Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


Τα όργανα της Ε.Ε όπως η επιτροπή νομικών του ευρωκοινοβουλίου και το αρμόδιο τμήμα του ευρωκοινοβουλίου που αξιολογεί τη πορεία ένταξης της Τουρκίας , πήραν κάποιες ξεκάθαρες θέσεις υπέρ των δικαίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η επιτροπή νομικών αναφέρθηκε πρόσφατα σε ελεύθερη και κατεχόμενη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας ενώ το Ευρωκοινοβούλιο στην εξέταση της πορείας ένταξης της Τουρκίας , έθεσε ως πρωταρχικό όρο εξεύρεσης λύσης του κυπριακού, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και τον σεβασμό των θεμελιωδών αξιών επί των οποίων εδράζεται η Ε.Ε .
Οι θέσεις αυτές σε αντίθεση με την γραμμή του ενδοτισμού και την κατάπτυστη και ραγιαδίστικη ορολογία που χρησιμοποιεί , έρχονται να ενισχύσουν την ορθή και δίκαιη πορεία προς τη λύση της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.
Λύση Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας σημαίνει μετάβαση από τη Ζυριχική δημοκρατία που στηρίζεται σε ένα κατακτητικό σύνταγμα, προς μια πραγματική δημοκρατία που θα στηρίζεται σε ένα σύνταγμα δημοκρατικό που θα εκπηγάσει από τη λαϊκή βούληση και όχι από τη βούληση των κατακτητών. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία και πρέπει να το ασκήσουμε ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η πλευρά της υποχώρησης , το άθλιο Ζυριχικό κατεστημένο που υπηρετεί τους άγγλους και τους συνεταίρους τους, πασκίζουν με κάθε δόλιο μέσο να μας οδηγήσουν από το πρώτο κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης σε ένα δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα, που θα φέρει το περίεργο όνομα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αυτή τη προσπάθεια εμείς οι έλληνες της Κύπρου οφείλουμε να ανακόψουμε ως πράξη εσχάτης παρανομίας και εσχάτης προδοσίας των αρχών της δημοκρατίας και των εθνικών δικαίων.
Ισχυρίζονται οι κρατούντες ότι τη πορεία αυτή προς την αυτοκτονία της Δ.Δ.Ο. την ενέκρινε ο ίδιος ο λαός διότι τέθηκε δήθεν ως πρόταση του προέδρου της δημοκρατίας κατά την προεκλογική περίοδο , οπότε η εκλογή του προέδρου συνεπάγει και την αυτόματη αποδοχή αυτής της πρότασης. Αυτό αποτελεί αυθαίρετη ερμηνεία. Ο λαός ψήφισε πρόεδρο της δημοκρατίας για χίλιους λόγους , για να έχει μια κυβέρνηση ο τόπος και ουδόλως η ψήφιση του προέδρου ταυτίζεται με έγκριση της πορείας προς τη διζωνική και το δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα. Ένα τόσο μεγάλο ζήτημα που αφορά το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού δεν πάει πακέτο με τα χιλιάδες άλλα ζητήματα που επιλαμβάνεται η εκτελεστική εξουσία. Πολύ περισσότερο ισχύει τούτο, όταν υπάρχει ένα μεγάλο ρεύμα και μάλιστα πλειοψηφικό που αντιστρατεύεται αυτή τη λύση και αυτή τη πορεία του εθνικού εξευτελισμού.
Ας καταλάβουν οι κρατούντες ότι απέναντι στη πορεία προς το δεύτερο κατακτητικό σύνταγμα που ακολουθούν , υπάρχει η πορεία της Ευρωπαϊκής δημοκρατίας η πορεία της ελεύθερης λαϊκής βούλησης , η πορεία της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας.
Καλούμε ως εκ τούτου τους κρατούντες , εάν απέμεινε στη συνείδηση τους έστω και ίχνος σεβασμού προς τη δημοκρατία, να θέσουν σε δημοψήφισμα τη λύση που επιθυμεί ο κυπριακός ελληνισμός, αν θέλει δηλαδή λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή λύση ευρωπαϊκής δημοκρατίας.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν σημαίνει ότι δίδουμε το δικαίωμα στη πλευρά που θα καταθέσει τη Δ.Δ.Ο. να περιλαμβάνει θέσεις που αναιρούν τις αρχές της δημοκρατίας ή που υπηρετούν τον τουρκικό επεκτατισμό και νομιμοποιούν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο το έγκλημα της εισβολής και του εποικισμού. Δεν αποδεχόμαστε τη παραμονή ούτε ενός εποίκου , δεν αποδεχόμαστε την διαίρεση του νόμιμου λαού σε δύο εκλογικά σώματα , δεν αποδεχόμαστε την εκ περιτροπής προεδρία , δεν αποδεχόμαστε τη σταθμισμένη ψήφο , δεν αποδεχόμαστε την αναίρεση της αρχής της πλειοψηφίας που στηρίζεται στο αυτονόητο της ταύτισης του ενός πολίτου με μία ψήφο , δεν αποδεχόμαστε την απεμπόληση του δικαιώματος επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους. Αν υπάρχει Δ.Δ.Ο. που μπορεί να υπάρξει με αυτούς τους όρους , τότε ας βγουν να την παρουσιάσουν στο λαό σε συνθήκες ισηγορίας απέναντι στη δική μας πρόταση , της ελεύθερης ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας. Τότε και μόνο τότε ο λαός θα δώσει ξεκάθαρη εντολή για τη λύση που επιθυμεί.
Μέχρι τότε η προσπάθεια του προέδρου της δημοκρατίας να μας επιβάλει την Δ.Δ.Ο. θα είναι αίολη και παράνομη και παράλογη και αντιδημοκρατική και αντεθνική. Ας γνωρίζει όμως ο πρόεδρος πως η προσπάθεια κατάργησης της ελευθερίας και της δημοκρατίας παρέχει στο λαό κάθε νόμιμο δικαίωμα στη πιο σκληρή και θυελλώδη εναντίωση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ