Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ


Η ορθή θέση πάνω στο περιουσιακό και το εδαφικό είναι η ακόλουθη:
  1. Οι περιουσίες των προσφύγων ανήκουν αναφαίρετα σε αυτούς και τους κληρονόμους τους
  2. Το δικαίωμα επιστροφής και ανάκτησης των περιουσιών αυτών δεν μπορεί να αφαιρεθεί από κανένα.
  3. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει τους πρόσφυγες να ανταλλάξουν ή να εκχωρήσουν δια αποζημιώσεων την περιουσία τους στους κατακτητές.
  4. Ολόκληρη η υπό κατοχή περιοχή είναι μέρος της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία και χαρακτηρίστηκε από την επιτροπή νομικών της ευρωβουλής ως "κατεχόμενη επικράτεια". Κατά συνέπεια ούτε ο πρόεδρος της δημοκρατίας ούτε κάποιος άλλος δικαιούται να παραδώσει έστω και μια χούφτα γης στους κατακτητές. 
Κάθε υποχώρηση από αυτές τις θέσεις στην ουσία είναι αποδοχή των όρων του κατακτητή και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς παρά ως πράξη εθνικής μειοδοσίας.
Το εδαφικό αποτελεί το υπόβαθρο της λύσης του κυπριακού και η σθεναρή στήριξη του Δικαίου συνεπάγεται την απόρριψη όλων των μέχρι σήμερα υποχωρήσεων που κατέληξαν στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
Ας καταλάβουν επιτέλους οι κρατούντες ότι δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση από την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους ως επίσης και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις δικές τους  στα πλαίσια μιας πλειοψηφικής Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία θα αποσείσει κάθε μορφή εγγυήσεων και θα θεσμίσει το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα μέσα από τη βούληση των νομίμων πολιτών της μέσα από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα.
Εάν ο κ. Χριστόφιας δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτή τη γραμμή της ελευθερίας και της δημοκρατίας οφείλει να παραιτηθεί δηλώνοντας την πλήρη αποτυχία της ενδοτικής γραμμής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Σε ενάντια περίπτωση κινδυνεύει να χαρακτηριστεί από την αδυσώπητη κρίση της ιστορίας ως δολοφόνος της δημοκρατίας και προδότης της πατρίδος.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ