σουλτάνων του και των τυράννων του.
Η λύση του Κυπριακού προβλήματος δεν θα δοθεί υπό τύπον κονκλαβίου, κεκλεισμένων των θυρών, αλλά θα δοθεί από το σύνολο των νομίμων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα συσταθούν σε ένα ενιαίο εκλογικό σώμα για να ψηφίσουν επιτέλους το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα με βάση την δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας. Προϋπόθεση αυτού και απαίτηση είναι η αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού και των εποίκων, η κατάργηση όλων των κατακτητικών όρων του συντάγματος της Ζυρίχης, η καταγγελία των Συνθηκών Εγγυήσεων και Συμμαχίας, η αναίρεση της κυριαρχίας των αγγλικών βάσεων.
Σε αυτές τις νέες συνθήκες της αποχώρησης των κατακτητών Άγγλων και Τούρκων, υπό την εγγύηση της Ε.Ε. θα επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους και οι Τουρκοκύπριοι μέτοικοι στα δικά τους. Για να ζήσουν όλοι από κοινού και εν ειρήνη στην πρώτη Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία.
Με δύο λόγια τη λύση θα τη δώσει ο νόμιμος λαός και η δημοκρατία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ