Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ


Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κ. Αναστασιάδης σε χθεσινή συνέντευξη του προς τον δημοσιογράφο κ Καρεκλά ανέπτυξε μεταξύ άλλων τις θέσεις του κόμματος του επί του θέματος των εγγυήσεων, σε μια ενδεχόμενη λύση του κυπριακού. Είπε πως είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε εγγυήσεις και ως εκ τούτου πρέπει να τις προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα. Κατέθεσε δε την άποψη πως η Τουρκία μπορεί να είναι εγγυήτρια δύναμη του τουρκοκυπριακού κρατιδίου , όπως χαρακτηριστικά το ονόμασε . Αντίστοιχα η Ελλάδα να είναι εγγυήτρια του ελληνοκυπριακού κρατιδίου και η Ε.Ε εγγυήτρια του κεντρικού κράτους. Σε μια τέτοια περίπτωση το τουρκοκυπριακό κρατίδιο θα είναι κατ΄ ουσίαν επαρχία της Τουρκίας, όπου θα εισέρχονται όσοι τούρκοι θέλουν και να διασκορπίζονται σε όλη τη Κύπρο ενώ η Ελλάδα δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να εγγυηθεί τίποτα διότι δεν θα έχει να αντιμετωπίσει επίθεση στρατιωτικού τύπου αλλά «ειρηνική» προέλαση εκατοντάδων χιλιάδων τούρκων που δεν θα έχουν ανάγκη χορήγησης ιθαγένειας από το λεγόμενο κεντρικό κράτος, γιατί απλούστατα δεν θα την χρειαστούν για την πραγμάτωση του μαζικού εποικισμού και την οχλοκρατική ποδοπάτηση του κυπριακού ελληνισμού όπως έκαναν στην Ίμβρο , τη Τένεδο , τη Κωνσταντινούπολη. Ας σημειωθεί πως το δράμα αυτό θα παιχθεί σε σκηνικό αποστρατικοποιημένης Κύπρου υπό την εποπτεία των αγγλικών βάσεων που θα αναλάβουν τη μεταφορά των διαφωνούντων σε ένα νέο Γκουαντανάμο στην Αφρική .
Εκείνο που μας φοβίζει είναι να μην υπάρξει φανερή ή μυστική ταύτιση απόψεων επί του θέματος αυτού μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Μια τέτοια εξέλιξη στα πλαίσια των χρονοδιαγραμμάτων που έθεσε ο κ. Μπαν Γκι Μούν στη πρόσφατη «τριμερή» συνάντηση στη Νέα Υόρκη , θα οδηγήσει τάχιστα σε σχέδιο λύσης που θα στοχεύει στην συναίνεση της πλειοψηφίας .
Σύμφωνα με την έκθεση του κ Μπαν Γκι Μούν συμπεραίνεται επίσης πως αναμένονται τρομερές πιέσεις και πολύμορφες διεργασίες για καλλιέργεια συναινετικού κλίματος στο εσωτερικό μας μέτωπο. Απέναντι σε αυτή την εξέλιξη η ενημέρωση του λαού από χωριό σε χωριό από σπίτι σε σπίτι , από κάθε προσβάσιμο μέσο ενημέρωσης , πρέπει να είναι αδιάκοπη . Από χίλιες πολεμίστρες να κτυπήσουμε το αίσχος του ενδοτισμού .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ