Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ


Η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ που καθορίζει τα όρια των ΑΟΖ ( Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών) στα συνορεύοντα οικόπεδα, αποτελεί θετική εξέλιξη .
Η παρέμβαση της Τουρκίας στο θέμα αυτό στερείται κάθε λογικής και νομιμότητας. Εντούτοις είναι μια παρέμβαση που πρέπει να εξεταστεί .Η Τουρκία εγείρει δικαιώματα στην ΑΟΖ της Κύπρου όπως εγείρει προ πολλού δικαιώματα στο Αιγαίο, προτάσσοντας ως αιτία πολέμου την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, αλλά και σε άλλα ζητήματα που δεν είναι του παρόντος να εξετάσουμε. Αποτέλεσμα αυτού του κλίματος είναι η ΠΑΓΟΠΟΙΗΣΗ της άσκησης των δικαιωμάτων της Ελλάδος στη περιοχή ως και της εκμετάλλευσης των πηγών εναργείας σε αυτή τη περιοχή που η Τουρκία επέβαλε τη γκριζοποίηση της .
Τούτο μας διδάσκει πως η Τουρκία θα ακολουθήσει την ίδια τακτική και στο θέμα της εκμετάλλευσης της κυπριακής ΑΟΖ από την κυπριακή δημοκρατία. Η Τουρκία θέλει να κάνει τον ελληνισμό και στα δύο του κράτη , να βλέπει το ψωμί, μα να μη μπορεί να το φάει , να βλέπει το νερό, μα να μη μπορεί να το πιεί , μέχρι να πεθάνει από τη πείνα και τη δίψα. Θέλει με λίγα λόγια να ΠΑΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ με άμεσο στόχο την οικονομική καχεξία του ελληνισμού.
Αυτό θα το πετύχει μέσα από πολλαπλές ενέργειες . Μία εξ αυτών θα είναι μια ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ στο κυπριακό , ή έστω μια αποδοχή των όσων κατατέθηκαν στο τραπέζι των ενδοκυπριακών συνομιλιών. Πάνω σε αυτή τη βάση θα «νομιμοποιήσει» το δικαίωμα της παρέμβασης εξ ονόματος των «τουρκοκυπρίων» προς τους οποίους η πλευρά μας παραχώρησε ΖΩΝΗ ΕΛΕΓΧΟΥ, που θα μετεξελιχτεί σε συνιστών κρατίδιο, που με τη σειρά του θα είναι εταίρος στο υπό σχεδιασμό συνεταιριστικό κράτος .
Αν γίνει δηλαδή έστω και ένα βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση με την επικύρωση των Ηνωμένων Εθνών τότε άμεσα και μέχρι εξευρέσεως της συνολικής λύσης , η κυπριακή ΑΟΖ θα είναι μη εκμεταλλεύσιμος χώρος από την Κυπριακή Δημοκρατία , υπό την απειλή πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας.
Ας προσέξουν όσοι διαχειρίζονται τις τύχες του κυπριακού ελληνισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ