Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Η γραμμή που ακολουθεί το κατεστημένο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στον τόπο έχει δύο παραμέτρους. Πρώτη είναι η καθολική φορολόγηση του λαού μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων και ειδικά στα προϊόντα βασικής ανάγκης. Η δεύτερη παράμετρος αφορά τους άμεσους φόρους και περιγράφεται από τους κρατούντες ως "συμμετοχή από τους έχοντες και κατέχοντες". Δεν περιγράφουν όμως οι σοσιαλκαπιταλιστές ποιοι  είναι αυτοί οι έχοντες και κατέχοντες. Δεν λένε για παράδειγμα ότι αυτοί οι έχοντες και κατέχοντες είναι οι τραπεζίτες, ούτε αυτούς υπονοούν. Προφανώς γιατί έχοντες και κατέχοντες θεωρούν μόνο τις παραγωγικές επιχειρήσεις που απέμειναν ζωντανές και οι οποίες στηρίζονται σε εθνικά συμφέροντα.
Αυτή η γραμμή δεν είναι καινούρια αλλά είναι ο τρόπος ύπαρξης του σοσιαλκαπιταλισμού που έρχεται σήμερα να εξυπηρετήσει δουλοπρεπώς η λεγόμενη λαϊκή κυβέρνηση του Χριστόφια επιβεβαιώνοντας την πλήρη ταύτιση δεξιάς και αριστεράς. Στην ουσία υπηρετούν την παρασιτική πλουτοκρατία ντόπια και ξένη εις βάρος του εργαζόμενου λαού και του παραγωγικού εθνικού κεφαλαίου. Αυτός είναι και ο λόγος που ωρύονται κατά του εθνικισμού, διότι ο εθνικισμός λέει τα πράγματα ξεκάθαρα, χτυπά τη δικτατορία της παρασιτικής, τοκογλυφικής πλουτοκρατίας και στηρίζει το παραγωγικό εθνικό κεφάλαιο σε πλήρη αρμονία με τη στήριξη των δικαίων της εργατιάς και της αγροτιάς.
Ο εθνικισμός δεν είναι απλά ένα συναίσθημα αγάπης προς το έθνος. Αυτό είναι κάτι δεδομένο. Ο εθνικισμός είναι πολιτική συνείδηση και συγκεκριμένος τρόπος οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής δομής του έθνους, ενάντια στην συσσώρευση του πλούτου τόσο από διεθνή κέντρα όσο και από φατρίες που δρουν στον εθνικό χώρο.
Διαφωνούμε κάθετα με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης Χριστόφια και των συνοδοιπόρων της. Εχθρός της εθνικής λαϊκής οικονομίας είναι οι τράπεζες και τα άκρως ιδιωτικά τους συμφέροντα τα οποία αντιστρατεύονται τα εθνικά συμφέροντα. Συνεπώς η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι δυνατή μόνο μέσα από την στήριξη μιας εθνικής λαϊκής οικονομίας, η πραγμάτωση της οποίας απαιτεί την ανατροπή της ισχύουσας πολιτικής κατάστασης.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ