Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ


ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΗΚ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ

Ελληνίδες και έλληνες
Το εθνικιστικό δημοκρατικό κόμμα διάλεξε αυτή τη μέρα της εορτής της ελληνικής σημαίας και του θρυλικού ΟΧΙ του 1940 , να αναγγείλει την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα, θέλοντας να δηλώσει ότι η ύψιστη τιμή προς τη σημαία και τους ήρωες είναι η έμπρακτη εναντίωση σε κάθε μορφή υποχώρησης και ραγιαδισμού , σε κάθε εισβολέα , σε κάθε κατακτητή που πατά τα ιερά ελληνικά χώματα.
Η ενθύμηση της ελληνικής εποποιίας στα βουνά της Ηπείρου ενάντια στον πάνοπλο Ιταλό εισβολέα, μας διδάσκει και μας φρονηματίζει και μας προστάζει να μη δειλιάσουμε μπροστά σε όποιον επιβουλεύεται την ελευθερία μας, όση υλική ισχύ και αν διαθέτει. Γιατί υπέρτατη δύναμη πάνω από τη φωτιά και το ατσάλι είναι η πίστη στη νίκη και την ελευθερία.
Θέμα της ομιλίας είναι η πρόταση λύσης του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ενάντια στο ραγιαδισμό.
Οι οπαδοί της ομοσπονδίας , κατηγορούν ολόκληρο το αντιομοσπονδιακό μέτωπο , ότι απλά είμαστε εναντίον της ομοσπονδίας χωρίς να προτείνουμε κάτι άλλο χωρίς να καταθέτουμε μια άλλη πρόταση λύσης του κυπριακού προβλήματος.
Τους απαντούμε ότι κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Και το κάνουν εσκεμμένως αυτό το λάθος διότι θέλουν να παρουσιάσουν ως μονόδρομο τη λύση – διάλυση που λέγεται διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Δεν θέλουν να δεχθούν ότι υπάρχει άλλη πρόταση λύσης γιατί τότε θα είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν το αίτημα μας για ίση αντιμετώπιση στη παρουσίαση της από τα μέσα ενημέρωσης και καταφυγή στη λαϊκή βούληση προκειμένου να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα , ποια πορεία πρέπει να ακολουθηθεί.
Δεν πρόκειται όμως ποτέ να εφαρμόσουν την αρχή της ισηγορίας .Ας μη ξεχνούμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν , η διαφορετική άποψη προκαλούσε απηνείς διωγμούς .Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας είναι στα χέρια της πλουτοκρατίας και των κρατούντων που αποτελούν ένα και το αυτό σινάφι . Στην κομματοκρατούμενη Ζυριχική δημοκρατία ,πολιτική εξουσία και πλούτος κρατούν το λαό φιμωμένο για να μοιράζονται ανενόχλητοι την υπεραξία του λαϊκού μόχθου. Ο λαός δεν έχει καμία πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης , ούτε σε αυτό το κρατικό κανάλι που πληρώνει από τους φόρους του , δεν έχει επίσης καμία συμμετοχή στην νομοθετική εξουσία που να μην εξαρτάται από τη διαμεσολάβηση των κομματικών συμμοριών. Η δημοκρατία αυτή , είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πλουτοκρατίας , των τραπεζιτών και των διαφόρων φατριών , αντιπροσώπων και μεταπρατών που αδιαφορούν αν αυτός ο τόπος μείνει ελληνικός ή αν θα κατοικηθεί από τούρκους , εβραίους εποίκους , ασιάτες και αφρικανούς μετανάστες . Για αυτούς ο λαός είναι απλά μια πολύχρωμη μάζα καταναλωτών.
Αν θέλουμε λοιπόν να έχουμε λόγο σε αυτή τη πατρίδα πρέπει να πολεμήσουμε την δημοκρατία των ολίγων και να διεκδικήσουμε μια εθνική λαϊκή δημοκρατία που σε ένα ισχυρό νομοθετικό σώμα θα συμμετέχουν όχι μόνο οι πολιτικές οργανώσεις αλλά ο ίδιος ο λαός μέσα από τις παραγωγικές του ενώσεις και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις ή τοπικές συνελεύσεις του.. Η σωτηρία της πατρίδος θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα του λαού να άρχει και να καταθέτει τη γνώμη του και να διαμορφώνει με τη θέληση του τη στρατηγική του αγώνα.
Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία είναι η επιλογή της υποχώρησης και του ραγιαδισμού . Απέναντι σε αυτή τη γραμμή που έχει τις ρίζες της στη προδοσία του αγώνα της ΕΟΚΑ , υπάρχει η γραμμή της εθνικής βούλησης και των αγώνων για ελευθερία και ένωση με τη μητέρα Ελλάδα. Υπάρχει η γραμμή της αληθινής δημοκρατίας, που αρνείται την εκτρωματική λογική που θέλει να δώσει σε μια μειονότητα δικαιώματα που θα ενταφιάζουν την ίδια τη δημοκρατία και τις αρχές της. Θέλουν η ψήφος του τουρκοκύπριου να ισοδυναμεί με πέντε ψήφους ελλήνων και αυτό το έκτρωμα , το ονομάζουν δημοκρατία. Υπάρχει απέναντι τους η εθνική γραμμή που διαδηλώνει με τους αγώνες και τις θυσίες της , πως η Κύπρος είναι ελληνική και ούτε μια φούχτα χώμα δεν παραχωρείται στους κατακτητές.
Θέλουν να παραμερίσουν την ιστορική αλήθεια της ελληνικότητας της Κύπρου και να διαμελίσουν τα εδάφη της , σε τούρκους και άγγλους κατακτητές. Η δική μας πρόταση , εδράζεται σε αυτή την αμετακίνητη αλήθεια που λέει ότι η Κύπρος είναι γη των ελλήνων.
Αυτή την αλήθεια προσπάθησε να ανατρέψει η αγγλική αποικιοκρατία μέσα από το ζυριχικό κατακτητικό σύνταγμα που μας επέβαλε. Ένα σύνταγμα που αναγόρευε αυθαίρετα την μουσουλμανική μειονότητα που οι ίδιοι ονόμασαν τουρκοκυπριακή από το 1949 , σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων , παρέχοντας στη Τουρκία επεμβατικά δικαιώματα ,αφού πρώτα της επέτρεψαν να δράσει μεθοδικά για την βίαιη τουρκοποίηση της θρησκευτικής μειονότητας .
Το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης για το οποίο ουδέποτε ρωτήθηκε ο λαός και ουδέποτε τέθηκε στη κρίση του για να το αποδεχθεί ή να το απορρίψει , είναι η αιτία όλων των δεινών που επακολούθησαν και κατέληξαν στη τουρκική εισβολή και κατοχή. Οι τουρκικές ξιφολόγχες που μετακύλησαν τη Κύπρο, εφόρμησαν μέσα από αυτό το καταραμένο σύνταγμα των κατακτητών , που εφόσον δεν παρήχθηκε από το λαό δεν μπορεί να σταθεί στο βάθρο της εθνικής και δημοκρατικής νομιμότητας.
Η προπαγάνδα του ενδοτισμού , προκειμένου να σκεπάσει το έγκλημα της Ζυρίχης ,κατευθύνει τα πυρά της στην ενωτική παράταξη .Από το 1974 και εντεύθεν πέτυχαν να ενοχοποιήσουν την ενωτική αντιπολίτευση στη κοινή γνώμη , πέτυχαν να στριμώξουν τους οπαδούς της στους ψυκτικούς θαλάμους του Δημοκρατικού Συναγερμού και να την αφήσουν έτσι χωρίς πολιτική φωνή , χωρίς αυτοδύναμη πολιτική οργάνωση και παρουσία στα πολιτικά δρώμενα. Έτσι μένουν ανενόχλητοι στο ανόσιο έργο τους που σε πνεύμα συναντίληψης με τους άγγλους , επιτελούν. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει σε βάρος της πατρίδος .Αφού δεν καταγγέλλουν τη Ζυρίχη και αποδέχονται τους όρους που επέβαλαν οι κατακτητές , προσπαθούν να κτίσουν πάνω σε αυτό το υπόβαθρό τη λεγόμενη λύση του προβλήματος. Στην πραγματικότητα προσπαθούν να μετεξελήξουν το πρώτο κατακτητικό σύνταγμα σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα που θα λαμβάνει υπόψιν , όπως οι ίδιοι τονίζουν, τις παρούσες περιστάσεις , δηλαδή τη κατοχή , τον εποικισμό, την συμβίωση με τη κατοχή , δεδομένου ότι η δική μας πλευρά ήρε την εμπόλεμη κατάσταση με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων . Με λίγα λόγια , η λύση Χριστόφια είναι ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα, ένας εξευτελισμός της δημοκρατίας και του έθνους .
Λύση υπό τας περιστάσεις , σημαίνει εφαρμογή ενός νέου σκληρότερου συντάγματος που δεν σέβεται ούτε δημοκρατικές αρχές , ούτε ανθρώπινα δικαιώματα , ούτε ιστορικές αλήθειες, αλλά αποτελεί επιβολή της θέλησης των κατακτητών , σε μια χώρα που είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εδώ ακριβώς υπάρχει ένα ασύμβατο γεγονός. Είμαστε η μοναδική χώρα της Ε. Ε. που δεν έχει ένα σύνταγμα γεννημένο μέσα από τη θέληση του λαού της . Είμαστε η μόνη χώρα στην Ε.Ε που οι κατακτητικές δυνάμεις των τούρκων και των άγγλων σε συνεργασία με ένα προσκυνημένο κατεστημένο , προσπαθούν να μας επιβάλουν ένα νέο σύνταγμα πρωτογενούς δικαίου κατά παράβαση των υφισταμένων δημοκρατικών αρχών που διέπουν την Ευρώπη και το δυτικό κόσμο.
Και τούτα συμβαίνουν όταν η ίδια η Ε.Ε. στην πρόσφατη απόφαση της επιτροπής νομικών του ευρωκοινοβουλίου , κάνει λόγο για κατεχόμενη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας και αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις των εχθρών μας και να αποδεχτεί τα κατεχόμενα ως έδαφος τρίτης χώρας , με το οποίο μπορεί να συνάψει απευθείας εμπορικές σχέσεις. Η Ε.Ε μας δείχνει το δρόμο της διεκδίκησης και θέτει η ίδια τη νομική βάση αυτής της διεκδίκησης και εμείς αντί να αρπάξουμε την ευκαιρία, βγαίνουμε δια στόματος του προέδρου της δημοκρατίας και λέμε «εκάμαμε και θα πληρώσουμε» , και αναμασούμε και αναπαράγουμε τα ψεύδη της τουρκικής προπαγάνδας .
Ο κύριος Χριστόφιας και το επιτελείο του είναι μια μάστιγα και μια κατάρα που έπεσε πάνω στη πατρίδα. Αλλά δεν είναι μόνος . Υποστηρίζεται από όλο το εθνικό συμβούλιο , από τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση. Ανάμεσα τους βρίσκονται οι υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν , αλλά και αυτοί που αποδέχθηκαν την 8η Ιουλίου ως επιστροφή στη φιλοσοφία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ,όλοι αυτοί οι κρυπτοπροδότες με το πατριωτικό προσωπείο , που αποδέχθηκαν χωρίς να πουν ούτε μια λέξη, την συμμετοχή των εποίκων στο ανεπίτρεπτο διπλό δημοψήφισμα. Όλοι αυτοί που θέλουν μια Κύπρο τουρκο-συνετεριστική και αποστρατικοποιημένη , αλλά που θα έχει ως μοναδικό στρατό , τις αγγλικές βάσεις . Θέλουν να διώξουν για πάντα την Ελλάδα από τα χώματα μας και να παραδώσουν τη Κύπρο στο πλήρη έλεγχο της Αγγλίας για να την μετατρέψουν σε αμυντική ενδοχώρα του Ισραήλ .Ενώ από το κομμάτι που θα διοικούν οι τούρκοι με ατσάλινη διοίκηση, θα μπορούν να εισέρχονται ανενόχλητοι χιλιάδες τούρκοι εκ Τουρκίας και να εγκαθίστανται σε όλη τη Κύπρο . Έτσι σε λίγο χρονικό διάστημα , ο κυπριακός ελληνισμός θα εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει τα χώματα του , για να απομείνει στο τέλος μια ασήμαντη μειονότητα που θα ξεριζωθεί και αυτή στη τελική φάση και η Κύπρος να υποστεί τη σκληρή μοίρα της Ίμβρου και της Τενέδου.
Και τα παιδιά αυτών που θα αφήσουν τη πατρίδα να χαθεί χωρίς αγώνα δεν θα σηκώσουν ποτέ κεφάλι να κοιτάξουν κατάματα τους εχθρούς , και να διεκδικήσουν με λεβεντιά και σθένος τα δίκαια τους , γιατί θα είναι απόγονοι ταπεινωμένων ανθρώπων ,παιδιά σκυφτών και σιχαμερών σκλάβων .
Αν σταθούμε όμως να πολεμήσουμε , ενάντια σε κατακτητές και σε προδότες ακόμα και αν ηττηθούμε πολεμώντας , η πατρίδα δεν θα χαθεί , γιατί τα παιδιά μας θα είναι κληρονόμοι μιας μεγάλης μοίρας και μιας μεγάλης περηφάνιας. Το ίδιο και εμείς ως κληρονόμοι της παρακαταθήκης των ηρώων μας, οφείλουμε να αντιταχθούμε με περηφάνια στους κατακτητές και τους προδότες .Η Κύπρος του Διγενή ,η Κύπρος των φυλακισμένων μνημάτων και των ηρώων της ΕΛΔΥΚ , η Κύπρος των αγνοουμένων , του πόνου της προσφυγιάς και της καρτερίας , η Κύπρος που κρατά μέσα στα μνήματα της την Ελλάδα δεν θα σκύψει το κεφάλι , δεν θα απαρνηθεί το όραμα της λευτεριάς και της αυτοδιάθεσης της.
Δεν αποδεχόμαστε και δεν σεβόμαστε καμία συμφωνία ή πρόταση που να παραχωρεί έστω και μια χούφτα γης στους κατακτητές . Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν θα αποδεχθούμε καμία λύση που θα αναιρεί και αντιστρατεύεται τις αρχές της πλειοψηφικής δημοκρατίας . Δεν θα ανεχθούμε να τεθεί στο λαό προς δημοψήφισμα, κανένα σχέδιο που θα διαιρεί τον νόμιμο κυπριακό ,λαό σε δύο εκλογικά σώματα . Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τη συμμετοχή των εποίκων σε ένα νέο δημοψήφισμα και την επανάληψη της προδοσίας του 2004 . Το καταγγέλλουμε από τώρα ως πράξη εσχάτης προδοσίας. Καμία πλειοψηφία δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει τις αρχές της δημοκρατίας . Η πλειοψηφία έχει νομιμότητα μόνο όταν τηρούνται οι αρχές της δημοκρατίας. Σε αντίθετη περίπτωση όπου δολοφονείται η δημοκρατία , τότε την υπεράσπιση της , έχει δικαίωμα να αναλάβει ακόμα και η ελάχιστη μειοψηφία , με όλα τα μέσα που η ιστορία διδάσκει ενάντια στην τυραννία και την εθελοδουλία του πλήθους.
Θα υπερασπιστούμε τη νομιμότητα των αρχών της δημοκρατίας και της ελληνικότητας της Κύπρου με κάθε μέσο.
Η πρόταση μας είναι απλή και ξεκάθαρη.
Καλούμε τους τουρκοκύπριους να αποδεχτούν την ισχύουσα στη πράξη πλειοψηφική κυπριακή δημοκρατία , να αποδεσμευτούν από το τουρκικό επεκτατισμό και να αποφασίσουν να ζήσουν σε αυτή τη δημοκρατία , σε συνθήκες απόλυτου σεβασμού των δικαιωμάτων τους ως θρησκευτικής και εθνοτικής εάν επιθυμούν μειονότητος. Να ζήσουν στα πλαίσια ενός κοσμικού κράτους που θα απωθεί κάθε θρησκευτική αντιπαράθεση και παρείσφρηση των θρησκευτικών οργανώσεων στις πολιτικές δομές του.
Ζητούμε την επιστροφή όλων των ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους καθώς και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις δικές τους .
Ζητούμε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων μηδενός εξαιρουμένου.
Μοναδική εγγύηση είναι η ελευθερία και η δημοκρατία που αποτελούν τη βάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μέσα από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα και υπό την αρχή του ένας πολίτης μία ψήφος , για την θέσμιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας .
Προτείνουμε την εφαρμογή ενός πλαισίου τοπικής αυτοδιοίκησης τύπου Καποδίστριας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα , όπου θα συμμετέχουν σε σύνολα κοινοτήτων και οι τουρκοκυπριακές κοινότητες ώστε να αποφευχθεί η μόνωση τους και να επιδιωχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη και η πρόοδος.
Ζητούμε τη συνδρομή της Ε.Ε και των Η.Ε. για την απόσειση των συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας ως ασύμβατες με τις τωρινές συνθήκες ενός κράτους μέλους της Ε.Ε.
Απαιτούμε την άρση της κυριαρχίας των αγγλικών βάσεων η οποία επεβλήθη κατακτητικώ δικαίω και θέτουμε ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της παραμονής τους, υπό όρους που να συνάδουν στην αντίληψη της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας. Ζητούμε ως εκ τούτου την άμεση παράδοση στη κυπριακή δημοκρατία , των εδαφών που βρίσκονται υπό αγγλική κατοχή πέριξ των στρατιωτικών βάσεων.
Ζητούμε από την Ε.Ε να συνδράμει στην επέκταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη κατεχόμενη επικράτεια της , όπως η ίδια αποδέχεται και χαρακτηρίζει.
Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το πλαίσιο λύσης που προτείνουμε. Σχέδιο ευρωπαικό και δημοκρατικό που θα θέσει τέρμα στους θρησκευτικούς και εθνοτικούς διαχωρισμούς και θα διασφαλίζει την ειρήνη στη περιοχή .
Η εφαρμογή αυτής της ειρηνικής και δημοκρατικής πρότασης προσκρούει σε δύο εμπόδια .
Πρώτο : στην αδιαλλαξία της Τουρκίας
Και Δεύτερο : στην υποχωρητικότητα και τον ραγιαδισμό του πολιτικού κατεστημένου.
Η αδιαλλαξία της Τουρκίας αντιμετωπίζεται μόνο με μια νέα στρατηγική που θα στοχεύει στην απελευθέρωση . Η ηγεσία του τόπου αρνείται την αναγκαιότητα αυτής της στρατηγικής . Κατά συνέπεια το πρώτο εμπόδιο που ορθώνεται στην εθνική βούληση , είναι αυτό το προσκυνημένο πολιτικό κατεστημένο. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή μέσα από ένα αυτόνομο εθνικιστικό κόμμα , που με συγκροτημένη ιδεολογία , συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα και οργάνωση βασισμένη σε αρχές αξιοκρατίας και δημοκρατίας , θα δώσει την μεγάλη και αδιάκοπη μάχη της αποδόμησης του πολιτικού κατεστημένου και της εθνικοποίησης της ηγεσίας του τόπου και της λαϊκής συνείδησης με την οποία συναρτάται η εξουσία.
Όσοι νομίζουν πως θα αλλάξουν τα πράγματα στηρίζοντας τους πατριδοκάπηλους που συντηρεί το κάθε κόμμα του κατεστημένου στους κόλπους του , είναι γελασμένοι. Αυτοί οι κύριοι κουνούν τη πλαστική σημαιούλα του πατριωτισμού στο ένα χέρι και με το άλλο υπογράφουν κάθε είδους υποχώρηση στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας . Χίλια χρόνια να ψηφίζουμε τέτοιους ανθρώπους δεν θα αλλάξουμε ούτε ένα γιώτα από το δόγμα του ραγιαδισμού.
Το εθνικιστικό δημοκρατικό κόμμα πρέπει να μπει στη βουλή , πρέπει να στηριχθεί από κάθε πατριώτη , από τη παλιά φρουρά και από τη νεολαία . Τότε μόνο θα αποκτήσουμε φωνή και θα πολεμήσουμε το κατεστημένο του ραγιαδισμού με αμείωτη σφοδρότητα και φλογερό πάθος .Έξω από τις δομές της εξουσίας , απλά θα είμαστε στο περιθώριο. Και θα στέλλεται το μήνυμα προς τα έξω , ότι σε αυτό το τόπο υπάρχει μόνο μια φωνή , η φωνή της υποχώρησης και της συνδιαλλαγής με τους κατακτητές.
Μέσα από τη συμμετοχή των εθνικιστικών δυνάμεων στην βουλή , που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου του 2011 , θα θέσουμε επί τάπητος τα αιτήματα μας και θα απαιτήσουμε τη πραγμάτωση τους σε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που στηρίζουν τον αγώνα μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη .
Τότε ένας άνεμος αλλαγής και ελπίδας θα πνεύσει σε αυτό το τόπο .και ο λαός θα αρχίζει να καταλαβαίνει , ότι ο αγώνας για το ψωμί του ενάντια στη ληστρική παρασιτική πλουτοκρατία και ο αγώνας για την απελευθέρωση είναι δύο μεγέθη που δεν μπορούν να διαχωριστούν. Θα πολεμήσουμε χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις τη κατοχή της πατρίδος από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές και την εκμετάλλευση του λαού από την ληστρική πλουτοκρατία. Αρχή μας είναι πως μόνο ένας λαός που εξουσιάζει το μόχθο της εργασίας του είναι σε θέση να διεξάγει απελευθερωτικό αγώνα. Γιαυτό οι θέσεις μας για αντιμετώπιση της κατοχής και της αδιαλλαξίας των κατακτητών θα εδράζονται πάνω σε λαϊκές οικονομικο-κοινωνικές θέσεις. Τούτο μας διαφοροποιεί από κάθε εθνικοφρονίστικη και ακροδεξιά αντίληψη. Η ψυχροπολεμική έριδα μεταξύ δεξιάς και αριστεράς έχασε το νόημα της . Στο εθνικιστικό κίνημα επαφίεται η υπέρβαση αυτής της καταστροφικής αντιπαράθεσης μέσα από την υποστήριξη των λαϊκών και εθνικών παραγωγικών δυνάμεων.
Ο σκοπός της απελευθέρωσης περνά μέσα από την εθνικο-κοινωνική συνοχή και την εθνικοδημοκρατική αναθέσμιση.
Επιγραμματικά αναφέρω κάποιες από τις θέσεις μας προς αντιμετώπιση της κατοχής , του ραγιαδισμού , της πλουτοκρατίας και της διαφθοράς :
  • · Κλείσιμο των οδοφραγμάτων και υποχρέωση σε κάθε τουρκοκύπριο που θέλει να έχει σχέση με την ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας να αποκηρύττει εγγράφως την τουρκική κατοχή και να αποδέχεται την ενιαία πλειοψηφική ευρωπαϊκή δημοκρατία.
  • · Αποκήρυξη όλων των υποχωρήσεων του Ζυριχικού κατεστημένου , διακοπή των συνομιλιών και κατάθεση της πρότασης λύσης Ευρωπαϊκής Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα έθνη και την ευρωπαϊκή ένωση.
  • · Ανανέωση του διπλωματικού σώματος και εκστρατεία διαφώτισης της Ε.Ε , ως και άλλων χωρών , περί των ιστορικών πραγματικοτήτων και της ποδοπάτησης των δικαίων του κυπριακού ελληνισμού.
  • · Αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος και συνομολόγηση ενιαίου αμυντικού χώρου με την Ελλάδα ως και ενιαίας αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
  • · Ειδική φορολόγηση των τραπεζών για την άμυνα.
  • · Εθνικοποίηση υπό το υπουργείο αμύνης , μεγάλου μέρους της εκκλησιαστικής περιουσίας που συσσορεύθηκε σε καιρούς χαλεπούς και ανήκει δικαιωματικά στο έθνος. Ενίσχυση της Ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας.
  • · Δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας μη τοκογλυφικής , που θα στηρίξει την οικογενειακή και μικρομεσαία επιχείρηση ανταγωνιστικά προς τις ληστρικές ιδιωτικές τράπεζες.
  • · Δημιουργία επιχειρήσεων σε νευραλγικούς τομείς , λαϊκής συμμετοχής υπό την στήριξη και καθοδήγηση του κράτους . Οι ημικρατικοί οργανισμοί να τεθούν σε λαϊκή βάση.
  • · Κρατικοποιήσεις πλούτου που συσσορεύθηκε με δόλια ή παράνομα μέσα. Όπως για παράδειγμα μέσα από την απάτη του χρηματιστηρίου ή από εμπόριο ναρκωτικών .
  • · Δήμευση της περιουσίας σε δημοσίους υπαλλήλους που χρηματίζονται και ισόβια εξορία μετά την έκτιση της ποινής τους. Το χέρι που θα απλώνεται για να ληστεύει το λαό πρέπει να κόβεται. Το ίδιο μέτρο πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε μορφή διαφθοράς.
  • · Στήριξη της αγροτικής παραγωγής για παραμονή του αγροτικού κόσμου στη γη του. Αναδιανομή της αγροτικής ανεκμετάλλευτης γης στους κατ, επάγγελμα αγρότες.
  • · Συμμετοχή των εργατών στη διοίκηση και τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων .
  • · Λουκέτο σε κάθε επιχείρηση που εργοδοτεί λαθρομετανάστες και εκμεταλλεύεται κάθε μορφή παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας.
  • · Κατάργηση επιδομάτων σε τουρκοκύπριους και μετανάστες. Εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών.
  • · Εξισορρόπηση δικαιωμάτων ανάμεσα στους εργάτες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Κατάργηση όλων των προνομίων.
  • · Στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας με παροχή αγροτικών γαιών , χαλίτικων οικοπέδων , αύξηση αφορολογήτου ορίου και παροχή κάθε διευκόλυνσης και προτεραιότητας.
Κυρίες και κύριοι ,
Το εθνικιστικό δημοκρατικό κόμμα , σας καλεί όλους να στρατευθείτε στις τάξεις του , για μια κοινωνία δικαίου , μια εθνική λαϊκή δημοκρατία και μια πατρίδα ελεύθερη και ελληνική.
Δεν είμαστε λίγοι. Είμαστε η μεγάλη ενωτική παράταξη που σπάει τα φράγματα των κομμάτων του ραγιαδισμού και παρατάσσεται σε ένα ισχυρό εθνικιστικό μέτωπο .Είμαστε η θύελλα που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας μας , η φοβερή καταιγίδα που θα ξεσπάσει απάνω στα οργώματα των προδοτών.
Τούτη η πατρίδα που εσπάρη με τα κόκκαλα των ηρώων , δεν παραδίδεται , δεν υποχωρεί , δεν προσκυνά , μα στέκεται και πολεμά και διεκδικεί το δίκαιο και τη λευτεριά της.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.