Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ φάνηκε η απουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Χριστόφια είναι προσκολλημένη σε ένα ονειρικό κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή πραγματικότητα. Φαίνεται ότι τα φαντασιόπληκτα στελέχη του ΑΚΕΛ δεν έχουν χωνέψει ότι η Σοβιετική Ένωση έχει κατάρρευση προ πολλού και η σημερινή Ρωσία είναι μέλος του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη και συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ για την προώθηση των συμφερόντων της. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι άνθρωποι αυτοί, με τον δογματισμό που τους διακατέχει, δεν μπορούν να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο. 
Θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος είναι να ενταχθούμε άμεσα στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και να συμβαδίσουμε με τις αμυντικές επιλογές της Ε.Ε. και της Δύσης γενικότερα, μη αποκλειομένης της ένταξης μας στο ΝΑΤΟ στα πλαίσια της αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς σε ενιαίο στρατό Ελλάδος-Κύπρου.
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής θα μπορέσουμε να αναθεωρήσουμε και την παρουσία των αγγλικών βάσεων που μόνο καταστροφές προξενεί στον τόπο. Είναι διαφορετικό νά έχουμε μια βάση του ΝΑΤΟ στη Κύπρο στην οποία και εμείς θα έχουμε λόγο, παρά να έχουμε τις λεγόμενες "κυρίαρχες βάσεις" οι οποίες διεκδικούν μέχρι υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και προωθούν επίσης την  ιδέα της αποστρατικοποίησης για να παραμείνουν οι μόνοι κυρίαρχοι της Κύπρου και να μετατρέψουν τον τόπο μας σε αμυντική ενδοχώρα του Ισραήλ με όλα τα δεινά που συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ